طرح ملی نجات آب برای دانش‌آموزان استان اردبیل اجرا شد

نفس‌های آخر آبخوان دشت اردبیل

ایران‌زمین‌- مسائل و چالش‌های استان اردبیل در حوزه مدیریت آب در طرح نجات آب برای دانش‌آموزان مقطع متوسطه این استان تشریح و به اشتراک گذاشته شد.
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با بیان اینکه آبخوان دشت اردبیل نفس‌های آخر خود را می‌کشد، گفت: راهکار اصلی علاج بخشی منابع آبی استان، اجرای آبیاری مدرن نیست بلکه باید احیا و تعادل‌بخشی دشت را در اولویت قرار داده و ناترازی آب را هم برطرف کرد.
حمید فضایلی با بیان اینکه آب محور توسعه محسوب می‌شود، افزود: از کل آب‌های سطحی و زیرزمینی استان حدود ۹۳ درصد در بخش کشاورزی، ۶ درصد در بخش شرب و یک درصد هم در بخش صنعت مصرف می‌شود.
وی اضافه کرد: اگر بتوانیم تنها یک درصد صرفه‌جویی در مصرف داشته باشیم، آب مصرفی حوزه صنعت را به طور کامل تأمین خواهیم کرد.
فضایلی افزود: آبخوان دشت اردبیل ناشی از تهدید خطر فرونشست، نفس‌های آخر خود را می‌کشد که ضروری است نهادهای متولی، شهروندان و بهره برداران در علاج بخشی این دشت اهتمام ویژه داشته باشند.
معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اردبیل خاطرنشان کرد: رویکردهای فعلی در بحث حفاظت از منابع آبی باید تغییر کند یعنی به جای توجه بیشتر به آب‌های سطحی و طبیعی، منابع و آب‌های زیرزمینی را نجات دهیم چرا که خطر فرونشست بسیار جدی است.

آشنایی دانش آموزان با چالش‌های حوزه آب
حسام رسولی رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل هم در این آیین گفت: طرح ملی داناب برای دانش‌آموزان مقطع اول متوسطه از اول مهر ماه سال‌جاری در این استان اجرا شد و هم‌اکنون شاهد اختتامیه آن و دستاوردهای خوب این طرح هستیم. وی افزود: طرح ملی دانش‌آموزی نجات آب به نام اختصاری «داناب» بر اساس ایده‏ علمی برگرفته از مطالعات جامع پیرامون طرح‏‌های فرهنگی و آموزشی در اردبیل اجرا  و در قالب این طرح مسائل و چالش‌های اصلی حوزه آب به دانش‌آموزان ارائه می‌شود.
 رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل اظهار کرد: بر اساس تفاهمنامه منعقده با شرکت آب منطقه‌ای و اداره کل آموزش و پرورش استان، ارائه خدمات آموزشی و مشاوره در قالب طرح ملی دانش‌آموزی نجات آب، انسان و محیط زیست در مدارس استان پیش‌بینی شده است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد
 - شماره هشت هزار و ششصد - ۱۹ آبان ۱۴۰۳