درگیری حامیان فلسطین و هواداران تیم مکابی اسرائیل منجر به زخمی شدن دهها تن شد
فوران خشم جهان در آمستردام
رژیم صهیونیستی بعد از 7 اکتبر در تلاش برای مظلوم نمایی به دستکاری و انحراف اخبار و جنایات خود متوسل شده بود، اما نتیجه آن شد که به طور معکوسی در برابر واقعیت انزجار افکار عمومی جهان از خود قرار گرفت. تظاهرات گسترده و راهپیماییهای اعتراضی نسبت به جنایات رژیم اشغالگر در سرتاسر جهان سبب شد که این شیوه جعلی نه تنها به سرانجام نرسد، بلکه انگیزه حمایت از فلسطین در مردم جهان تقویت شود. این موضوع البته در سطوح سیاسی و نخبگانی هم دیده میشود، به عنوان نمونه فرانسه حضور شرکتهای اسرائیلی در نمایشگاه تسلیحات نیروی دریایی این کشور را ممنوع کرد و بیش از هزار نویسنده جهانی از جمله برندگان نوبل، پولیتزر و بوکر با امضای بیانیهای مؤسسات فرهنگی اسرائیل را تحریم کردند.
ورزش علیه صهیونیسم
این رفتارها طی روزهای گذشته به ایستگاه بازی تیمهای فوتبال آژاکس و مکابی اسرائیل در آمستردام رسید و جمعی از حامیان فلسطین نسبت به شعارهای ضدفلسطینی-آپارتایدی همچون «در غزه مدرسهای نیست، چون دیگر کودکی نمانده» و همچنین اهانت به پرچم فلسطین توسط هواداران صهیونیست واکنش نشان دادند که منجر به درگیری شدید میان آنها شد.
تصاویر منتشره شد در رسانهها از پایین کشیدن و پاره کردن پرچم فلسطین توسط تماشاگران تیم مکابی رژیم صهیونیستی و درگیری جوانان هلندی حکایت دارد.
در عین حال، اما برخی سیاستمداران هلندی تلاش کردند که این واقعه را سازماندهی شده نشان دهند.
در همین رابطه، شهردار آمستردام اعلام کرد که شورشهای خشونتآمیز در این شهر یک سناریوی واقعی است.
وای نت هم به نقل از روزنامه پرمخاطب هلند «دی تلگراف» نوشت که عاملان حمله به هواداران مکابی تل آویو، پسران اسکوتر سوار و رانندگان تاکسی هستند که با فراخوانهای تلگرامی به منطقه رسیده بودند.
اما روزنامه گاردین انگلیس با استناد به شعارهای ضد عربی هواداران اسرائیل، آن را اقدامی برای تحریک ساکنان محلی عنوان کرد.
بازتاب خبر
در رسانه های اسرائیلی
منابع عبری زبان تأکید کردند که حداقل 3000 تماشاگر اسرائیلی در آمستردام حضور دارند که 70 نفر از آنها بازداشت شده و نزدیک به ۳۰ نفر هم زخمی شدهاند.
با وجود آنکه برخی رسانههای عبری ادعا میکنند که حدود 10 اسرائیلی در جریان درگیری مفقود شدهاند، وای نت نوشت که احتمالاً دلیل این امر دزدیده شدن یا مفقود شدن تلفنهای آنها باشد.
برخی منابع اسرائیلی نسبت به رفتار ملایم پلیس هلند واکنش نشان داده و نوشتند که با وجود انتشار اخباری مبنی بر حفاظت پلیس از اسرائیلیها و اسکورت آنها تا هتلها اما فیلمهای موجود خلاف آن را ثابت میکند.
شرایط برای صهیونیستها به حدی وخیم شده که روز گذشته منابع عبری از گیر افتادن هواداران اسرائیلی مکابی تلآویو در هتلهای آمستردام خبر دادند.
به دنبال این حادثه، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که هیچ یک از نظامیان ارتش تا اطلاع ثانوی اجازه سفر به هلند را ندارند.
واکنش دفتر نتانیاهو
به رویداد دیروز
دفتر بنیامین نتانیاهو نیز از اعزام دو فروند هواپیمای امداد به هلند برای رسیدگی به زخمیهای درگیریها خبر داده است. روز گذشته هم خبرگزاری فرانسه نوشت که گدعون ساعر، وزیر خارجه جدید اسرائیل پس از حوادث آمستردام، برای یک سفر دیپلماتیک فوری عازم هلند شده است.
همچنین در بیانیهای از سوی ارتش صهیونیستی آمده است: «ارتش اسرائیل در حال آماده شدن برای استقرار فوری یک تیم امداد و نجات با هماهنگی دولت هلند است.»
اما این تدابیر امنیتی ویژه مانع حمایت مردم هلند از فلسطین نشد و فردای این واقعه، جمعی از آنها در کلیسای آمستردام گرد آمدند و به شادی و خوشحالی پرداختند.
اما در پی مخالفت دولت هلند با هرگونه اعزام هواپیما و نیروی نظامی رژیم صهیونیستی به این کشور، تلآویو نیز از لغو این تصمیم خود خبر داد.