وزیر کشور در جمع خبرنگاران اعلام کرد
پایان اولین پروژه انسداد مرز تا نیمه سال آینده
روز گذشته پس از پایان جلسه دولت، اکثر قریب به اتفاق اعضای هیأت وزیران در میان خبرنگاران حاضر شدند و به پرسشهای آنان پاسخ گفتند. نکته جالب در این روز، گفتوگوی عبدالکریم حسینزاده، معاون توسعه روستایی رئیس جمهور بود که پس از یک بار رأی مخالفت مجلس با طرح استعفای وی، سرانجام به کابینه چهاردهم راه یافت. گزارش رویداد روز گذشته را میخوانید.
حسینزاده:
مدیریت یکپارچه روستایی در کشور
معاون توسعه روستایی رئیس جمهور، پس از نخستین حضور خود در کابینه، برنامهها و مأموریتهای رئیس جمهور به خود را تشریح کرد. عبدالکریم حسینزاده مأموریت محوله به وی از سوی رئیس جمهور را محرومیتزدایی و رفتن به سمت جامعهای عنوان کرد که اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و سیاست به حاشیه رانده شده به بطن آن بازگردد. وی افزود: درصدد هستیم مدیریت یکپارچهای را برای حوزه روستایی در کل کشور اعمال کنیم. حسینزاده با اشاره به اینکه حدود ۲۰ میلیون نفر از جمعیت کشور حاشیهنشین و حدود ۳ درصد از این بخش، دچار فقر حاد هستند، اضافه کرد: محوریت کار دولت، عدالت و انصاف است و من خود را مأمور میدانم در این مسیر کمک حال دولت باشم. معاون رئیس جمهور گفت: از ۶۹ هزار روستای کشور، ۳۸ هزار روستای دارای سکونت باقی مانده و ۳۱ هزار روستا فاقد سکنه است.
مؤمنی: پیشرفت انسداد مرزها
وزیر کشور از وجود چند پروژه انسداد مرز خبر داد و اظهار کرد: پروژه اول ۹۰ کیلومتری که 4 کیلومتر آن انجام شده و تا نیمه اول سال آینده به پایان میرسد. اسکندر مؤمنی افزود: این پروژه روزانه حدود ۲۰۰ متر پیشرفت دارد که تلاش میکنیم آن را به ۴۰۰ متر برسانیم.
وی با بیان اینکه انسداد مرز صرفاً مربوط به دیوارکشی نیست، اضافه کرد: بخشی از فرایند انسداد شامل اقدامات دیگر مانند ایجاد سامانههای راداری است تا مطمئن شویم ورود به حداقل برسد. وزیر کشور همچنین به استفاده از ظرفیت مرزنشینان و سهم دادن به آنان در این امر اشاره کرد. مؤمنی همچنین به کاهش تولید مواد مخدر سنتی و افزایش تولید مخدرهای صنعتی در افغانستان اشاره کرد و آن را یک تهدید امنیتی برای منطقه و جهان برشمرد. وزیر کشور در پایان سقوط پرنده فوقسبک سپاه پاسداران را نیز یک «حادثه» اعلام کرد.
مهاجرانی:
بررسی ساماندهی کولبران در دولت
سخنگوی دولت از تصویب نحوه اعطای مزایای جانبی به کارکنان دستگاههای اجرایی در سال ۱۴۰۳ در جلسه روز گذشته هیأت وزیران خبر داد .فاطمه مهاجرانی افزود: موضوع ساماندهی کولبران و نیز احراز صلاحیت اشخاص، استانها و شهرستانها به عنوان یکی از دستورهای مهم دولت به تصویب هیأت وزیران رسید و بنا شد وزارت اقتصاد به همراه وزارت صنعت، معدن و تجارت و چند نهاد ذیربط دیگر همکاریهای لازم را داشته باشند. به گفته سخنگوی دولت، برای ۱۷ دستگاه اجرایی، آزمون استخدامی برگزار خواهد شد و تا ۲۰ آذرماه زمان ثبتنام، ویرایش و بازنگری در نظر گرفته شده است. وی در واکنش به اتفاق دانشگاه علوم و تحقیقات تصریح کرد: طبق گزارشی که در هیأت دولت ارائه شد، آغاز برخورد با دانشجوی مربوطه با مسأله حجاب نبود بلکه موضوع عکس گرفتن او از کلاسها بود. وی با بیان اینکه این میزان عریانی در هیچ کشوری پذیرفته نیست، ادامه داد: البته برخورد تند سلبی با ایشان نشد و به خوبی تصمیمگیری شد، یعنی با اورژانس اجتماعی تماس گرفته شده و وی از طریق اورژانس اجتماعی منتقل شد.
پورمحمدی:
۱۲ میلیارد دلار برای کالای اساسی و دارو
رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ برای کالاهای اساسی و دارو، مبلغ ۱۲ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است .سید حمید پورمحمدی افزود: در بودجه سال آینده برای باز پرداخت بدهی دولت به نظام بانکی، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در قالب اوراق بهادار ساز دیده شده که اوراقی جدید است و تنها میان بانکها مبادله میشود.
اسلامی: تولید خودکفا در صنعت لیزر
رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد: با رونمایی دستاوردها در نمایشگاه لیزر، به ظرفیت تولید خودکفا در محصولات این فناوری رسیدهایم. محمد اسلامی اظهار کرد: در این نمایشگاه همچنین قراردادهایی با شرکتهای صنعتی منعقد شد تا بتوانیم با فناوری لیزر صنایع خود را مجهز کنیم.
کاظمی: پیگیری هفتگی رتبهبندی
وزیر آموزش و پرورش گفت: موضوع رتبهبندی معلمان به صورت هفتگی دنبال میشود. در مرحله دوم اجرای آن یعنی ارتقای معلمان با کمترین چالش و مشکل دنبال شود .بنا به گفته علیرضا کاظمی تاکنون ۹۹۳ هزار و ۵۰۸ معلم رتبهبندی شدهاند.
صالحی امیری:
حمایت از گردشگری دریامحور
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: اراده نظام و دولت بر این است که در بخش گردشگری دریامحور شاهد اتفاقات خوبی باشیم. سید رضا صالحی امیری از وجود 2هزار و 700 پروژه فعال گردشگری با سرمایهگذاری ۵۷۰ هزار میلیارد تومانی خبر داد که از میان آنها ۵۰۰ پروژه هتل است. وی اضافه کرد: درصورت همکاری بانکها پیشبینی میکنیم تا یک سال آینده ۱۰۰ هتل در سراسر کشور افتتاح شود.
صادق:
تعهد دولت به ساخت واحدهای مسکونی
وزیر راه و شهرسازی گفت: جلسات متعددی با اعضای کمیسیون عمران داریم تا منابع ساخت واحدهای مسکونی مورد تعهد دولت هر چه سریعتر ساخته و تحویل مردم شود. فرزانه صادق افزود: ۵ سال گذشته ۲۰هزار واحد مسکونی تحویل شده است و بقیه واحدها در مراحل مختلف ساخت است .وی ادامه داد: دولت به تعهدات ایجاد شده برای مردم پایبند است و منابع برنامه هفتم هم طبق منابع تزریقی انجام خواهد شد. وزیر راه و شهرسازی درباره تأثیر تحریم اروپا بر ایرلاینهای داخلی و ایرانیان مقیم کشورهای اروپایی، گفت: در تلاشیم تا هر چه زودتر راههای دیگری را جایگزین کنیم که البته زمانبر است.
سیمایی صراف:
هنجارشکنی در دانشگاه آزاد
وزیر علوم در توضیحاتی درباره ماجرای برهنه شدن یک دانشجو در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اظهار کرد: ایشان نه حجاب شرعی را رعایت کرد و نه عرفی، یک هنجارشکنی انجام داد و نشر فیلم این خانم هم نه کار اخلاقی بود و نه شرعی. حسین سیمایی صراف تأکید کرد: از طرفی ایشان را به جای انتقال به بازداشتگاه به درمانگاه بردند که یک تدبیر خیلی خوبی بود؛ چراکه در بررسیهای اولیه مشخص شد ایشان از مشکلات خانوادگی روحی رنج میبرد و با حضور خانواده هم در حال درمان هستند.
اتابک: افزایش واردات خودرو
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه شورای رقابت به درستی میگوید که خودرو نباید در بورس عرضه شود، اظهارکرد: در کجای دنیا و در کدام نقطه از دنیا در بازار بورس خودرو عرضه میشود؟ خودرو در همین شرایط باید رقابتی شده و به صورت رقابتی عرضه شود. محمد اتابک تصریح کرد: اکنون واردات خودرو به میزان کافی و ۴ الی ۵ برابر سال گذشته انجام میشود. وی اظهار کرد: تولید خودروسازان داخلی نیز رو به افزایش است. واردات خودروهای نو در حال انجام است. واردات خودروهای کارکرده نیز در شرف انجام است. ضمن اینکه مشکلی در تأمین ارز برای واردات خودرو نداریم. تاکنون حدوداً ۶۵ هزار خودرو وارد کشور شده است.