آغاز رأی گیری انتخابات ریاست جمهوری امریکا در سایه اتهام تقلب و احتمال تنش

نقاب سیاه کاخ سفید

آرزو نوروزجم
خبرنگار

کمتر از چند ساعت باقی مانده تا نتایج اولیه شمارش آرای انتخاباتی در برخی از ایالت‌های امریکا برای مشخص شدن مستأجر جدید کاخ سفید اعلام شود، تعرفه‌هایی که بارها جمهوری‌خواهان نگران جابه‌جایی و تقلب در آن، از سوی دموکرات‌ها بودند.
سوت آغاز رقابت سراسری انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا روز گذشته با باز شدن حوزه رأی‌گیری دیکسویل ناچ ایالت نیوهمپشایر با حضور ۱۰۰ درصد افراد واجد شرایط در این روستا که شش نفر بودند زده شد. به دنبال آن انتخابات حضوری در ایالت‌های خاکستری از جمله کارولینای شمالی، میشیگان، جورجیا و پنسیلوانیا شروع شد.
تا کنون بیش از ۸۱ میلیون امریکایی در انتخابات ریاست‌جمهوری رأی زودهنگام داده‌اند و بسیاری دیگر هم مانند باراک اوباما در رأی‌گیری اینترنتی و پستی شرکت کرده‌اند، آنطور که برخی مراکز پیش‌بینی انتخاباتی مطرح کرده‌اند در برخی حوزه‌ها که رأی‌های زود هنگام به صندوق انداخته شده کامالا هریس توانسته پیشتاز باشد. اما داده‌های آماری و نتایج مراکز مهم نظرسنجی امریکا نشان می‌دهد حتی آرای ایالت‌های کلیدی نمی‌تواند به طور تقریبی برنده این رقابت نفسگیر را مشخص کند.
در مقابل، دونالد ترامپ که مدعی است در انتخابات زودهنگام پیشتاز است و تنها یک قدم مانده تا برنده شدن قطعی او در این فرآیند سرنوشت ساز، دو شب قبل از انتخابات راهی میشیگان، کارولینای شمالی و پنسیلوانیا شد تا همه توان خود را برای جذب آرای این ایالات هزینه کند و بتواند صاحبان الکترال این ایالات را برای حضور مجدد خودش در کاخ سفید قانع کند.
او حتی در خلال اظهاراتش در آخرین نطق انتخاباتی روز گذشته گفت: «ما امشب جواب می‌خواهیم.» او اصرار داشت نتایج شمارش آرای زودهنگام در برخی ایالت‌ها شب گذشته اعلام شود، روالی که کارشناسان هم انجام آن را بعید می‌دانستند و اعلام زودهنگام را نوعی اخلال در روند اخذ آرا اعلام کردند.

تقلب؛ کلیدواژه پرتکرار
دونالد ترامپ با متهم کردن دموکرات‌ها به تقلب، تلاش کرد از این حربه برای قانع کردن حامیان خودش استفاده کند و بگوید دسیسه‌های دموکرات‌ها علیه او همچنان مانند سال 2016 برقرار است و آنها به هر طریق تلاش می‌کنند جلوی انتخاب شدن او را بگیرند!
روزنامه واشنگتن پست هم این ادعای دونالد ترامپ را تکرار کرد و نوشت: او در آخرین تجمع انتخاباتی‌اش در شهر «گراند راپیدز» واقع در ایالت میشیگان بدون ارائه هیچ مدرکی مدعی شده که دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ تقلب خواهند کرد. ادعایی که پیشتر در جریان رقابت سال 2020 هم مطرح شد.به جز آیند و روندهای حضوری ترامپ در میان جوامع مختلف امریکایی، او تلاش‌های خودش در فضای مجازی را هم دو چندان کرده و در شبکه ایکس از تشکیل یک ائتلاف صلح با حضور اعراب امریکایی تبار ایالت میشیگان خبر داده و گفته تلاش می‌کند با کمک این ائتلاف در خاورمیانه یک صلح و آتش‌بس برقرار کند، کاری که رقیب او هم به دنبال آن نیست و اگر به قدرت برسد در منطقه غرب آسیا یک جنگ تمام عیار به راه خواهد انداخت.
در مقابل جنگ روانی‌ای که دونالد ترامپ به راه انداخته، کامالا هریس دموکرات در آخرین ساعات قبل از روز اصلی انتخابات امریکا، برای جلب نظر رأی‌دهندگان راهی پنسیلوانیا شد و آخرین سخنرانی خود پیش از رأی‌گیری را ایراد کرد و تلاش کرد چهره‌ای دیگر از کامالا هریسی را که معاون جو بایدن است برای حامیانش به تصویر بکشد.

کلید کاخ سفید در دست اسرائیل
او باز هم راه نجات خودش را دست و پا زدن در چهارچوب اوضاع و احوال غزه دیده و تلاش کرد با وعده پایان دادن به نسل‌کشی در غزه و به کنترل درآوردن خوی جنگ طلبی نتانیاهو نگاه‌ها را به سمت خودش جلب کند.
اما تقریباً برای همه پرواضح است که نه تنها شرایط غیرانسانی غزه برای هر دو نفر بی‌اهمیت است بلکه هر کدامشان به دنبال این هستند که در تصمیمات اسرائیل و جنایات او سهم داشته باشند تا سایه لابی‌های صهیونیستی از سرشان کم نشود. برآورد نظرسنجی‌های روز گذشته نشان داد فاصله رقابتی بین دو نامزد انتخابات بسیار کم است و اهالی نوادا، جورجیا، کارولینای شمالی و آریزونا طرفدار قرمزهای دنیای سیاست هستند و صاحبان رأی در ویسکانسین و میشیگان به حمایت از آبی‌های این سیاست‌بازی رأی می‌دهند و حامیان دو نامزد در ایالت پنسیلوانیا رأی‌های برابر داشته‌اند. اما در نهایت نام و نشانی که به عنوان چهره شماره یک ایالات متحده از دل صندوق‌های رأی‌گیری خارج می‌شود، قرار نیست راه و روشی متفاوت از آنچه را تاکنون سردمداران این کشور طی کرده‌اند انتخاب کند.
برخی روایت‌های داخلی در ایالات متحده می‌گوید فرقی نمی‌کند نماینده دموکرات‌ها در رأس امور باشد یا نامزد جمهوری‌خواهان، در صورت انتخاب هر کدام از این‌دو چهره نه قرار است معجزه‌ای در اقتصاد نابسامان این کشور رخ دهد و نه قرار است روزهای دست‌درازی و دخالت‌های گاه و بیگاه امریکا در منطقه غرب آسیا و اوکراین و البته تایوان تمام شود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و نود و هشت
 - شماره هشت هزار و پانصد و نود و هشت - ۱۶ آبان ۱۴۰۳