معاون مشارکتهای مردمی سازمان اموراجتماعی کشور:
نداشتن قانون مطلوب جامعه نیست
سمیه افشین فر- دکتر محسن ولیی معاون مشارکتهای مردمی سازمان امور اجتماعی کشور، در گفتوگو با «ایران» در مورد قانون تشکلهای مردم نهاد گفت: برای این قانون بیش از هزار ساعت کار کارشناسی در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی انجام شده است نظرات صاحبنظران بسیاری را در تهیه و تدوین آن در نظر گرفتهایم. این قانون هم شامل خیریهها و هم تمام تشکلهای مردمی میشود. ولیی در مورد آخرین وضعیت این قانون افزود: کار این قانون در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تمام شده و آماده ارائه به صحن مجلس است تا بعد از دریافت نظرات نمایندگان مردم به عنوان اولین قانون تشکلهای مردم نهاد رسمیت پیدا کند. وی با بیان فواید قانون کامل برای جامعه گفت: هر چه قانون کاملتر باشد برای جامعه بهتر است اما نداشتن قانون هم مطلوب جامعه نیست، معاون مشارکتهای مردمی سازمان امور اجتماعی کشور افزود: معتقدم قانونی که در دست اقدام است میتواند از وضع موجود بهتر باشد هر چند نیازمندیم که نمایندگان محترم مجلس یا آن را به صورت ماده 85 مطرح کنند یا بپذیرند دو تا 5 سال به صورت آزمایشی اجرا شود و بعد تبدیل به قانون شود یا در صحن مجلس مطرح شود. در هر صورت پیگیریهای ما در وزارت کشور انجام میشود و امیدواریم در همین مجلس قانون به صحن برسد و مورد تصویب قرار بگیرد.
هشدار بالا رفتن سن خیرین
ولیی با بیان اینکه آمار مشخصی از خیرین در کشور موجود نیست به بالا رفتن سن خیرین اشاره کرد و گفت: سن خیرین در جامعه رو به افزایش است و بنابراین باید روی فرهنگ خیر و نیکوکاری در جامعه اقدامات مناسب فرهنگی صورت گیرد یا مباحث مربوط به فرهنگ کار خیر در کتابهای درسی گنجانده شود.
کدام خیریهها معتبرند
معاون مشارکتهای مردمی سازمان امور اجتماعی کشور در پاسخ به این سؤال که مردم از کجا متوجه معتبر بودن خیریهها شوند، گفت: در کشور نهادهای رسمی مثل کمیته امداد و بهزیستی برای امور خیر داریم از طرف دیگر نهادهای نظارتی نیز برای نظارت بر آنها وجود دارد از اینها گذشته انجمنها و خیریههایی هم هستند که مجوز فعالیتشان را از هر کدام از مراجع صدور پروانه گرفتهاند و اگر مورد تأیید بوده قطعاً همان دستگاههایی که مجوز دادهاند نظارت هم میکنند. ولیی از مردم خواست از کمکهای مستقیم خودداری کنند و سعی کنند کمکهایی که میکنند به موارد درست آن هدایت نمایند.