نیرو
حدیث حدادی
خبرنگار
گامی دیگر برای کاهش ناترازی برق برداشته شد
بهرهبرداری 154 مگاواتی نیروگاه مقیاس کوچک
با توجه به شعار امسال مبنی برافزایش تولید با مشارکت مردم، احداث چند نیروگاه مقیاس کوچک حرارتی توسط بخش خصوصی انجام شده است. اغلب نیروگاههای مذکور با مشوقهای دولت برای افزایش جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی از طریق سازکار عقد قرارداد خرید برق بلندمدت با شرکتهای برق منطقهای، احداث شده و تولید برق را به عهده دارند.
زهرا اسماعیلزاده مجری طرح تولید پراکنده و انرژیهای نو شرکت توانیر در خصوص هدفگذاریهای این صنعت در سالجاری به «ایران» گفت: اگرچه هدفگذاری توسعه نیروگاههای مقیاس کوچک حرارتی برای برنامه هفتم، توسعه سالانه 200 مگاوات است، اما در این روند، از هدفگذاری توسعه نیروگاههای مقیاس کوچک حرارتی در سالجاری 77 درصد آن محقق شده است.
اسماعیلزاده با اشاره به اینکه از ابتدای سالجاری تا پایان مهرماه 154 مگاوات نیروگاه مقیاس کوچک به بهرهبرداری رسیده، افزود: ناترازی تولید و مصرف و لزوم افزایش ظرفیتهای جدید تولید، وزارت نیرو را بر آن داشته تا با ترغیب سرمایهگذاران به مشارکت در احداث و توسعه ظرفیتهای نیروگاهی گامی در جهت کاستن این ناترازی بردارد. به طوری که در پایان سال گذشته با ابلاغ مصوبه مقررات نرخ و ضوابط عرضه برق نیروگاههای مقیاس کوچک، توسعه مولدهای مقیاس کوچک حرارتی از سوی دولت با مزایای بیشتر مد نظر قرار گرفت. براین اساس سرمایهگذار احداث نیروگاه مجاز است نسبت به انعقاد قرارداد دو جانبه با مصرفکنندگان اقدام کند و مصرفکننده طرف قرارداد دو جانبه در صورت تولید نیروگاه، به همان میزان مشمول برنامههای مدیریت مصرف در دوره اوج بار نمیباشد.
وی تأکید کرد: همچنین با توجه به کوتاه بودن دوره احداث، توسعه نیروگاههای دارای توجیه فنی و اقتصادی در نقاط دارای اولویت شبکه مطابق ضوابط جدید وزارت نیرو و با امکان ترانزیت برق تولیدی از طریق قراردادهای دوجانبه این نیروگاهها با صنایع از سوی دولت پیگیری میشود. همچنین در این راستا نقاط دارای اولویت احداث نیروگاه در کشور شناسایی شده و جلب مشارکت سرمایهگذاران در این نقاط توسط شرکتهای برق منطقهای و توزیع نیروی برق انجام میشود.
تصویب افزایش سرمایه بانکهای دولتی
تصویبنامه هیأت وزیران درخصوص برنامه افزایش سرمایه بانکهای دولتی و چگونگی تأمین منابع موردنیاز برای اجرای این برنامه ابلاغ شد.طبق این آییننامه، محلهای افزایش سرمایه بانکهای دولتی عبارتند از افزایش سرمایه از محل آورده نقدی یا از طریق انتشار اوراق مالی اسلامی، افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده، افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها و افزایش سرمایه از محل سود انباشته و سود خالص سالانه. همچنین در تبصره این آییننامه آمده است که کلیه بانکها در پایان سالهای ۱۴۰۴، ۱۴۰۵، ۱۴۰۶ و ۱۴۰۷ بهترتیب از حداقل نسبت کفایت سرمایه پنج درصدی (۵%)، شش درصدی (%۶)، هفت درصدی (۷%) و هشت درصدی (۸%) برخوردار شوند.