منابع عبری بر لزوم توقف عملیات در شمال سرزمینهای اشغالی اذعان کردند
جنگ جانکاه در شمال
در حالی که رسانههای عبری با به خدمت گرفتن سانسور ضربات و تلفات تلاش دارند، ضعف خود را به قدرتنمایی در برابر حزبالله لبنان مبدل کنند که در سوی مخالف، انتشار برخی گزارشها از فرسایش نظامیان رژیم صهیونیستی در این جنگ بیسرنوشت، پرده برمیدارد.
رو گذشته یوآو لیمور، تحلیلگر مسائل نظامی در روزنامه «اسرائیل هیوم» با تأکید بر ضرورت «دستیابی به توافق آتشبس در شمال و غرق نشدن در باتلاق جنگ لبنان» اذعان کرد، «ادامه نبردها در زمستان ممکن است بهای سنگینی را به اسرائیل وارد کند».
او همچنین توضیح داد: ادامه نبرد در زمستان پیش رو سبب افزایش کشتهها و مجروحین خواهد شد. همچنین اسرائیل بهای بیشتری در ازای از بین رفتن مشروعیت بینالمللی خود و تعمیق معضلات اقتصادی خواهد پرداخت که این موارد تاریخ بازگشت مهاجران به شمال را به تعویق میاندازد.
علاوه بر این موضوع، اخبار دیگری نیز از نارضایتی سربازان ذخیره به دلیل حضور طولانی در جنگ حکایت دارد. در همین راستا، خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد، نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل با گذشت بیش از یک سال از آغاز جنگ در نوار غزه، حالا بیرمق و خستهتر شدهاند و با توجه به اینکه اسرائیل جبهه تازهای در جنوب لبنان باز کرده، ارتش اسرائیل با چالش سربازگیری مواجه است.
یک سرباز ذخیره رژیم صهیونیستی به نام آریل سری لوی نیز با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس که آمار بالایی در بازدید کسب کرده، شرح حال خود و دیگر نیروها را چنین وصف کرده: «ما در حال غرق شدن هستیم.» وی گفته که از زمان حمله ۷ اکتبر تا به حال چهار بار فرا خوانده شده است. لوی همچنین با انتقاد از کسانی که به «حضور طولانیمدت اسرائیل در لبنان و غزه» اصرار دارند، افزود: «ما باید به این جنگ پایان دهیم، چرا که سربازی نداریم» و ادامه داد، با وجود اینکه هنوز به خدمت به کشور اعتقاد دارد اما «بیش از حد فداکاری نشان دادهام».
ایجاد جنگ فرسایشی، راهبردی بود که از ابتدای طوفانالاقصی گروههای مقاومت فلسطین و همچنین جبهه مقاومت تدارک دید؛ نکتهای که امروزه افسران صهیونیستی به آن اذعان کرده و میگویند، حزبالله در تلاش است اسرائیل را برای مدت طولانی از طریق تغییر روال نبرد خسته و فرسوده کند. فرسایشی بودن جنگ علاوه بر ایجاد خسارتهای نظامی و نهادینه کردن ناامنی، سبب افزایش و برونریزی معضلات پیشین سرزمینهای اشغالی چون مسائل اقتصادی، شکافهای اجتماعی و اختلافات عدیده سیاسی میشود؛ مواردی که اکنون در فضای سیاسی و اجتماعی سرزمینهای اشغالی قابل مشاهده است.
گزارشهای کنونی در مورد وضعیت ارتش اشغالگر در حالی است که پیش از اراده ارتش صهیونیستی به آغاز جنگ در لبنان، بسیاری از صاحبنظران و مفسران نظامی در رژیم اشغالگر نسبت به عواقب مخاطرهآمیز آن هشدار میدادند. با این حال رژیم صهیونیستی که با تسلیح امریکا به تنها راهبرد خود یعنی تجاوز گسترده برای آنچه که حذف مخالفان خود میخواند، اتکا دارد، وارد جنگی بدون چشمانداز روشن شد.