تأکید رهبر معظم انقلاب در تقریظ کتاب «ایستگاه خیابان روزولت»:

توجه لازم را به جنگ روایت‌ها در پیکارهای جهانی نکرده‌ایم

تقریظ رهبر معظم انقلاب اسلامی بر کتاب «ایستگاه خیابان روزوِلت»، طی مراسمی در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی رونمایی شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این تقریظ تأکید کردند:«به جنگ روایت‌ها توجه لازم را نکرده‌ایم؛ این کتاب پُرکننده‌ یک خلأ رسانه‌ای تبلیغاتی است.»

در متن تقریظ رهبر انقلاب بر این کتاب آمده است:
«این، گزارشی متقن و پرفایده از یک حادثه‌ مهم در تاریخ انقلاب یعنی تسخیر لانه‌ جاسوسی در سال ۵۸ است.
این کتاب، پرکننده‌ یکی از خلأهای رسانه‌ای و تبلیغاتی ماست. ما به جنگ روایت‌ها در پیکارهای جهانی توجه لازم را نکرده‌ایم و دشمنان و بدخواهان ما از غفلت ما بهره برده و بسیاری از حوادث را وارونه نشان داده‌اند.
باید از نویسنده‌ این کتاب و تلاش ارزشمندش قدردانی شود به ‌خاطر اقدام هوشیارانه‌اش در این عرصه‌ مهم. نثر کتاب روان و رسا و تحقیق و تحلیل‌های آن منطقی و صادقانه و قانع‌کننده است. نام انتخاب شده برای کتاب عالی است.»

روایتی دست اول
از ماجرای تسخیر لانه جاسوسی
از نکات قابل توجه مراسم رونمایی این  تقریظ، بیان خاطره محمد حسین محمدی، معاون دفتر رهبر معظم انقلاب بود. او برای نخستین مرتبه ماجرایی شنیده نشده از پیام امام خمینی(ره) به دانشجویان انقلابی تسخیرکننده لانه جاسوسی امریکا در تهران را برای حاضران روایت کرد. او گفت: «حدود ساعت یک ربع به یک، محسن میردامادی را دیدم که آن زمان، محور بچه‌های پلی‌تکنیک در شورای مرکزی بود. از او پرسیدم که بالاخره ماجرای تسخیر چه شده! میردامادی هم گفت: «اتفاقاً همین الان حاج سیداحمد آقا تماس گرفت و گفت: امام از ما درباره افرادی که سفارت را تسخیر کرده‌اند پرسیدند، اینکه چه تیپ آدم‌هایی هستند! ما هم به ایشان اطمینان دادیم که آنان جوانانی در خط انقلاب اسلامی هستند. امام وقتی مطمئن شدند، این پیغام را دادند که سریع به آن جوانان بگویید که خوب جایی را گرفتید، آن را محکم نگه دارید.»
محمدی ادامه داد: «تصمیم ما برای یک برنامه حداکثر سه روزه بود. اینکه برویم آنجا، لانه جاسوسی را تسخیر و اسناد را جمع‌آوری کنیم که همان شب اسناد بسیاری خارج شد! قرار بود به اینکه شاه را راه‌ داده‌اند هم اعتراض کنیم و بگوییم باید اموالی که از کشور خارج شده را برگردانند. خواهان آن بودیم که مطالبه امام راحل مبنی بر آن که «هرچه فریاد بر سر امریکا دارید، بکشید» را هم انجام بدهیم. این برنامه‌مان بود. اما این برنامه را امام خمینی(ره) به انقلاب دوم تبدیل کردند؛ انقلابی که بزرگ‌تر از انقلاب نخست بود.»

اثری برآمده از اسناد خارجی و داخلی
مهدی ابراهیم‌زاده، مدیر انتشارات دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب نیز با بیان نکاتی درباره این کتاب گفت: «در طول یک سال گذشته، پشتیبانی امریکا از اسرائیل باعث شد ما تقریظ رهبر معظم انقلاب را زودتر رونمایی کنیم. رهبر معظم انقلاب تأکید بسیاری روی شناسایی ریشه اقدامات امریکا داشتند و بارها اشاره کرده‌اند که با برنامه‌های فرهنگی این اقدامات را به مردم نشان بدهید.» حجت‌الاسلام والمسلمین خزایی، رئیس مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی نیز در این مراسم گفت:«این کتاب بر اساس اسناد واقعی تنظیم شده و هر آنچه در این کتاب می‌خوانید بر اساس اتفاقات واقعی است که در لانه جاسوسی رقم خورده است. امروز با توجه به جنگ شناختی که در دنیا وجود دارد، تولید سند، محتوا و تحلیل‌های مستند کار ارزشمندی است و ما هم سعی کردیم‌ با انتشار این‌ کتاب به افکار عمومی‌ و واقعیت‌های تاریخی کمک کنیم.»
محمد محبوبی، نویسنده کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» نیز با اشاره به چگونگی تهیه منابع لازم برای تألیف این کتاب گفت: «برای تألیف این کتاب از 45 کتاب انگلیسی و فارسی استفاده کردیم و کار آن را در یک‌ بازه زمانی دو سال‌ونیمه به پایان رساندیم. یکی از سختی‌های ما در طول این دو سال، تشخیص حقیقت در روایت‌ها بود، زیرا در گزارشات خارجی صداقت وجود ندارد و آنها سعی کرده‌اند به نفع خود بنویسند، به همین خاطر باید تله‌هایی را که در این کتاب‌ها وجود داشت، پیدا می‌کردیم.»
گفتنی است کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» روایتی مستند از ماجرای تسخیر سفارت امریکا در تهران به قلم محمد محبوبی، در ۶۰۸ صفحه توسط مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی منتشر شده است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و نود و سه
 - شماره هشت هزار و پانصد و نود و سه - ۱۰ آبان ۱۴۰۳