کشتی آزاد مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی

قاسمپور: برای مدال طلا هر کاری می‌کنم

محسن وظیفه / با شروع مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان اوزان غیرالمپیکی از امروز، علی مؤمنی، سینا خلیلی، محمد نخودی و کامران قاسمپور به ترتیب در چهار وزن 61، 70، 79 و 92 کیلوگرم روی تشک می‌روند. این رقابت‌ها هر چهار سال یک‌بار برگزار می‌شود و فرصتی است برای کشتی‌گیرانی که به المپیک نرسیدند و به همین دلیل هم ستاره‌های نامدار کشتی دنیا از جمله جردن باروز، دیوید تیلور، رشید سعدالله‌یف و کامران قاسمپور که به المپیک پاریس نرسیدند، راهی تیرانا شدند تا در مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی به میدان بروند.
بدون شک وزن 92 کیلوگرم مهم‌ترین مسابقات این دوره را به واسطه حضور دیوید تیلور، رشید سعدالله‌یف و کامران قاسمپور شاهد خواهد بود. سه چهره سرشناس کشتی دنیا با کلی مدال طلای جهان و المپیک باید با هم روبه‌رو شوند و برای رسیدن به مدال طلا همدیگر را شکست بدهند.
 کامران قاسمپور که بعد از دو سال دوباره به ترکیب تیم ملی در مسابقات جهانی رسیده، کشتی‌گیر مهم ایران در این مسابقات است. او بعد از مدت‌ها از بند مصدومیت رهایی پیدا کرده و حالا در تیرانا دنبال مدال طلا می‌گردد: «شرایط خوبی دارم. به دور از مصدومیت در اوج هستم. هر چند که به‌خاطر دور بودن از شرایط مسابقه کمی نگرانی دارم اما قرار نیست که به این موضوعات فکر کنم.»
او درباره حضور کشتی‌گیران نامدار دنیا در این وزن ادامه داد: «همیشه به فکر کشتی گرفتن خودم هستم و از دور اول پرقدرت به میدان می‌روم. نه اسم کشتی‌گیر و نه دور مسابقات من را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد. سعدالله‌یف و تیلور کشتی‌گیران خوبی هستند و می‌آیند که نتیجه بگیرند اما من هم فقط مدال طلا می‌خواهم. برای رسیدن به طلا باید هر کاری که لازم است را انجام بدهم.»
کامران قاسمپور درباره اینکه چقدر برای خودش شانس قائل است تا بتواند در حضور این دو چهره به مدال طلا برسد، گفت: «کشتی مشخص نمی‌کند اما من هر کاری می‌کنم که از سد هر دو کشتی‌گیر عبور کنم. برای باخت به تیرانا نرفتم بلکه می‌خواهم طلای سوم را بگیرم تا تمام سختی‌هایی که در این مدت داشتم را فراموش کنم.»
قرعه‌کشی مسابقات هم دستخوش تغییراتی شد که در نوع خود عجیب بود. در وزن 92 کیلوگرم وقتی قرعه‌کشی انجام شد تیلور و سعدالله‌یف در سوی دیگر جدول بودند اما چند ساعت بعد این قرعه‌کشی تغییر کرد و هر دو ستاره نامدار کشتی دنیا در گروه کامران قرار گرفتند.
علاوه بر مسابقات این وزن، وزن 79 کیلوگرم هم برای ایران مهم است. محمد نخودی در این وزن باید براساس قرعه‌کشی در همان دور نخست با جردن باروز کشتی ‌می‌گرفت اما تغییر قرعه‌کشی اینجا به سود ایران تمام شد و آلناس امیروس از لتونی اولین حریف او شد. نخودی تا یک‌چهارم با جردن برخورد نمی‌کند. ماگومد ماگمدوف هم از روسیه دیگر رقیب نخودی است. علاوه بر این دو باید از زلیمخان خادجیف فرانسوی و موراد کورماگمدوف مجارستانی، احمد ماگمدوف مقدونیه‌ای و خیدیر سایپدینوف بحرینی که همه روس هستند به عنوان دیگر رقبای نخودی نام برد. البته اینها دلیلی نمی‌شود که نخودی بعد از سه مدال جهانی باز هم دستش به مدال طلا نرسد. علی مؤمنی و سینا خلیلی هم کار سختی دارند به خصوص اینکه تجربه کافی هم ندارند. در وزن 61 کیلوگرم هم یک لشکر روس حضور دارند؛ بعد از ویتالی آروجای امریکایی، زائور اوگودویف روسی، عظمت توسکایف صربستانی و خالیدوف مجارستانی همه از رقبای روس‌تبار مؤمنی هستند. البته علی مؤمنی کشتی‌های خود را با بشیر علیلی از مقدونیه شروع می‌کند. در وزن 70 کیلوگرم نیورگان اسکریبین از بلاروس، رمضان رمضان‌اف از بلغارستان و جیمز گرین از امریکا از جمله رقبای سینا خلیلی هستند.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و پانصد و نود و دو
 - شماره هشت هزار و پانصد و نود و دو - ۰۹ آبان ۱۴۰۳