در حافظه موقت ذخیره شد...
سهم ۶۰ درصدی هزینهکرد مالیات اصناف در حملونقل
سازمان امور مالیاتی در دوره تحولی خود، زمینه انتخاب هزینهکرد مالیات را در تأمین مالی طرحهای مختلف فراهم کرد. از این رو مؤدیان میتوانند مالیات خود را صرف تأمین طرحهای مختلف کنند.
بر اساس مصوبه هیأت وزیران و تصویب آییننامه مربوطه، امکان انتخاب محل هزینهکرد مالیاتهای پرداختی توسط مؤدیان مالیاتی فراهم شد. در همین راستا نیز از اوایل مرداد امسال «طرح نشاندار کردن مالیاتها» رونمایی شد. طبق این طرح، مؤدیان میتوانند محل خرجکرد مالیاتهای خودشان را انتخاب کنند و هزینه مالیات با مشارکت مؤدیان در طرحهای مختلف عمرانی، حملونقل، بهداشتی، آموزش و پرورش و سایر حوزهها اختصاص یابد.
بر اساس این گزارش، سهم مؤدیان در تکمیل طرحهای حملونقل، آموزش و پرورش و منابع آب بیشتر از سایر حوزههاست. از این رو مؤدیان در زمان پرداخت مالیات در جریان ارائه فرم تبصره ماده (۱۰۰) قانون مالیاتهای مستقیم، میتوانند محل خرجکرد مالیاتهای پرداختی خود را تعیین و در طرح نشاندار کردن مالیات و انتخاب محل هزینهکرد مالیات شرکت کنند.
سازمان امور مالیاتی، «آییننامه هشت مادهای اجرای نشاندار کردن مالیاتها» را به عنوان پروژه مهم ایجاد امکان برای مردم نسبت به تعیین محل هزینهکرد مالیاتهای پرداختی آنان در سالجاری تصویب و ابلاغ کرد.
برپایه آمارهای منتشره سازمان امور مالیاتی، ۱۲ هزار و ۴۱۶ میلیارد ریال از محل هزینهکرد مؤدیان به طرحهای حملونقل اختصاص یافته است و مؤدیان با انتخاب آن، موضوع حملونقل را در صدر قرار دادهاند.
پس از آن، آموزش و پرورش، منابع آب و بهداشت و درمان با بیشترین تعداد مشارکتکننده به عنوان محل مصرف مالیات توسط اصناف انتخاب شده است.
بر اساس این گزارش، مجموع مؤدیان شرکت کننده در انتخاب «طرح نشاندار کردن مالیاتها»، ۳۴۹ هزار و ۲۹ نفر بود که ۶ هزار و ۸۴۶ میلیارد تومان اعتبار را به طرحهای مختلف عمرانی، خدماتی، بهداشتی و غیره اختصاص دادهاند.
طبق این گزارش، حملونقل با ۶۴ هزار و ۴۲۴ نفر شرکتکننده و با حدود ۶۰ درصد اعتبار تأمین شده، آموزش و پرورش با ۶۱ هزار و ۲۵۳ نفر شرکت کننده با ۶۹.۷ درصد اعتبار، منابع آب با ۵۸ هزار و ۶۵۷ شرکت کننده و ۴۸.۶ درصد و بهداشت و درمان با ۴۲ هزار و ۱۹۲ شرکت کننده و معادل ۶۶.۷ درصد اعتبار بیشترین سهم را در انتخاب هزینهکرد مالیات داشتهاند. مشارکت مؤدیان در انتخاب محل هزینهکرد مالیات، در حوزه آموزش و پرورش با یکهزار و ۲۸۸ میلیارد تومان و منابع آب با یکهزار و ۱۱۸ میلیارد تومان اختصاص یافته است.