با اجرای تفاهمنامه بین استانداری و شرکتهای زنجیرهای و توزیع
بازار برنج مازندران از رکود خارج شد
ایران زمین – از بازار برنج مازندران بوی بهبود میآید. پس از دوماه از ورود اولین محصول امساله شالیزارهای مازندران، هفته اخیر اولین هفتهای است که لبخند رضایت را برلب شالیکاران و فعالان بازار برنج نشانده است. کسادی و کم رونقی بازار برنج مازندران در حالی به بیش از ۲ ماه کشیده شد که طبق آمار اتحادیه شالیکوبیداران استان در هر واحد کارخانه به طور متوسط ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن برنج آماده فروش در انبارها موجود است.
با این حال گزارشهای هفته اخیر از شالیکوبیهای بابل و آمل نشان میدهد، بازار خرید و فروش که تقریباً راکد بوده طی یک هفته گذشته بهبود یافته و رونق نسبی گرفته است.
اما دلیل تکان خوردن بازار برنج چیست؟ امضای تفاهمنامه خرید برنج از سوی فروشگاه اتکا در تاریخ اول شهریورماه خبر خوشی برای شالیکاران و نوید رونق بازار برنج استان بوده که به نظر میرسد اکنون به مرحله تحقق رسیده است. استاندار مازندران به همراه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بیست و نهم مرداد ماه در یک اقدام عملی با حضور در سازمان اتکا تفاهمنامه خرید برنج مازندران برای عرضه در یکهزار و ۱۰۰ پایانه فروشگاههای این سازمان و همچنین نیروهای مسلح را در ۹ ماده امضا کرده بودند.
بر اساس اظهارات مسئول برنج سازمان جهادکشاورزی مازندران، طبق بررسیهای میدانی با ورود بعضی از فروشگاههای زنجیرهای، بازار خرید و فروش برنج به صورت نسبی طی یک هفته گذشته رونق گرفته است به طوری که در حال حاضر برنج طارم هاشمی و محلی به نسبت درصد شکستگی در هر کیلوگرم ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار ریال به صورت عمدهفروشی در واحدهای شالیکوبیهای استان خرید و فروش میشود.
محمد علی رمضانی در گفتوگو با ایرنا ادامه داد: در حال حاضر برنج آماده فروش در تمامی شالیکوبیهای مازندران به اندازه کافی وجود دارد و وضعیت عرضه و تقاضای این محصول استراتژیک نیز متعادل است.
برداشت 96 درصد محصول کشت اول
مسئول برنج سازمان جهادکشاورزی مازندران از برداشت محصول شالی ۲۰۶ هزار هکتار معادل ۹۶ درصد از سطح ۲۱۵هزار هکتاری استان خبر داد و گفت: ۹۸ درصد شالی به صورت مکانیزه و با کمباینهای مخصوص درو شالی انجام شده است. وی افزود: تاکنون حدود ۱۷۸هزار هکتار از محصول برداشت شده از ارقام محلی بخصوص طارم هاشمی و ۲۸هزار هکتار از ارقام پرمحصول شیرودی و فجر بوده است. رمضانی با توضیح این نکته که امسال ضریب تبدیل شالی به برنج سفید بسیار مطلوبتر از سال گذشته است، ادامه داد: بررسیها نشان میدهد میانگین تا ۱۰ درصد افزایش عملکرد را در تولید برنج سفید شاهد هستیم.
رمضانی درباره آخرین وضعیت کشت دوم برنج به روش «رتون» و «نشا»ی مجدد در مازندران گفت: امسال با توجه به وضعیت مناسب روانآب و گرمای مناسب، ۷۴هزار هکتار از زمینهای شالیکاری به کشت نشای مجدد و ۳۴هزار هکتار نیز به روش رتون عملیاتی شده است.
مسئول برنج سازمان جهادکشاورزی مازندران با توضیح اینکه دهم مهر ماه یعنی حدود حداکثر تا ۱۵ روز آینده برداشت کشت دوم در زمین ۱۰ هکتاری بخش دابودشت آمل انجام خواهد شد، تصریح کرد: به نظر میرسد امسال در کشت دوم، ضریب عملکردی بهتری نسبت به سال گذشته داشته باشیم.