صفحات
شماره هشت هزار و پانصد و بیست و هفت - ۱۶ مرداد ۱۴۰۳
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و پانصد و بیست و هفت - ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - صفحه ۳

دیگه‌چه‌خبر؟

جان مرشایمر:
حمله ایران به اسرائیل ویرانی‌های زیادی به‌بار می‌آورد
«جان مرشایمر» نظریه‌پرداز برجسته روابط بین‌الملل و دانشمند مطرح علوم سیاسی درباره ارزیابی خود از وضعیت رژیم صهیونیستی پس از ترور «اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) معتقد است که «اسرائیل هم‌اکنون به دردسر و مشکل عمیقی گرفتار شده؛ مشکلش به نظر می‌رسد واقعی است؛ مهم‌تر اینکه هیچ راهی برای خروج از این وضعیت هم ندارد.»
وی در ادامه نظر خود را این‌گونه تشریح می‌کند: به نظرم مسائلی هست که بیشتر امریکایی‌ها درکی از آن ندارند.
اول اینکه اسرائیلی‌ها قادر نیستند حماس را در غزه شکست دهند؛ دوم اینکه در غزه گرفتار شدند و نمی‌توانند از آن خارج شوند؛ به یاد بیاورید که سال ۲۰۰۵ غزه را چگونه ترک کردند؛ سوم اینکه هیچ گونه راه‌حل نظامی معناداری در مواجهه با حزب‌الله لبنان هم ندارند؛ اسرائیل نمی‌تواند حزب‌الله را شکست دهد.
مرشایمر توضیح می‌دهد: اسرائیل اگر با ایران وارد جنگ شود، ایرانی‌ها با حمله هوایی حجم وسیعی از موشک و پهپاد شلیک  و تخریب‌های زیادی را ایجاد می‌کنند؛ این خطر همیشه وجود دارد.
اسرائیل در داخل نیز به خاطر مشکلات داخلی ضعیف شده و به علت مشکلات اخیر حتی در مسیر جنگ داخلی قرار دارد.
این استاد علوم سیاسی اظهار داشت:  در پایان اینکه باید بدانیم تحولات روزهای اخیر نشان می‌دهد اسرائیل بشدت و عمیقاً به ایالات متحده وابسته است؛ اسرائیل نمی‌تواند به‌تنهایی و بدون کمک و پشتیبانی امریکا وارد این جنگ‌ها شود و آنها را ادامه دهد. ما در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۸ میلیارد دلار به آنها کمک کردیم؛ تکرار می‌کنم ۱۸ میلیارد دلار و در حمله نظامی ۱۳ آوریل ایران علیه اسرائیل به آنها کمک کردیم؛ همه نوع سلاحی در اختیارشان قرار می‌دهیم؛ آنها به ما نیاز دارند، نیاز دارند که از آنها حمایت سیاسی و دیپلماتیکی کنیم.
مرشایمر تصریح کرد: این وضعیت، وضعیت یک «کشور» مستقل نیست که اسرائیلی‌ها دوست دارند خود را آن‌گونه تصور کنند؛ اسرائیل باید درباره وضعیت خود بیشتر فکر کند؛ آنها عمیقاً به ایالات متحده وابسته هستند.
وی در پایان اظهار داشت: موقعی که تمام این فاکتورها و عوامل را در نظر می‌گیریم، باید از خود بپرسند که اسرائیل چگونه می‌تواند از این وضعیت خلاص شود؟ به حزب‌الله در لبنان حمله کنند؟ درصورت تصمیم حمله به حزب الله لبنان باید به این هم فکر کنید که در سال ۱۹۸۲ به حزب‌الله حمله کردید و بعد سال ۲۰۰۶ حمله کردید که نتیجه آن فاجعه‌آمیز بود. با این ارتش خسته از جنگ با حماس، حمله به حزب‌الله دیوانگی است؛ حتی اگر ما به آنها کمک کنیم. همه این مشکلاتی که ذکر شد، مشکلاتی لاینحل هستند و آنها را هر روز عمیق‌تر می‌کنند.

 

جستجو
آرشیو تاریخی