صفحات
شماره هشت هزار و چهارصد و نود و هفت - ۰۹ تیر ۱۴۰۳
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و چهارصد و نود و هفت - ۰۹ تیر ۱۴۰۳ - صفحه ۷

فرا رفتن جوجه‌ریزی از ۱۵۱ میلیون قطعه

نفیسه امامی
خبرنگار


قیمت‌های فعلی فروش مرغ از سطح بازار حاکی از آن است که قیمت این محصول پروتئینی از روند با ثباتی در خرده فروشی‌ها برخوردار است و دیگر همانند سنوات گذشته شاهد نابسامانی قیمت و واردات مرغ به منظور ایجاد تعدیل قیمت در بازار نیستیم.
با توجه به تداوم مازاد تولید و براساس آمار در خردادماه، میزان جوجه‌ریزی به ۱۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه رسیده است که این میزان مازاد بر نیاز سالانه کشور است، در حالیکه پیش‌بینی می‌شد در خرداد بالای ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی صورت بگیرد.
در فروردین و اردیبهشت ماه سال گذشته در مجموع ۲۰۸ میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام گرفته بود، اما در فروردین ماه سال‌جاری بیش از ۱۳۶ میلیون قطعه و در اردیبهشت ماه ۱۵۶ میلیون قطعه جوجه‌‌ریزی شد و حالا در خرداد ماه به بیش از 151 میلیون قطعه جوجه‌ریزی رسیده ایم. جوجه‌ریزی در سال گذشته نیز نسبت به سنوات گذشته رشد قابل توجهی را نشان می‌داد.

اشباع بازار  مرغ
علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران با اشاره به افزایش میزان جوجه‌ریزی گفته است: با توجه به افزایش تولید و عرضه در برابر تقاضا شاهد کاهش قیمت مرغ زنده و اشباع بازار هستیم که همین امر موجب شده تا مرغداران در مسیر زیان حرکت کنند.
ابراهیمی ادامه داده است: اقدامات پشتیبانی امور دام مبنی بر خرید حمایتی کافی نبوده و به گونه‌ای نبوده که اثر مثبتی بر قیمت در بازار داشته باشد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده را ۵۲ تا ۵۶ هزارتومان اعلام کرده و افزوده است: قیمت کنونی مرغ به سبب افزایش حجم تولید و عرضه کمتر از نرخ مصوب و تمام شده است.
ابراهیمی تأکید کرده است: گرچه در ماه‌های گرم سال، تولید مقداری کاهش می‌یابد، اما در شرایط فعلی تولید ماهانه گوشت مرغ ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزارتن است، درحالیکه مصرف کشور حدود ۲۳۰ هزارتن است.
عبور تولید مرغ کشور از ۱۵۱ میلیون جوجه‌ریزی در بهمن و اسفندماه سال قبل گامی بزرگ در بازسازی صنعت مرغداری کشور بود که خوشبختانه با تمهیداتی که درنظر گرفته شد، این روند در سال‌جاری هم ادامه پیدا کرده است.

هدف‌گذاری ماهانه صادرات 15 هزار تن
براساس جوجه‌ریزی‌های صورت گرفته برای امسال صادرات ماهانه ۱۱ تا ۱۵ هزارتن مرغ هدف‌گذاری شده است. در همین راستا حسن‌نژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد با صدور بخشنامه‌ای در تاریخ ۴ تیرماه، مجوز صادرات گوشت مرغ مازاد بر مصرف استان‌ها را صادر کرد. براساس این بخشنامه و پیرو ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی به منظور استمرار تولید و حمایت از تولید کنندگان، صادرات مقدار اعلام شده گوشت مرغ مازاد بر مصرف استان‌ها در مجوز فوق الذکر تا اطلاع ثانوی و بدون محدودیت زمانی بلامانع است.
از اواخر سال گذشته صادرات مرغ پس از سال‌ها آغاز شد که بر اساس مازاد تولید کشور از واردکننده مرغ به صادرکننده تبدیل شد. طبق آخرین آمار سازمان دامپزشکی از ابتدای سال تاکنون بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ تن مرغ به بازارهای هدف صادر شده است که بنابر سیاست وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر افزایش حجم جوجه‌ریزی و تولید داخل انتظار می‌رود که این روند استمرار یابد.

جستجو
آرشیو تاریخی