صفحات
شماره هشت هزار و چهارصد و هشتاد و یک - ۱۹ خرداد ۱۴۰۳
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و چهارصد و هشتاد و یک - ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - صفحه ۶

دولت مردمی کام تشنه سیستان و بلوچستان را سیراب کرد

بزرگترین کارخانه آب‌شیرین‌کن و شیرین‌سازی آب در سیستان و بلوچستان با حضور وزیر نیرو افتتاح شد. ساخت بزرگترین کارخانه آب‌شیرین‌کن و شیرین‌سازی آب با ظرفیت یکصد هزار مترمکعب در شبانه‌روز با هدف ارتقای شاخص کیفیت آب استحصال شده از چاه‌ها برای تأمین آب شرب زاهدان و سیستان از مهرماه سال گذشته آغاز شد.
با اجرای این پروژه، کمبود بخشی از آب شرب شهر زاهدان جبران شده و وابستگی آب شرب منطقه سیستان به آب‌های خارج از حوضه تا تکمیل طرح انتقال آب از دریا به استان سیستان و بلوچستان کاهش پیدا می‌کند.
حفر و تجهیز چاه و اجرای خطوط انتقال آب و برق، ایجاد راه دسترسی در پهنه‌ای به مساحت ۴۰ هزار هکتار، حفر و تجهیز ۱۵حلقه چاه‌ عمیق در محدوده حرمک با امکان برداشت آب به‌میزان ۴۵۰ لیتر در ثانیه، حفر و تجهیز ۳۵ حلقه چاه‌ عمیق در محدوده هامون هیرمند با امکان برداشت آب لب‌شور به ‌میزان ۱۲۵۰ لیتر در ثانیه از جمله اقدامات برای اجرای این پروژه بوده است. تأمین آب موردنیاز مردم استان سیستان و بلوچستان همواره تا پیش از دولت سیزدهم با مشکل مواجه بوده و وابستگی تأمین آب به حقابه هیرمند همواره مشکلات آبی برای مردم این خطه از کشورمان ایجاد کرده است.
از افتتاح بزرگترین کارخانه آب‌شیرین‌کن و شیرین‌سازی آب به عنوان یکی از طرح‌های 28گانه آب و برق در سیستان و بلوچستان با اعتبار 20 هزار میلیارد تومان یاد می‌شود که در سفر روز پنجشنبه وزیر نیرو به استان سیستان و بلوچستان افتتاح شده است. مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در حاشیه مراسم افتتاح این طرح اعلام کرد که نگاه ویژه رئیس‌جمهور شهید به سیستان و بلوچستان و اختصاص اعتبارات خاص برای تمامی طرح‌های آبی از شمال تا جنوب این استان، باعث شد تا در بازه زمانی هشت ماهه بزرگترین آب‌شیرین‌کن فراساحلی در این منطقه با اعتبار ۴۰ هزار میلیارد ریال آماده افتتاح شود. هاشم امینی بیان کرد: از سال ۱۴۰۰ به بعد شرایط ویژه‌ای در منطقه سیستان و زاهدان به‌وجود آمد که مصادف با شروع کار دولت سیزدهم شد و افزود: در این رابطه برنامه‌ریزی دولت به نحوی بود که بتواند آب پایدار را برای مردم سیستان و بلوچستان تأمین کند و نگرانی از بابت تأمین آب آشامیدنی وجود نداشته باشد. مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: به‌منظور کیفی‌سازی آب از طریق سامانه‌های آب‌شیرین‌کن اقدام و از تیرماه سال گذشته مطالعات طرح آب‌شیرین‌کن شروع شد تا در بازه هشت ماهه این طرح را به همت دستگاه‌های اجرایی و مهندسی کشور و با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی، پیمانکاران، مهندسان و مشاوران به مرحله اجرا در بیاوریم و این آب‌شیرین‌کن را به مردم منطقه سیستان و زاهدان هدیه کنیم. امینی گفت: با وجود اعتبارات محدود؛ اما با توجه به نگاه ویژه رئیس‌جمهور شهید که جهادی و شبانه‌روز پای کار بودند طرح آب‌شیرین‌کن به‌طور مستمر از طریق وزیر نیرو پیگیری و اعتبارات خاص برای تمامی طرح‌های آبی از شمال تا جنوب سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شد که تنها برای طرح آب‌شیرین‌کن ۴۰ هزار میلیارد ریال هزینه شد.
وی اظهار کرد: از این میزان اعتبار ۲۸ هزار میلیارد ریال برای مجموعه آب‌شیرین‌کن و ۱۲ هزار میلیارد ریال برای حفر، تجهیز و نیرو‌رسانی به چاه‌ها در این منطقه هزینه شد.
ناگفته نماند که در کنار این طرح، چندین طرح در حوزه آب به بهره‌برداری رسید که چهار پروژه طرح تأمین آب زاهدان و سیستان از سه‌راهی دشتک به‌منظور رفع مشکل تأمین آب شرب این مناطق، آبرسانی و رفع تنش آبی از 75 روستا با جمعیت 33 هزار نفر در قالب جهاد آبرسانی و تصفیه‌خانه مجتمع 315 روستایی تلنگ، پلان و پیرسهراب، ایستگاه پمپاژ شماره B فاضلاب شهر چابهار و توسعه شبکه فاضلاب با پوشش جمعیت 22 هزار و 500 نفر، ایستگاه پمپاژ شماره D فاضلاب شهر کنارک و توسعه شبکه فاضلاب با پوشش 5 هزار نفر از جمله این طرح‌ها است. طرح تأمین آب زاهدان و سیستان از سه‌راهی دشتک با بهره‌برداری از بزرگترین آب‌شیرین‌کن فرا‌ساحلی به ظرفیت 100 هزار متر‌مکعب در شبانه‌روز و بهره‌برداری از 73 حلقه چاه، 95 کیلومتر خطوط انتقال آب، 110 کیلومتر خط برق بابت رفع مشکل کمبود آب زاهدان و سیستان با اعتبار 5 هزار و 500 میلیارد تومان از جمله طرح‌های افتتاحی است. از دیگر پروژه‌های صنعت آب و برق استان سیستان و بلوچستان سد مخزنی «شهری‌کور» است که با اعتبار 2 هزار و 800 میلیارد تومان جهت مصارف کشاورزی آبگیری شد. طرح آبرسانی از سد کهیر به 40 روستای پایین‌دست با اجرای حدود 10 کیلومتر خط لوله به همراه ایستگاه پمپاژ و تصفیه‌خانه فیلترشنی از دیگر طرح‌های افتتاح شده است. همچنین طرح آبرسانی به شهر هیدوچ از سد ماشکید علیا نیز به طول 22 کیلومتر شامل اجرای خط لوله و ایستگاه پمپاژ و تصفیه‌خانه فیلترشنی از سد ماشکید علیا و ایستگاه پمپاژ 1100 لیتر بر ثانیه‌ای به همراه اجرای حدود 20 کیلومتر خط لوله جهت آبرسانی از آب‌شیرین‌کن‌ هامون هیرمند به منطقه سیستان در دولت سیزدهم افتتاح شد. علاوه بر افتتاح پروژ‌ه‌های بزرگ و مهم صنعت آب، نیروگاه بادی 50 مگاواتی مپنا موسوم به میل نادر شامل 20 توربین بادی 2.5 مگاواتی با اعتبار 3 هزار و 850 میلیارد تومان و نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان (واحدهای گازی زاهدان 1 الی 3) به ظرفیت 42 مگاوات و در مجموع 126 مگاوات تولید نیروی برق به بهره‌برداری رسید.

جستجو
آرشیو تاریخی