صفحات
شماره هشت هزار و چهارصد و هفتاد و پنج - ۰۹ خرداد ۱۴۰۳
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و چهارصد و هفتاد و پنج - ۰۹ خرداد ۱۴۰۳ - صفحه ۳

آرایش انتخاباتی یک روز به آغاز ثبت نام ها

یک روز مانده به آغاز ثبت‌نام هنوز خبری از حضور قطعی چهره‌های سیاسی در انتخابات وجود ندارد و به همین خاطر، بازار کاری منابع آگاه و اخبار به اصطلاح اختصاصی رسانه‌ها داغ است. در جریان اصلاحات، رسانه‌ها از قول جواد ظریف وزیر اسبق امور خارجه خبر دادند که او حضورش در صحنه رقابت با سایر کاندیداها را نفی کرده و برخی رسانه‌ها از رایزنی محمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و محسن مهرعلیزاده با رئیس دولت اصلاحات خبر داده‌اند. با اینحال برخی فعالان مطرح این جریان در فضای مجازی، چهره‌هایی چون علی لاریجانی را از شانس بیشتری برای حمایت جناح چپ برخوردار می‌دانند اما برخی چهره‌های اصلاح‌طلب مطرح کردند که از کاندیداهای اجاره‌ای استفاده نخواهند کرد. فعالان جناح رادیکال جریان اصلاحات نیز با بازخوانی مواضع و اقدامات اصولگرایانه علی لاریجانی در دوران دوم خرداد، اقدام تاکتیکی برخی اصلاح‌طلبان برای شراکت با لاریجانی را فاقد اعتبار گفتمانی دانستند. این درحالی است که محمد خاتمی از حضور در انتخابات اخیر مجلس امتناع کرده بود و احتمالاً، جناح تحریمی اصلاح‌طلبان از مزیت اثرگذاری در این انتخابات بهره‌مند نباشد.
در میان طیف حامی حسن روحانی اما متشتت به نظر می‌رسد؛ بویژه آنکه رسانه‌های وابسته به دفتر رئیس جمهور سابق، عملیاتی رسانه‌‎ای علیه علی شمخانی به راه انداختند. محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور سابق در مصاحبه اخیر خود با عبارت‌های تندی نسبت به دوره مدیریت علی شمخانی در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی انتقاد کرده و به نوعی پرده از پشت صحنه اختلافات میان یکدیگر و همچنین افشاگری‌های اخیر رسانه‌های طرفدار دولت سابق علیه علی شمخانی برداشته است. پیشتر نیز اعضای این حلقه به کاندیداهای احتمالی اصلاح‌طلبان همچون محمدرضا عارف حمله کرده و این افراد را زمینه‌ساز پیروزی جریان رقیب خود دانستند.
با وجود این در جریان اصولگرا، بجز سعید جلیلی که خبرگزاری فارس از قطعیت اعلام کاندیداتوری‌‌اش خبر داده بود، اسامی افرادی چون پرویز فتاح، علیرضا زاکانی، مهرداد بذرپاش، محمد مخبر، صادق محصولی  و امیرحسین قاضی زاده هاشمی به عنوان کاندیدا در میان اظهار نظرات فعالان سیاسی و رسانه‌ای این جریان نیز بیشتر از سایرین به چشم می‌خورد. برخی ناظران معتقدند که این جریان در حال حاضر، بیش از نمود رسانه‌ای، درگیر ائتلاف‌سازی و کنش‌‌های ستادی است تا با پیش‌بینی تصمیم و ترکیب جناح رقیب خود، به صورت حساب‌شده به میدان انتخابات وارد شود.
جستجو
آرشیو تاریخی