اهم راهبردهای دولت سیزدهم در بهبود امنیت غذایی
تأمین باثبات کالاهای اساسی
امین محمودی
خبرنگار
در 33 ماه خدمت آیتالله رئیسی، رئیس جمهور شهید دولت سیزدهم (از شهریور ۱۴۰۰ تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳) شاهد موفقیتهای زیادی در بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشورمان بودیم به طوری که تولید محصولات کشاورزی با افزایش 7 میلیون تنی به 127 میلیون تن رسید و در زمینه واردات کالاهای اساسی نیز دولت تلاش کرد که بازار تأمین شود تا از هر گونه افزایش قیمتی جلوگیری کند.دولت نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم سال زراعی ۱۴۰۳ ـ ۱۴۰۲ را مبلغ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین و تصویب کرد در حالی که نرخ این محصول برای سال زراعی گذشته ۱۵ هزار تومان بود.این نرخ نسبت به نرخ سال ۱۴۰۰‐۱۳۹۹ یعنی سال آخر دولت دوازدهم (۵ هزار تومان) افزایش ۲۵۰ درصدی را به اثبات میرساند.
همچنین از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان سال ۱۴۰۲، میزان خرید تضمینی محصولات کشاورزی با رشد 130 درصدی از ۴ میلیون و ۵۴۰ هزار تن به ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن افزایش یافت.
وزارت جهاد کشاورزی توانست در سه ماه پایانی سال گذشته با جوجهریزی 150 میلیون قطعهای، بازار مرغ را در نوروز و ماه مبارک رمضان تنظیم کند تا هیچ مشکلی به لحاظ تأمین مرغ خانوارها و قیمت آن صورت نگیرد.
به همین دلیل میتوان گفت کشورمان سالانه به راحتی میتواند 3 میلیون و 500 هزار تن مرغ تولید کند تا علاوه بر تأمین کامل بازار داخل(2 میلیون و 500 هزار تن) شاهد صادرات یک میلیون تنی این محصول به همسایگان باشیم.
به عبارت دیگر میتوان گفت زمانی که در بازار داخل شاهد مازاد تولید مرغ هستیم برای اینکه این میزان تولید روی دست مرغداران نماند باید خرید حمایتی مرغ توسط شرکت پشتیبانی امور دام و صادرات به بازارهای هدف در دستور کار قرار گیرد تا شاهد زیان مرغداران نباشیم.در دولت سیزدهم برای نخستین بار واگذاری تمامی وظایف تولید، برنامهریزی صادرات و واردات به تشکل مرغداران صورت گرفت و به همین دلیل این امر سبب شد در سال 1401 حدود 54 هزار تن تخممرغ و در سال گذشته نیز 137 هزار تن از این محصول صادر شود و حتی کشورمان نسبت به ترکیه که رقیب همیشگی ما در منطقه بود، وضعیت بهتری پیدا کرد.