دور دوم سفر استانی رئیس‌جمهور به دیار جهاد و اجتهاد با استقبال پرشور مردم استان همراه بود

قم روی دور تند پیشرفت و آبادانی

دومین سفر دکتر رئیسی به قم که با استقبال گسترده و پرشور مردم همراه بود، چندین دستاورد توسعه‌ای و زیرساختی برای این شهر و استان به همراه داشت. در این سفر دو روزه، با حضور رئیس‌جمهور پروژه پوشش سراسری شبکه فیبر نوری در استان قم به بهره‌برداری رسید تا با تحت پوشش قرارگرفتن 435 هزار خانوار، میزان خانوارهای تحت پوشش فیبر نوری در سراسر کشور به 7.5 میلیون خانوار برسد. واگذاری 3 هزار و 748 واحد مسکونی و 3 هزار و 508 قطعه زمین در استان، راه‌اندازی 150 کارخانه تعطیل و نیمه‌تعطیل و در کنار اینها، تصمیم‌گیری برای به سرانجام رساندن دو پروژه کلان، یعنی تعیین تکلیف طرح مونوریل و فرودگاه بین‌المللی، از دیگر رهاوردهای این سفر برای شهر و استان قم بوده است. به گفته محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور، بر اساس تصمیمات مرتبط با این سفر، در مجموع ۸۷ مصوبه جدید با اعتبار 5 هزار و ۳۶۴ میلیارد تومان در این استان اجرا خواهد شد. نخستین سفر دولت مردمی به استان قم که در تابستان 1401 انجام شد نیز ۱۴۷ مصوبه برای این استان به همراه داشت که قریب به 3 هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار برای آن تعیین شده بود. به این ترتیب، علاوه بر این آمار، زیرساختی بودن طرح‌ها و مصوبات هر دو سفر، نشان از توجه ویژه دولت به شهر و استان قم دارد؛ توجه ویژه‌ای که براساس آن می‌توان از جبران جدی کاستی‌های گذشته و حرکت مستمر قم در مسیر توسعه خبر داد. در کنار همه اینها، به دلیل جایگاه برجسته دینی، فرهنگی و سیاسی قم، نه‌تنها استقبال باشکوه مردم از دکتر رئیسی از معنای ویژه‌ای برخوردار است، بلکه نکات مطرح شده از سوی رئیس‌جمهور در این سفر نیز حائز اهمیت ویژه‌ای است. این دیدگاه‌ها که شامل طرح مسائلی در زمینه استقلال کشور در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است، نشان‌دهنده معنا و کارکرد تغییر ریل رخ داده در کشور، با انتخاب مردم در سال 1400 است. دکتر رئیسی در اجتماع مردم قم، تعبیری دقیق از این تغییر ریل ارائه داد و گفت: «ملت ایران با اراده‌ای پولادین و با اتکال به خدا و تکیه بر داشته‌های خود به پیروی از امام خود به دنبال یک تحول عظیم است که رهبر معظم انقلاب اسلامی پرچم آن را در دست دارد و بنده به عنوان سرباز رهبری و خدمتگزار شما مردم برای عملیاتی کردن این تحول تلاش می‌کنم.» سفر دولت مردمی به قم و آنچه در این سفر گذشت، نماد و نمود عینی همین حرکت در مسیر تحول است. هر چند برخی جریان‌ها، بویژه وابستگان به دولت قبل تلاش کردند با حاشیه‌سازی، این دستاوردها را تحت‌الشعاع قرار دهند که البته این اقدامات ایذایی با توفیق همراه نبود.

بــــرش
1

اداره کشور باید مبتنی بر عقلانیت انقلابی باشد نه دیپلماسی التماسی

رئیس جمهور در اجتماع باشکوه مردم که در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به اینکه خیلی‌ها به ما می‌گفتند با وجود مشکلات فراوان و دشمنی‌ها نمی‌شود کاری از پیش برد، افزود: ما باور داریم که هیچ کاری نباید در کشور متوقف بماند چرا که امروز همه شرایط برای پیشرفت کشور فراهم است و چنان که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، به قله نزدیک هستیم و خستگی و ناامیدی ممنوع است. دکتر رئیسی با بیان اینکه دشمن به دنبال آن است تا با شبهه‌پراکنی و ایجاد شائبه با امپراطوری رسانه‌ای خود در دل مردم یأس و ناامیدی ایجاد کند، تصریح کرد: برخی می‌گفتند ممکن است کشور گرفتار جنگ شود و باید سایه جنگ را از سر کشور برطرف کنیم و راه آن هم این است که روی توانایی‌های نظامی و موشکی معامله کنیم و برجام 2 و 3 را روی میز گذاشتند، اما رهبر معظم انقلاب اسلامی خوب تشخیص دادند و تأکید کردند که توانایی‌های نظامی و عناصر اقتدار نظام به هیچ وجه قابل مذاکره و معامله نیست.
وی با اشاره به اینکه جلوه اقتدار نظامی کشور را در عملیات بزرگ وعده صادق دیدیم که چگونه بینی دشمن به خاک مالیده شد، خاطرنشان کرد: بارها تأکید کردیم که اداره کشور باید مبتنی بر عقلانیت انقلابی باشد نه دیپلماسی التماسی؛ ما از امامین انقلاب و شهدا آموختیم که کشور را باید بر مبنای عقلانیت انقلابی اداره کرد و حل مسأله کرونا و عضویت در سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بر مبنای تکیه بر همین عقلانیت انقلابی ممکن شد. رئیس جمهور با تأکید بر اینکه آنچه می‌تواند کشور را به پیش ببرد نه سازش، بلکه نگاه انقلابی و باور ما می‌توانیم است، به راه‌اندازی 150 کارخانه تعطیل و نیمه‌تعطیل در استان قم اشاره کرد و افزود: طبق آمار قطعی تعداد واحد‌های تولیدی احیا شده در کشور به عدد 9 هزار رسیده است و این بدان معناست که دولت نه تنها اجازه تعطیلی هیچ واحد تولیدی را نمی‌دهد بلکه کارخانه‌ها و کارگاه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل را هم به چرخه تولید باز خواهد گرداند.
رئیس جمهور در جمع علما، فضلا، اساتید و طلاب مدرسه فیضیه قم نیز با بیان اینکه عقلانیت انقلاب ما به روز بودن و بهنگام بودن جوانان انقلابی برای ایفای نقش و مسئولیت‌پذیری را ایجاب می‌کند، گفت: از ابتدای دولت مردمی بنا را بر این گذاشتیم که نگاه ما معطوف به عقلانیت انقلابی باشد. مسأله ما تغییر رویکرد بود تا بر مبنای توجه به اقتضائات انقلابی بودن و لحاظ جایگاه قدرتمندی که جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه شهدا، علما و ایثارگران کسب کرده است، با دنیا مواجه شویم.
دکتر رئیسی همچنین با بیان اینکه در ابتدای دولت مردمی با 27 سند مصوب اما امضا و ابلاغ نشده شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از جمله لغو اجرای سند 2030 مواجه شدیم، افزود: در همان آغاز فعالیت این سندها را امضا و برای اجرا ابلاغ کردم. جمهوری اسلامی در زمینه آموزش سندهای جامع و مترقی دارد که در اولین حضور خود در مجمع عمومی سازمان ملل، در اجلاس آموزشی یونسکو این اسناد را تشریح کردم و گفتم که ما در زمینه آموزش حرف و منطق محکم داریم و اگر چه از تجارب دیگران بهره می‌گیریم، اما از نسخه‌های دیگران بدون کارشناسی و بومی‌سازی استفاده نخواهیم کرد. ما از دستاوردهای تمدن بهره می‌گیریم اما نه آنچه از مظاهر فساد است.
وی توجه به قشر کم درآمد و فقرا را اولویت همه اقدامات و سیاست‌های دولت برشمرد و گفت‌: امروز خوشحالم اعلام کنم که علاوه بر خروج عده زیادی از افراد تحت پوشش از راه توانمندسازی، دیگر مثل گذشته صف متقاضیان قرار گرفتن تحت پوشش نهادهای حمایتی نداریم و این به معنی جهت‌گیری درست دولت و گواه این است که اقتصاد کشور در حال رشد و پیشرفت است.
دکتر رئیسی در ادامه اظهارکرد: برخلاف گذشته راه‌حل مشکلات کشور را نه در دست بیگانگان بلکه در دستان توانای ملت ایران دیده‌ایم.

 

بــــرش
2

تصمیم‌گیری برای دو ابَرپروژه مونوریل و فرودگاه بین‌المللی قم

همچون سایر سفرهای استانی، در سفر به قم نیز یک جلسه ویژه و خاص برای پروژه‌های خاص برگزار شد، طرح منوریل و فرودگاه بین‌المللی قم که نه فقط در این استان، بلکه در کل کشور به عنوان دو ابر پروژه بر زمین مانده این استان شناخته می‌شوند. در ابتدای جلسه پیگیری موضوعات ویژه استان قم، معاون اجرایی رئیس جمهور گزارشی از آخرین وضعیت طرح منوریل قم ارائه کرد که بر اساس آن، این پروژه منوریل که اجرای آن از سال 1388 آغاز شده، به دلیل پیگیری نشدن موضوع از سوی کارفرما و داشتن مشکلات حقوقی، قراردادی و فنی تاکنون به نتیجه نرسیده است. رئیس جمهور با بیان اینکه به هر حال این پروژه‌ای است که منابع قابل توجهی برای آن هزینه شده و نمی‌تواند ناتمام و بلااستفاده بماند، دستور داد که اجرای پروژه به شکل فاز به فاز و بر اساس توافق مسئولان دستگاه‌های مرتبط، از سوی شهرداری قم آغاز شود و دولت نیز در زمینه تأمین منابع لازم اجرای پروژه به شهرداری قم کمک خواهد کرد.
درباره فرودگاه بین‌المللی قم نیز وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام آمادگی سازمان هواپیمایی و شرکت فرودگاه‌های کشور برای کمک به تکمیل این پروژه تأکید کرد که اولین گام در این مسیر تعیین تکلیف معارضان پروژه است. دکتر رئیسی نیز با بیان اینکه دولت به دنبال تعیین تکلیف و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است و لذا با نگاه حل مسأله این جلسه را تشکیل داده‌، دستور داد که حداکثر در مدت 50 روز وضعیت معارضان این پروژه و تعیین مجری با رویکرد احقاق حقوق همه ذی‌حقوقان و دقت برای عدم تضییع حقوق هیچ یک از طرفین به شکل دقیق مورد مطالعه و تصمیم‌گیری قرار گیرد و با اخذ نظر مشاوران تخصصی نسبت به ادامه پروژه تصمیم مقتضی اتخاذ شود.
رئیس جمهور همچنین شامگاه پنجشنبه در نشست شورای اداری استان، با تأکید بر اینکه مدیران و مسئولان قم باید از هویت فرهنگی و تمدنی و مدنیت مثال‌زدنی قم مراقبت و صیانت کنند، خطاب به مدیران افزود: قم استان خاصی است و نگاه شما در ارتقا و توسعه قم نباید فقط به جنبه‌های توسعه شهری و اقتصادی باشد، بلکه باید صیانت و ارتقای جایگاه کانونی و هویت علمی، دینی و فرهنگی و تمدنی قم برای انقلاب و اسلام را نیز مورد توجه ویژه قرار دهید. دکتر رئیسی ضمن قدردانی از تلاش‌های مدیران استان در ایجاد اشتغال و ساخت مسکن، خواستار تدبیر وزیر راه و شهرسازی و مسئولان مربوطه برای آن دسته از متقاضیان مسکن شد که پس از دریافت واحدهای خود به دلیل ناتوانی در پرداخت اقساط مجبور به واگذاری آن به دیگران می‌شوند. رئیس جمهور همچنین با اشاره به واگذاری زمین و برخی ظرفیت‌ها برای فعالیت فرهنگی به برخی افراد تصریح کرد: اگر بعد از گذشت چندین سال این افراد نتوانسته‌اند این ظرفیت‌ها را بالفعل کنند، باید نسبت به بازنگری در این زمینه اقدام شود.
دکتر رئیسی با بیان اینکه دولت مردمی بنای گلایه کردن از مشکلات، کمبودها و عقب‌ماندگی‌ها را ندارد، تصریح کرد: مردم ما را برگزیده‌اند که این موانع و مشکلات را مرتفع و از زندگی آنها گره‌گشایی کنیم و اگر در مواردی به رغم تلاش و پیگیری مشکلی حل نشد نیز صادقانه به مردم بگوییم چرا که مردم حرف و سخن صادقانه را می‌پذیرند.
رئیس جمهور ناظر به طرح برخی مشکلات استان از جمله مشکل محیط زیستی فاضلاب شهر قم و دریاچه نمک از سوی برخی حاضران، از معاون اجرایی رئیس جمهور خواست ظرف حداکثر یک ماه با تشکیل کارگروهی ابعاد این مسائل را بررسی و نسبت به احصای راهکار و حل آنها با استفاده از ظرفیت‌های موجود در استان اقدام کنند. وی همچنین به موضوع مهاجرین و اتباع به عنوان یکی از مسائل مبتلابه استان قم اشاره کرد و افزود: حضور اتباع در حوزه‌های علمیه و مراکز علمی شهر قم بسیار مغتنم است، اما حضور عموم اتباع بویژه در زمینه ازدواج، اشتغال، تردد و نقل و انتقال در کشور باید با نظارت سازمانی باشد تا در مسائل امنیتی، اجتماعی و اقتصادی با مشکل مواجه نشویم.

 

بــــرش
3

واگذاری 3هزار و 700 واحد مسکونی در استان قم

در روز نخست سفر رئیس جمهور به قم، آیین واگذاری 3 هزار و 748 واحد مسکونی و 3 هزار و 508 قطعه زمین به متقاضیان با حضور دکتر رئیسی برگزار شد. این واحدهای مسکونی و قطعات زمین در قالب طرح نهضت ملی مسکن به متقاضیان واجد شرایط واگذار شد و رئیس جمهور به شکل نمادین کلید یک واحد مسکونی و سند سه قطعه زمین را به صاحبان آنان تحویل داد.سهم استان قم در طرح نهضت ملی مسکن ساخت 63 هزار واحد مسکونی بود که به گفته وزیر راه و شهرسازی، با تدابیر اتخاذ شده تا کنون ساخت 71 هزار واحد مسکونی در قالب این طرح آغاز شده و 16 هزار قطعه زمین روستایی نیز در حال واگذاری به متقاضیان است که مجموع واحدهای مسکونی احداثی در طرح نهضت ملی مسکن را به بیش از 86 هزار واحد می‌رساند.
رئیس جمهور در این مراسم، با بیان اینکه حل مشکل مسکن مردم و جبران عقب‌ماندگی‌ها در این زمینه از ابتدای آغاز به‌کار دولت در دستور کار بوده است، تصریح کرد: با اقدامات صورت گرفته در این دولت تاکنون بیش از 100 هزار هکتار زمین در قالب طرح نهضت ملی مسکن در نظر گرفته شده که بخش قابل توجهی از آن آماده‌سازی و در حال ساخت و ساز است. دکتر رئیسی، واگذاری بیش از 7 هزار واحد مسکونی و قطعه زمین در استان قم را تحقق‌بخشی از هدفگذاری و وعده دولت برای ساخت 71 هزار مسکن در این استان عنوان کرد و گفت: اگر همین نگاه ویژه و تلاش و کوشش در سال‌های قبل صورت گرفته بود امروز کشور در حوزه مسکن دچار این میزان از عقب‌ماندگی نبود.
وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته طرح مسکن با همه مزیت‌هایی که داشت، دارای اشکالاتی هم بود اما راه رفع این اشکالات کنار گذاشتن و از دستور کار خارج کردن این طرح نبود، اظهارکرد: امروز دولت مردمی علی‌رغم اینکه نسبت به مسکن مهر تعهدی نداشته، اما با نگاه حل مسأله و با ایجاد درآمد برای تأمین منابع اقدام به تکمیل این طرح کرده و از 240 هزار واحد مسکونی به ارث رسیده برای دولت تا کنون بیش از 140 هزار مسکن آن تکمیل و واگذار شده است. وی مهم‌ترین سرمایه کشور را امید مردم برشمرد و تأکید کرد که نباید با غفلت و کم‌کاری این امید را تبدیل به ناامیدی کرد.

 

بــــرش
4

435 هزار خانوار در قم تحت پوشش فیبر نوری

با حضور دکتر رئیسی در پارک علم و فناوری استان قم، پروژه اتصال سراسری این استان به شبکه فیبر نوری افتتاح شد. برای اجرای این طرح در 7 شهر استان قم، 600 میلیارد تومان اعتبار صرف شد و بر اساس برآورد مرکز آمار، 435 هزار خانوار این استان را تحت پوشش قرار می‌دهد. به گفته وزیر ارتباطات در این مراسم، قم، پس از گلستان دومین استانی است که پوشش سراسری فیبر نوری در آن تکمیل شده است و به این ترتیب جمعیت تحت پوشش شبکه فیبر نوری در سراسر کشور به 7.5 میلیون خانوار افزایش یافت. زارع‌پور همچنین وعده داد که تا پایان سال تعداد خانوارهای تحت پوشش فیبر نوری به 14 میلیون خواهد رسید که 70 درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود.   رئیس جمهور در مراسم افتتاح این طرح، اظهارکرد: امروز تمامی شئونات زندگی مردم از کسب و کار و انتقال دانش و انواع سرگرمی‌ها گرفته تا ارتباطات اداری، سازمانی، مالی و پولی همگی بر بستر فضای مجازی قرار گرفته و طبعاً رفاه مردم در این زمینه باید مورد تأکید و توجه قرار گیرد. دکتر رئیسی به برنامه دولت برای توسعه شبکه فیبر نوری در سراسر کشور به منظور بهره‌مندی مردم از اینترنت پرسرعت و ارزان اشاره کرد و گفت: قطعاً توسعه شبکه فیبر نوری یکی از زیرساخت‌‌های فرهنگی مهم در کشور است و با توجه به نقش استان قم به‌عنوان کانون علم و دانش و مراکز علمی، تحقیقی، پژوهشی، دانشگاهی و حوزوی در تولید محتوا، توسعه فیبر نوری در این استان به‌دلیل اهمیت انتقال این محتوا به عموم مردم داخل و همچنین خارج از کشور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. رئیس جمهور ضمن قدردانی از زحمات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و همه متخصصان، مشاورین، پیمانکاران و کارگران در اجرای این طرح ستودنی، تصریح کرد: با اجرای این طرح آمار پوشش فیبر نوری در کشور به 7.5 میلیون خانوار می‌رسد و امیدواریم هر چه زودتر شاهد بهره‌مندی مردم سراسر کشور از این فناوری باشیم. دکتر رئیسی ضمن خرسندی از جلب رضایت مردم استان قم به عنوان یکی از مراکز بی بدیل تولید محتوا از اجرای این طرح گفت: با همت و تلاش مجموعه همکاران دولت در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات رفع مشکل کندی سرعت اینترنت در دستور کار است و معتقدیم حتی کسانی که از این فضا برای بازی و سرگرمی استفاده می‌کنند نیز نباید دچار مشکل شوند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و پنجاه و نه
 - شماره هشت هزار و چهارصد و پنجاه و نه - ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳