بهره‌برداری از دو طرح آبی تا تابستان

رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره جراحی و حوضه‌های جنوبی شرکت مدیریت منابع آب ایران  از آبگیری و افتتاح دو پروژه آبی تا تابستان امسال خبر داد و گفت: در حوضه بلوچستان جنوبی مشکل کمبود آب نخواهیم داشت، اما در استان هرمزگان در تأمین آب کشاورزی تا حدودی با مشکل مواجه هستیم. به گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، مهرزاد احسانی درخصوص طرح‌های آماده بهره‌برداری اظهار کرد: آبگیری و افتتاح سد «شهری کور» در حوضه آبریز بلوچستان جنوبی از جمله طرح‌هایی است که به بهره‌برداری می‌رسد که با آبگیری و افتتاح این سد، ظرفیت و فرصت لازم برای توسعه بخش کشاورزی و صنعتی در این منطقه فراهم می‌شود. وی با اشاره به دیگر طرح‌های آبرسانی وزارت نیرو در حوضه آبریز زهره- جراحی افزود: طرح آبرسانی از «سد باغان» به شهرستان جم در استان بوشهر، حداکثر تا تابستان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید؛ همچنین تعدادی طرح سد و آبرسانی نیز در دست توسعه است که برخی از آنها ممکن است تا پایان سال بهره‌برداری شود که اطلاعات آن نیز متعاقباً اعلام می‌شود.
رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره- جراحی و حوضه‌های جنوبی کشور با اشاره به‌ضرورت احداث سد چم‌شیر و تأثیرات زیست‌محیطی این سد که در روزهای گذشته نیز حواشی را به وجود آورده بود، خاطرنشان کرد: تا پیش از احداث سد چم‌شیر، هیچ‌گونه تأثیرات کنترلی بر روی رودخانه زهره وجود نداشت، لذا سیلاب‌های به وجود آمده از منطقه خارج و وارد دریا می‌شد و قابل‌استفاده نبود. احسانی ادامه داد: بر همین اساس یکی از توصیه‌های مؤکد برای آب‌های خروجی از کشور بویژه آب‌های خروجی به دریا این است که بتوان تا پیش از ورود آب به دریا به نحو مناسب از آن استفاده شود.
 
تأثیرات سد چم‌شیر بر کیفیت آب رودخانه زهره
وی بیان کرد: رودخانه زهره جزو معدود رودخانه‌هایی است که به‌صورت طبیعی با مشکل کیفی آب مواجه است؛ به این معنی که وقتی دبی آب در این رودخانه کاهش می‌یابد، غلظت شوری آب بالا می‌رود و به سبب وجود چشمه‌های شوری که وارد رودخانه می‌شود، این مشکل نیز شدت می‌یابد؛ بنابراین هنگامی که جریان آب بالا باشد، مشکل کیفی رودخانه مرتفع می‌شود.
رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره- جراحی و حوضه‌های جنوبی خاطرنشان کرد: حدود ۶۵ درصد آبگذری از این رودخانه در چهار ماه سال اتفاق می‌افتد و چنانچه بتوان در این مدت آبگذری را کنترل و سیلاب به نحوی مهار شود که باعث افزایش دبی در رودخانه شود، کیفیت آب رودخانه نیز بهبود خواهد یافت که این مهم برعهده سد چم‌شیر است.
وی ادامه داد: بیشترین مطالعات، راستی‌آزمایی و پایش‌هایی که برای یک سد در نظر گرفته شده روی سد چم‌شیر به‌کار رفته است و حداقل دو مؤسسه تحقیقاتی و پژوهشی نیز در حال رصد دائمی کیفیت آب این سد است.
احسانی خاطرنشان کرد: با وجود شرایط کم‌آبی و خشکسالی حاکم بر منطقه، وضعیت سد چیزی بهتر از پیش‌بینی‌های انجام شده درگذشته بوده و به طور کامل کارکرد خود را داشته است؛ بنابراین به‌صورت کامل از این سد دفاع می‌کنیم و اطمینان داریم هیچ‌گونه آسیب زیست‌محیطی برای منطقه نداشته است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و پنجاه و پنج
 - شماره هشت هزار و چهارصد و پنجاه و پنج - ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳