اخبار
تأمین ارز دارو و تجهیزات پزشکی
از ۴.۳ میلیارد دلار گذشت
بانک مرکزی بنا بر ثبت سفارشها و اعلام اولویتها و نظر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، در سال ۱۴۰۲ برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تأمین و پرداخت کرد که رشد ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ داشته است؛ همچنین تأمین ارز کالاهای اساسی و دارو در ۳۴ روز گذشته از مرز ۶۳۶ میلیون دلار گذشت. به گزارش بانک مرکزی، میزان ارز تأمین شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی سال ۱۴۰۱ حدود ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این رقم از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۲ به بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید. تأمین ارز سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با سال گذشته آن (۱۴۰۱) از رشد ۲۶ درصدی برخوردار بوده است. بر اساس این گزارش، بانک مرکزی از ابتدای فروردین تا سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز بیش از ۳ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای چهار گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تأمین کرده است. کالاهای تجاری و بازرگانی با یک میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار بیشترین حجم را با میانگین نرخ ۴۱ هزار تومان به خود اختصاص داده است. کالاهای اساسی و دارو با ۶۳۶ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد؛ ۵۶۱ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانههای روغنی و نهادههای دامی و ۷۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.
کاهش صادرات چین به ایران
گمرک چین اعلام کرد، مبادلات تجاری ایران و چین در ۳ ماه نخست سالجاری میلادی با رشد یک درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۴ میلیارد و ۲۰ میلیون دلار رسید. مبادلات ایران و چین در ماههای ژانویه تا مارس ۲۰۲۳ بالغ بر ۳ میلیارد و ۹۹۰ میلیون دلار اعلام شده بود. بر اساس این گزارش، چین در ۳ ماه نخست سالجاری میلادی یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده که این رقم نسبت به سهماهه سال قبل ۱۰ درصد رشد داشته است. چین در ماههای ژانویه تا مارس ۲۰۲۳ بالغ بر یک میلیارد و ۱۴۵ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده است. صادرات چین به ایران در ماههای ژانویه تا مارس ۲۰۲۴ کاهش ۳ درصدی داشته و به ۲ میلیارد و ۷۶۰ میلیون دلار رسیده است. چین در مدت مشابه سال قبل ۲ میلیارد و ۸۴۵ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.
400 واحد راکد در انتظار تعیین تکلیف
سال گذشته ۲۰۰ واحد راکد در استان تهران احیا شد و برای امسال هم ۲۰۰ واحد دیگر پیشبینی شده است. محمود سیجانی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران در خصوص اقدامات دولت سیزدهم در احیای واحدهای تولیدی و افزایش نسبی تولید، گفت: احیای این تعداد واحد باعث شد تا به صورت میانگین ۵ تا ۲۰۰ نفر نیروی کار در هر کارخانه مشغول به کار شوند. وی ادامه داد: ۴۰۰ واحد راکد دیگر در استان تهران داریم که به خاطر قدیمی بودن تجهیزات و سایر موارد است، ضمن اینکه تعدادی از واحدهای اقتصادی و سرمایهگذار تمایلی به احیای واحدهای اقتصادی ندارند که وضعیت این گونه واحدها تعیین تکلیف میشود. سیجانی تأکید کرد: در حوزه صادرات سال گذشته ۱.۵ میلیارد دلار صادرات داشتیم که پیشبینی امسال ۲ میلیارد دلار از محل گمرکات تهران است، ضمن اینکه کالاهای این استان از سایر مرزهای استان نیز صادر میشود. گفتنی است، ۱۷ درصد صادرات کشور برای استان تهران است.