در آیین بزرگداشت استاد «مصطفی کمال پورتراب» مطرح شد

پورتراب، پیرِ دِیر موسیقی ایران

گروه فرهنگی: آیین بزرگداشت استاد «مصطفی کمال پورتراب» پژوهشگر، مؤلف و استاد فرهیخته موسیقی به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و با حضور پرشمار استادان، پژوهشگران، مدیران فرهنگی، هنری و علاقه‌مندان به موسیقی در تالار اجتماعات شهید مطهری (ره) انجمن برگزار شد.
در ابتدای این آیین پس از اجرای زنده قطعاتی از آثار موسیقایی استاد کمال پورتراب از سوی دو نفر از نوازندگان جوان کشور، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به ایراد سخن پرداخت و گفت: هنوز هم شخصیت و سلوک استاد پورتراب برای عموم مردم و دانشجویان موسیقی کشور ناشناخته است، حال آنکه این استاد فقید حائز ویژگی‌های منحصر به فرد بود.
آثار موسیقایی مرحوم پورتراب همواره در هنرستان‌های موسیقی مورد توجه و مرجع هنری آنها است، همچنین در واحدهای علمی و کاربردی و دانشگاه‌های ایران ازگذشته تاکنون آثاراین استاد گرانقدر از جمله کتاب وزین «تئوری موسیقی» محل رجوع استادان و دانشجویان موسیقی بوده و هست. مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: شوربختانه استاد پورتراب در میان ما نیست، اما نام و یاد او همچنان زنده است و ما نیز در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تلاش می‌کنیم بار دیگر اندیشه و آثار هنری ایشان را بازخوانی کرده و میراث گرانقدر فرهنگی و هنری وی را به نسل جوان و جدید کشور منتقل کنیم.
«پورتراب» با کسی تعارف نداشت
شاهین فرهت استاد موسیقی و آهنگساز نامدار کشور نیز در این مراسم گفت: مرحوم پورتراب هم آهنگساز، هم نوازنده و استاد دانشگاه بود. او موسیقی‌دانی سرزنده و کوشا بود که اکثر نوازندگان و موسیقی‌دانان از مجلس درس او بهره‌مند شده بودند. او اضافه کرد: «پورتراب» صریح‌اللهجه بود و بمانند «پیرِ دیر» همگان را راهبری می‌کرد. او با هیچکس تعارف نداشت و همواره درعرصه فرهنگ و هنر دیدگاه‌ها و نظرات خود را با صراحت بیان می‌کرد.

استاد «پورتراب» عاشق موسیقی بود
داوود گنجه‌ای عضو شورای عالی خانه موسیقی ایران نیز اظهارکرد: اگر کسی عاشق باشد می‌تواند در مسیر زندگی خود به تکامل برسد.
پورتراب نیز عاشق موسیقی بود و از رهگذر این سلوک به جایگاهی رفیع در سپهر موسیقایی ایران دست یافت و خوشبختانه شاگردان فراوانی را هم رشد و پرورش داد.
 محمد میرزمانی آهنگساز و استاد موسیقی با ذکر خاطراتی از استاد پورتراب گفت: پورتراب بغایت متعهد و مسئولیت‌پذیر بود. از این‌رو اگر مسأله‌ای در ذهنش شکل می‌گرفت، تا راه‌ حلی برای آن پیدا نمی‌کرد از پای نمی‌نشست. او به معنی واقعی کلمه، عاشق موسیقی بود و در بسط و گسترش هنر موسیقی در ایران، نقشی مهم و تأثیرگذار داشت.

پورتراب؛ شخصیتی خستگی‌ناپذیر
در پایان، حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران در سخنان کوتاهی گفت: استاد پورتراب در بسیاری از جنبه‌ها کم نظیر بود اما متأسفانه در ایام بعد از انقلاب کمتر نزد نسل‌های جوان و جدید شناخته شد.
وی افزود: پورتراب شخصیتی خستگی‌ناپذیر داشت و هیچ‌وقت دست از تلاش و کوشش هنری و فرهنگی نکشید و در تمام طول عمر پربرکت خویش از سردمداران عرصه علم، فرهنگ و هنر ایران بود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و چهل و دو
 - شماره هشت هزار و چهارصد و چهل و دو - ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳