«ایران» از روز پرخبر حیاط دولت گزارش می دهد

از تکذیب تغییر در تیم اقتصادی دولت تا آماده پرتاب بودن ماهواره های سنجشی

به دلیل حضور رئیس جمهور در مراسم رژه روز ارتش، جلسه روز گذشته هیأت وزیران به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد. در پایان این جلسه، اعضای دولت آخرین تحولات حوزه‌های کاری خود را با خبرنگاران در میان گذاشتند. گزارش این رویداد هفتگی را می‌خوانید.
 
خلجی: تیم اقتصادی دولت
بدون تغییر می‌ماند
رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، تغییر در تیم اقتصادی دولت را رد کرد و گفت: شاید کسانی دوست ندارند تیم اقتصادی دولت دستاوردهایی چون رشد اقتصادی یا کاهش تورم را دنبال کند. سپهر خلجی با بیان اینکه افزایش رشد اقتصادی، کنترل و کاهش حجم نقدینگی محصول تلاش‌ها و همکاری تیم اقتصادی دولت بود که به طور منسجم انجام شد، افزود: حتی تورم هم مهار شد و به اندازه یک واحد کاهش یافت. البته هدفگذاری دولت کاهش بیشتر تورم است. خلجی اظهارکرد: همه این موارد محصول تلاش تیم مشترک و هماهنگ اقتصادی دولت است، از این رو شاید بعضی‌ها خیلی دوست ندارند این اتفاق بیفتد و شایعه ایجاد می‌کنند، درحالی که قرار نیست تغییری در تیم اقتصادی دولت انجام‌ گیرد.
 
زارع‌پور: ماهواره‌های متعدد سنجشی آماده پرتاب است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با بیان اینکه ماهواره‌های متعددی در حال ساخت و ماهواره‌هایی هم آماده پرتاب داریم، گفت: درحال طراحی و ساخت ماهواره‌های متعدد سنجشی هستیم تا بتوانیم در فضا ماهواره تصویربرداری داشته باشیم که یکی از آنها پارس‌یک است. عیسی زارع‌پور با اشاره به اینکه به دلیل سرعت زیاد ماهواره‌ها در
لایهLEO زمین، این ماهواره‌ها در طول روز چند بار از آسمان کشور عبور می‌کنند، اضافه کرد: اگر تعداد ماهواره‌ها بیشتر باشد دسترسی ما به داده‌های ماهواره‌ای و اطلاعات آنها بیشتر خواهد شد. در این رابطه 6-5 کشور دنیا به سمت منظومه‌سازی رفته‌اند که دانشمندان ما نیز به این دانش دست پیدا کرده‌اند. وزیر ارتباطات ضمن ابراز امیدواری برای برداشتن نخستین گام‌ها در حوزه ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی، اعلام کرد که اکنون منظومه شهید سلیمانی از سوی بخش خصوصی در حال ساخت است. زارع‌پور با تأکید بر دنبال کردن فرایند هوشمندسازی دولت، گفت: اکنون ۷۰درصد خدمات از طریق پنجره هوشمند دولت به مردم ارائه می‌شود.
 
دهقان: توقیف کشتی صهیونیستی
تلافی جویانه بود
معاون حقوقی رئیس جمهور هم درباره مواجهه حقوقی در نهادهای بین‌المللی علیه رژیم صهیونیستی، گفت که در حال کار روی همه تحولات با محوریت غزه هستیم، اما «مشارکت» خود در این زمینه را در مراجع بین‌المللی دنبال می‌کنیم. محمد دهقان همچنین توقیف کشتی مرتبط با رژیم‌صهیونیستی در نزدیکی تنگه هرمز را یک عملیات تلافی‌جویانه در برابر اقدامات امریکا و رژیم صهیونیستی توصیف کرد و افزود: رفتار خصمانه رژیم اشغالگر قدس، زمینه ساز برخی از اقدامات ما بوده و مسیر خود را طی می‌کند. ما در این زمینه اقدام حقوقی نداریم.

حسینی: قانون برنامه هفتم توسعه بزودی ابلاغ می شود
همچنین معاون امور مجلس رئیس جمهور گفت: ایرادات باقیمانده از لایحه برنامه پنج ساله هفتم توسعه برطرف شده و بزودی برای اجرا ابلاغ خواهد شد. سید محمد حسینی درباره احتمال استیضاح وزیر آموزش و پرورش نیز تأکید کرد: در زمینه این استیضاح که پیش از این مطرح بوده، با نمایندگان درخواست کننده استیضاح گفت‌وگوهایی شده تا به ایرادات و اشکالات آنان پاسخ داده شود، ضمن اینکه نماینده استیضاح کننده نیز گفت‌وگوها و مکاتباتی با وزیر داشته است.
 
اوجی : امسال در رشد تولید نفت و گاز رکورد می‌زنیم
وزیر نفت نیز اعلام کرد: در سال گذشته با سرمایه‌گذاری وزارت نفت در بخش‌های بالادستی و پایین دستی، بیش از ۲۸ میلیارد دلار پروژه نیمه تمام به اتمام رسیده است. جواد اوجی گفت که این سرمایه‌گذاری موجب رشد در تولید نفت، گاز، فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی شد، به طوری که در سال ۱۴۰۲ رشد تولید نفت و گاز به بیش از 20 درصد رسید. وی ادامه داد: امسال هم با سرمایه‌گذاری جدید در پروژه‌های نیمه‌تمام باقیمانده، جهش خوبی را در رشد تولید خواهیم داشت. تلاش می‌کنیم با افزایش تولید به بیش از ۲۰ درصد سال گذشته، رکورد بزنیم.
 
دهقانی فیروزآبادی: جذب نخبگان
در دستگاه‌های اجرایی تسهیل می شود
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور هم از عملیاتی شدن تسهیل شرایط جذب و استخدام نخبگان در دستگاه‌های اجرایی خبرداد. روح‌الله دهقانی فیروزآبادی گفت: دولت برای نخبگانی که علاقه‌مند به کار در دستگاه‌های اجرایی هستند زمینه و زیرساخت لازم را فراهم کرده است. به همین منظور سال گذشته فراخوان‌ها اعلام و ثبت‌نام‌ها انجام شده و ردیف استخدامی اختصاص پیدا کرده است. وی با بیان اینکه منتظریم سازمان اداری استخدامی ۲۵ امتیازی را که برای دوره آماده‌سازی شرکت کنندگان مشخص کرده  اعلام کند، اظهارکرد: برای اینکه افرادی که از شهرهای مختلف می‌آیند از جمله خانم‌ها، مجبور نباشند برای آموزش‌های دوره استخدامی یکی دو ماه در تهران مستقر باشند، به سازمان اداری استخدامی پیشنهاد دادیم مرحله ۲۵ امتیازی به صورت مصاحبه انجام شود، یعنی افراد اول انتخاب و پذیرش شوند بعد افراد پذیرفته شده برای آموزش اعزام شوند.
 گلایه سخنگوی دولت از بی‌توجهی مجلس به لایحه وزارت بازرگانی
سخنگوی دولت نیز از بی‌توجهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به لوایح تشکیل  سازمان بازرگانی و تنظیم بازار داخلی و تشکیل وزارت بازرگانی انتقاد کرد.
علی بهادری جهرمی، نظارت مؤثر بر بازار و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها را مستلزم تمرکز در حوزه نظارت بر بازار دانست و با بیان اینکه پراکندگی حوزه نظارتی ذیل وزراتخانه‌های مختلف موجب افزایش ساختار و ناکارآمدی می‌شود، تصریح کرد: دولت به منظور نظارت مؤثرتر بر بازار داخلی، هم با طرحی که در دستور کار مجلس بود موافقت کرد و هم برای تشکیل سازمان بازرگانی و تشکیل وزرات بازرگانی لوایحی تقدیم مجلس کرد، اما متأسفانه نگاه همکاران ما در مجلس شورای اسلامی این بود که این موضوع اولویت ندارد و به مدت شش ماه این لایحه از دستور کار خارج شده است. بهادری جهرمی با اشاره به اینکه در نگاه دولت، بازار اولویت اول کشور است، اضافه کرد: مذاکرات بسیاری در این زمینه داشتیم و تقاضای ما این است که در این حوزه زودتر تصمیم‌گیری شود و کار امروز را به فردا واگذار نکنیم. سخنگوی دولت ابراز امیدواری کرد این موضوع در مجلس یازدهم در دستور کار قرار گیرد. بهادری جهرمی در بخش دیگری از اظهارات خود، از موافقت دولت با کاهش یک درصدی حقوق گمرکی واردات کالا‌های اساسی، نهاده‌های دامی، دارو و مواد اولیه تولید دارو خبرداد.
 
 مرتضوی: استقبال از کالابرگ الکترونیکی حدود ۹۵ درصد است
سیدصولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم تداوم طرح ویژه کالابرگ الکترونیکی را نیاز به بررسی مجدد دانست و اظهارکرد: اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی بویژه دهک‌های کم درآمد اول، دوم و سوم با استقبال بیش از ۹۰ درصد همراه شد و در مرحله سوم نیز استقبال از این طرح شتاب بیشتری گرفته و پیش‌بینی می‌شود که بالغ بر ۹۵ درصد از این طرح استقبال کنند.

 

بــــرش

رئیس سازمان انرژی اتمی خبر داد
سفر قریب‌الوقوع «گروسی» به تهران
محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشور روز گذشته در حاشیه نشست هیأت دولت از سفر قریب‌الوقوع «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران خبر داد؛ خبری که نشان می‌داد به‌رغم تحرکات مشکوک محافل خبری غربی- صهیونیستی برای متأثر کردن رابطه ایران و آژانس از بحران‌های سیاسی جاری منطقه، مناسبات دو طرف در روندی مبتنی بر همکاری جریان دارد. اسلامی همچنین جدیدترین موضعگیری مدیرکل آژانس را مورد توجه قرار داد و گفت: «آقای گروسی به حضور بازرسان سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در ایران و تعاملات خوب بین ایران و آژانس اشاره کرده و ان‌شا‌ءالله ایشان در آینده به ایران سفر خواهد کرد و تنظیمات دو طرف به‌روز خواهد شد.»
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین روابط ایران و آژانس در بخش پادمان و ان‌پی‌تی را سازنده توصیف کرد و افزود: «در راستای این بخش از تعهدات جمهوری اسلامی، نصب دوربین‌های آژانس و نظارت دائم آنها در حال انجام است و دانش اطلاعاتی آنها نسبت به عملکرد ما همیشه به‌روز است.» اسلامی با اشاره به ۱۲۰ بازرس تأییدشده برای مسائل هسته‌ای کشور به روند فعالیت آنها اشاره و تصریح کرد: «برخی از این بازرسان در ایران مستقر بوده و برخی در رفت و آمد هستند و بر حسب موضوع و برنامه توافقی به صورت منظم یا سرزده از تأسیسات هسته‌ای کشور بازدید می‌کنند.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و چهل و یک
 - شماره هشت هزار و چهارصد و چهل و یک - ۳۰ فروردین ۱۴۰۳