صفحات
شماره هشت هزار و چهارصد و سی و چهار - ۲۰ فروردین ۱۴۰۳
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و چهارصد و سی و چهار - ۲۰ فروردین ۱۴۰۳ - صفحه ۳

دیگه‌چه‌خبر؟

تحلیل «مرشایمر» از حمله به کنسولگری ایران
 خبر اول اینکه،جان‌مرشایمر، نظریه‌پرداز روابط بین‌الملل و ایده‌پرداز نظریه رئالیسم تهاجمی، به ارزیابی هدف اسرائیل از تشدید حملات به نیروهای ایرانی پرداخته است. این دانشمند امریکایی حمله به کنسولگری ایران در دمشق را ضربه بزرگی به قانون بین‌الملل می‌داند و معتقد است: این حمله نشان داد که اسرائیل از کنترل خارج شده است. اسرائیلی‌ها هیچ حد و مرزی قائل نیستند و گمان می‌کنند هر کاری دلشان بخواهد می‌توانند انجام دهند. 
او تأکید کرد: بمباران کنسولگری ایران در سوریه، ضربه بزرگی به نظام جهانی قانون محور بود که ایالات متحده به آن بهای زیادی می‌دهد. اسرائیلی‌ها شبیه یک یاغی رفتار می‌کنند و امریکایی‌ها هم در هر نوبت از آنها دفاع می‌کنند. 
چنین وضعیتی برای امریکا و کلاً برای سیاست بین‌الملل خوب نیست. او ادامه داد: من مطمئن نیستم چه چیزی پشت انگیزه اسرائیل در انجام چنین حمله‌ای نهفته است. می‌توان این‌گونه استدلال کرد که اسرائیلی‌ها از روی خشم این واکنش‌ها را نشان می‌دهند. 
اوضاع در غزه برای آنان خوب پیش نمی‌رود و در رویارویی با حزب‌الله هم اوضاع خوبی ندارند. 
آنها تلاش کردند که سطح منازعه را افزایش دهند تا خود را از این افتضاح خارج کنند. و شاید هم این باشد که بخواهند امریکا را وارد جنگ با ایران کنند. چرا که این یکی از سیاست‌های درازمدت ساختار سیاسی اسرائیل است که مطمئناً برای امریکا خوب نیست. ما نیز خواهان جنگ با آنان نیستیم. هنگامی‌ که دو ناو هواپیمابر و دو ناو جنگی به دریای مدیترانه اعزام کردیم هدف ما این نبود که از اسرائیل محافظت کنیم. 
عمدتاً برای این بود که جلوی تشدید جنگ را بگیریم. او در پایان گفت: ما نمی‌خواهیم به درون هیچ جنگی در خاورمیانه کشیده شویم. ما همین الان داریم با حوثی‌ها می‌جنگیم که به قدر کفایت بد است. ما خواهان جنگ با حزب‌الله نیستیم و مطمئناً خواهان جنگ با ایران هم نیستیم.
 

خروج «ابرآروان» از فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا
 دست آخر اینکه،اتحادیه اروپا شرکت فناوری «ابرآروان» را از فهرست تحریم‌های خود خارج کرد. این شرکت نخستین بار در ۲۳ آبان ۱۴۰۱ و در پی اغتشاشات همان‌سال، به فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا اضافه شد. 
اتحادیه اروپا در جریان اغتشاشات دو سال پیش در ایران، ۸ بسته تحریمی به بهانه‌های حقوق بشری علیه نهادها و مقام‌های کشورمان وضع کرد و «ابرآروان» هم یکی از شرکت‌هایی بود که به بهانه‌های سیاسی تحریم شد.

جستجو
آرشیو تاریخی