در حافظه موقت ذخیره شد...
فنس کشی آزمایشی مسیر تردد یوزها در توران آغاز شد
ایمنسازی جاده میامی-عباس آباد
امین ولیان با اشاره به طرح ایمنسازی جاده شاهرود- سبزوار معتقد است که سپر حفاظتی یوزپلنگ ایرانی میتواند از تصادفات جادهای جلوگیری کند. او با بیان اینکه نیازمند طرح جدیدی هستیم، پیشتر به ایران گفته بود: طرح فنسکشی دولایهای به همراه دالانهای هدایت یکطرفه یوزها به زیستگاه اصلی توران طرحی است که چندی پیش توسط فعالان با عنوان سپرحفاظتی یوزها ارائه شد که در صورت اجرای صحیح میتواند جلوی تصادفات جادهای یوزها را بگیرد.
بهرام علی ظاهری هم در گفتوگو با مهر، از آغاز حصار کشی آزمایشی مسیر تردد یوزپلنگ در کریدور میاندشت از توابع شهرستان میامی خبر میدهد و میگوید: این حصارکشی در دو کیلومتری از مسیر کریدور اصلی تهران - مشهد که پرترددترین نقطه هم محسوب میشود، اجرایی خواهد شد.
او با بیان اینکه این حصارکشی در محدوده قلمرو یوزپلنگها و در فاصله بین دو منطقه عباسآباد- میاندشت که بیشترین تردد یوزها در آن ثبت شده، اجرایی میشود، میگوید: بخش خصوصی در این کار محیط زیست را یاری میکند.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان سمنان با بیان اینکه اسپانسر خصوصی و سازمان محیط زیست برای اجرای این طرح تفاهمنامهای را امضا کردهاند، میگوید: طبق این تفاهمنامه ابتدا حصارکشی آزمایشی انجام و مورد پایش و رصد قرار میگیرد.
ظاهری میگوید: در صورتی که فاز آزمایشی به طول دو کیلومتر اجرایی شود، کارشناسان معایب و مزیتهای آن را مورد رصد قرار میدهند و در ادامه مسیر نیز اجرایی خواهد شد تا شاهد کاهش تلفات جادهای یوزهای ایرانی این گونه نادر جانوری باشیم.
او با بیان اینکه کل مسیر تفاهم شده برای اجرای حصارکشی ۸۰ کیلومتر است، میگوید: تمام این ۸۰ کیلومتر در محدوده تردد یوزپلنگ ها در محور عباس آباد میاندشت است که بیشترین میزان تصادفات این گونه نادر دقیقاً در همین منطقه رقم خورده است.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان سمنان میگوید: در کنار فنسکشی، نصب دوربینهای کنترل سرعت و ترافیکی، اجرای روشنایی و نور در جاده میاندشت و نصب علائم و اطلاعرسانی از محل تردد یوزها اجرایی شده است همچنین در پیک سفرها و شلوغی جادهها، این مسیر با عوامل انسانی هم رصد میشود.