آیت‌الله رئیسی در نشست مشترک نمایندگان و منتخبین مجلس با دولت تأکید کرد

تصمیمات تورم‌زا از دستور خارج شود

اصالت قانونگذاری، تفاهم و همگرایی باید دو محور اصلی همکاری مجلس و دولت برای خدمتگزاری باشد


رئیس‌جمهور روز گذشته در «نشست مشترک نمایندگان و منتخبین مجلس شورای اسلامی با هیأت دولت»،  با بیان اینکه همه کسانی که در این نشست حضور دارند، منتخب مردم هستند، هفکری، همگرایی، هم‌اندیشی و همکاری را در میدان خدمت به مردم بسیار مهم و ضروری دانست و اظهارکرد: خروجی تلاش‌های نمایندگان مجلس و کارگزاران دولت باید کسب رضایت حضرت حق از مسیر کسب رضایت خلق‌الله باشد.

ضرورت همگرایی برای خدمت 
رئیس‌جمهور با اشاره به تفویض مسئولیت قانونگذاری در قانون اساسی به مجلس شورای اسلامی، وجود هماهنگی و تصویب قوانین اجرایی و عملیاتی از سوی قوه مقننه را منتج به خدمت بیشتر به مردم عنوان کرد و گفت: اصالت قانونگذاری، تفاهم و همگرایی باید دو محور اصلی همکاری مجلس و دولت برای خدمتگزاری باشد؛ باید قانونمداری و اجرای قانون و نظارت‌پذیری ارزش تلقی شده و قانون‌گریزی و نظارت‌گریزی مورد نکوهش واقع شود.

توجه به نیاز مردم در قانونگذاری
آیت‌الله رئیسی با تأکید بر اینکه در قانونگذاری باید نیازهای مردم بر اساس اولویت و اهمیت مورد توجه باشد، اضافه کرد: بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی، امروز اولویت با موضوع اقتصاد است و اگر چه همه شئون باید مورد توجه باشد، اما اقتصاد باید در محور توجهات و تلاش‌های همه ما باشد و در تلاش برای حل مسائل اقتصادی نیز باید لایحه‌محوری اصل قرار گیرد. درست است که مجلس اختیار قانونگذاری در قالب ارائه طرح را هم دارد، اما هر چه کار با کارشناسی بیشتر انجام شود، طبیعتاً نتیجه بهتری به دست خواهد آمد.
رئیس‌جمهور اضافه کرد: در همین راستا معتقدیم باید تصدی‌گری‌های دولتی کاسته شده و نظارت دولت تقویت شود. باید با کاستن از تصدی‌گری‌های دولتی همان‌گونه که اصل 44 قانون اساسی مقرر کرده، به معنای واقعی عرصه را به مردم واگذار کنیم.
 تلاش برای افزایش درآمدها، کاهش و متعادل کردن هزینه‌ها و توجه به مسائل از زاویه نگاه ملی از دیگر نکات مورد تأکید رئیس‌جمهور بود که در توضیح آنها گفت: برخورداری از نگاه ملی در مجلس و دولت برای کشور گره‌گشا و نجات‌بخش است.
آیت‌الله رئیسی با اشاره به جهش تولید با مشارکت مردم به عنوان شعار سال افزود: زمینه‌سازی برای مشارکت حداکثری مردم در جهش تولید از جمله مسائلی است که باید به شکل جدی مورد توجه دولت و مجلس باشد.
رئیس‌جمهور با اشاره به مأموریتی که به دستگاه‌های اجرایی برای تعریف نسبت و مسئولیت‌های آنها در تحقق مشارکت مردم در عرصه جهش تولید محول کرده است، اظهارکرد: ایجاد یک کارگروه مشترک میان مجلس و دولت برای همفکری و هم‌افزایی در راستای طراحی و اجرای سازکارهای لازم برای مشارکت حداکثری مردم در تحقق جهش تولید نیز از دیگر موضوعاتی است که باید مورد توجه باشد.

حل اختلاف نظر با گفت‌و‌گو
آیت‌الله رئیسی با اشاره به سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه دولت در میدان عمل و مسئول اجراست، تصریح کرد: طبیعتاً مجلس در این راستا و در زمینه تأمین نیازمندی‌های دولت باید همراهی کند. به عنوان مثال ممکن است در تشخیص فوریت یک لایحه اختلاف‌نظری میان دولت و مجلس وجود داشته باشد؛ طبیعتاً نمایندگان مجلس در اظهارنظر خود آزاد هستند و نظر آنها نیز محترم است، اما توجه به نظر کسی که در میدان عمل و اجراست بسیار مهم است و باید اختلاف‌نظر در این رابطه با گفت‌و‌گو و تفاهم حل شود.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه در کشورداری اختلاف در شناخت موضوع، موضوعیت ندارد و عرصه اجرا محل مباحث دانشگاهی نیست، خاطرنشان کرد: ضمن احترام به همه اساتید و صاحب‌نظران، باید بدانیم که در عرصه اجرا باید یک حرف و نظر پیش برده شود و نمی‌توان مجری را بین نظرهای مختلف متزلزل کرد؛ در میدان عمل باید با قاطعیت و بر اساس نظر قطعی عمل کرد. موفقیت یا عدم موفقیت در عرصه اجرا به پای همه ما نوشته می‌شود و مردم ما را کنار هم و در یک کار مشترک قضاوت می‌کنند.

نظارت،  ابتکارعمل مدیر را نگیرد
آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه برخورداری از شجاعت و ابتکارعمل از رموز موفقیت برای مدیران است، گفت: نظارت بر عملکرد مدیران یک امر ضروری و از اصول قطعی مدیریت است، اما این نباید منجر به گرفتن شجاعت و ابتکارعمل مدیر در میدان شود. مدیران باید بتوانند در ضمن نظارت بر عملکردشان با قدرت و با برخورداری از پشتیبانی‌های قانونی وظایف خود را انجام دهند.
رئیس‌جمهور اظهارکرد: وحدت و انسجام در میان دستگاه‌های مسئول و میدان‌دار ضروری‌تر است، باید از هر مسأله‌ای که نشانه اختلاف باشد پرهیز کرد. همه باید به وظایف قانونی خودشان عمل کنند، اما در عین حال باید توجه داشته باشیم که پیامی که از عمل به وظایف قانونی ما به بیرون مخابره می‌شود، پیام کارآمدی، اتحاد و انسجام باشد.

تصمیمات تورم‌زا از دستور خارج شود
آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه هر کدام از شما نمایندگان صرف‌نظر از اینکه از کدام حوزه انتخابیه رأی آورده‌اید، نماینده همه ملت هستید، تصریح کرد: شما باید به همه اقشار مردم نگاه یکسانی داشته باشید و به دنبال حل و رفع مشکلات باشید. رفع مشکلات و کاهش تورم در گرو آن است که هر تصمیم تورم‌زایی را کاملاً از دستور کار خارج کنیم، مگر جایی که ضرورت جدی داشته باشد که لاجرم باید مجلس و دولت در این رابطه تصمیم‌گیری و مسأله را پیگیری کنند.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه همه اقدامات دولت و مجلس باید در چهارچوب مهار تورم باشد، خاطرنشان کرد: همچنین همه تلاش‌های ما باید در راستای تحقق جهش تولید با مشارکت آحاد مردم باشد.
آیت‌الله رئیسی با تبریک به منتخبین جدید مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه قطعاً ما در کنار هم و به لطف خدا توانایی حل مشکلات را داریم، گفت: آینده را بسیار امیدوارکننده و روشن می‌بینم و یقین دارم اگر به خدا توکل و بر داشته‌های خود اتکا کنیم، به‌رغم خواسته دشمن که می‌خواهد ما در اقتصاد، علم و فناوری‌های نوین پیشرفت نداشته باشیم، مشکلات حل شده و ترفندهای دشمن نقش بر آب خواهد شد و با تحقق جهش تولید در عرصه‌های مختلف پیشرفت خواهیم داشت.
رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه جهش تولید با سخنرانی و بخشنامه محقق نخواهد شد، اظهارکرد: همه باید در این زمینه احساس مسئولیت داشته باشید و آحاد مختلف نیز باید با تمام وجود برای رشد اقتصادی و جهش تولید تلاش کنند.

برای امیدآفرینی متحد شویم
رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه مجلس و دولت باید برنامه مشترک امیدآفرینی داشته باشند و بی‌شک بار اصلی امیدآفرینی بر دوش دولت است و مجلس با تقنین درست این مسیر را هموار می‌کند گفت: باید برای امیدآفرینی متحد شویم.
به گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف، با اشاره به اینکه هر اتفاق، تحول و امیدی که باید در جامعه ایجاد شود در دست جمعی است که اکنون زیر این سقف قرار دارند، عنوان کرد: ما نباید حل مشکلات را به افراد دیگر حواله دهیم و همه ما به صورت مستقیم مسئول هستیم تا در حل مشکلات کشور به خصوص برای ایجاد جهش اقتصادی تلاش کنیم.
وی با اشاره به این مطلب که رهبر معظم انقلاب برای چندمین بار بر ایمان، امید و حفظ وحدت تأکید داشتند لذا باید مراقبت کنیم تا فاصله‌ها و برداشت‌های متفاوتی که در اختلاف سلیقه‌های امروز داریم که امری طبیعی در موضوعات مختلف است، تبدیل به چالش نشود، عنوان کرد: ما نباید از مسیر اصلی رسالت خود فاصله بگیریم و مخصوصاً تأکید بر این داریم که بر سر اجرای احکام قانون برنامه هفتم محکم بایستیم و در تحقق این برنامه کوشا باشیم.