اهمیت مشاوره برای بهبود بهره‌وری در محل کار

آرزو کیهان
خبرنگار

سلامت روان اصل حیاتی موفقیت هر سازمانی است. زمانی که کارمندان با نگرانی‌های مربوط به سلامت روان دست و پنجه نرم می‌کنند، تمرکز، انگیزه و ارتباط با همکاران برایشان دشوار است. برای اطمینان از اینکه کسب و کار تا حد امکان مولد و موفق باشد، کارفرمایان باید محیطی سالم را برای افزایش سلامت روان کارمندانشان به وجود آورند. این به معنای ایجاد فرهنگ پذیرش، درک و حمایت است و در عین حال منابع و استراتژی‌هایی برای کمک به کارکنان برای مدیریت و حفظ سلامت روانی فراهم می‌کند. با انجام این کار، کسب و کارها می‌توانند ظرفیت کامل نیروی کار خود را بازیابند و یک محل کار سالم و پربازده ایجاد شود.
عواقب نادیده گرفتن سلامت روان در محیط کار می‌تواند قابل توجه باشد. مطالعات نشان داده‌اند که احتمال غیبت و تعدیل کارکنانی که مشکلات سلامت روانی دارند، با بی‌توجهی افزایش می‌یابد و این امر بر بهره‌وری تأثیر منفی خواهد گذاشت. این موضوع می‌تواند تأثیر مستقیم بر سود نهایی سازمان داشته باشد و هزینه‌های عملیاتی را افزایش دهد. مسائل مربوط به سلامت روان در محل کار می‌تواند منجر به مسائل دیگری مثل تقسیم ناعادلانه کار و پیامدهای آن شود. این موارد تنها چند نمونه از مشکلاتی هستند که ضرورت توجه به سلامت روان را در اولویت قرار می‌دهند تا کارفرمایان برای ایجاد یک محیط مثبت و حمایتی سرمایه‌گذاری کنند.

مزایای برنامه بهداشت روان برای کارکنان در محل کار
ادغام درمان در محل کار می‌تواند مزایای بی‌شماری برای کارکنان به همراه داشته باشد. از کاهش استرس و بهبود کلی سلامت روان گرفته تا افزایش بهره‌وری و روحیه. درمان به ایجاد یک محیط کاری سالم و پربارتر کمک می‌کند. با تکنیک‌های مبتنی بر درمان، مانند رفتار درمانی یا شیوه‌های مبتنی بر ذهن آگاهی، می‌‌توان به کارمندان قدرت داد تا کنترل احساسات خود را در دست بگیرند و استرس، اضطراب و افسردگی را بهتر مدیریت کنند. درمان فردی و گروهی همراه با مشاوره روان‌شناسان، می‌تواند به کارمندان کمک کند تا مهارت‌هایشان را برای مدیریت بهتر روابط با سرپرستان، همکاران و مشتریان توسعه دهند. این روند منجر به بهبود ارتباطات و کاهش درگیری میان کارمندان و کارفرمایان می‌شود. علاوه بر آن، کارفرمایان با ارائه درمان به عنوان یک مزیت می‌توانند به کارکنان خود نشان دهند که به سلامت روان و رفاه آنان اهمیت می‌‌دهند و این، به طور بالقوه منجر به بهبود روحیه و رضایت شغلی می‌شود.

سلامت روان در محیط کار و آمارها
این روزها سلامت روان در محیط کار به طور فزاینده‌ای مورد توجه قرار گرفته است. نتایج نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد به طور متوسط از هر پنج بزرگسال، یک نفر علائم افسردگی یا اضطراب در محل کار را تجربه می‌کند. آمارها نشان می‌دهد کارمندانی که مشکلات سلامت روان دارند بیشتر از محیط کاریشان مرخصی می‌گیرند، سطح بهره‌وری پایین‌تری دارند و نسبت به عملکرد شغلی خود اعتماد به نفس کمتری نشان می‌دهند. این روند می‌تواند تأثیر مخربی بر مشاغل و سازمان‌ها داشته و منجر به جابه‌جایی بیشتر کارکنان و کاهش روحیه کاری شود. برای کارفرمایان مهم است که از این مسائل آگاه باشند و اقدامات پیشگیرانه‌ای برای رسیدگی به آن انجام دهند، مانند ارائه خدمات سلامت روان و حمایت از کارکنان در محیط کاری و یا تأمین هزینه‌های روان درمانی در خارج از محیط کار.

راه‌های خلاقانه برای اجرای برنامه‌های سلامت روان در محیط کار
برنامه‌های بهداشت روان را می‌توان به روش‌های خلاقانه مختلفی در محیط کار اجرا کرد. کارفرمایان می‌توانند با ارائه آموزش در زمینه بهداشت روان، پشتیبانی و منابعی مانند دسترسی به متخصصان مشاوره، برنامه‌های سلامتی و فعالیت‌های کاهش استرس، محیطی سرشار از اعتماد، پذیرش و درک ایجاد کنند.علاوه بر آن، کارفرمایان می‌توانند روزهای سلامت روان، برنامه‌های کاری انعطاف‌پذیر و سایر امکاناتی را که به کارکنان اجازه می‌دهد تا خود مراقبتی را انجام دهند، فراهم کنند. در نهایت، کارفرمایان قادرند با راه‌اندازی یک سیستم حمایت از سلامت روان، با مشاوران و روان‌شناسان گفت‌و‌گوی باز ایجاد کنند، که به کارمندان اجازه می‌‌دهد آزادانه افکار و احساساتشان را بدون ترس از قضاوت یا عواقب بیان کنند.

راهکارهایی برای حمایت از کارکنان با مشکلات سلامت روان
برای حمایت از کارمندان با مشکلات سلامت روان، استراتژی‌های متعددی وجود دارد. اول و مهم‌تر از همه، کارفرمایان باید تلاش کنند یک محیط حمایتی ایجاد کنند که در آن همه بتوانند مشکل خود را در زمینه سلامت روان بیان کنند و اطمینان داشته باشند که پروتکل‌های مناسب برای محافظت از محرمانه بودن اطلاعات مربوط به هر کارمندی که مشکل سلامت روان را افشا می‌کند، وجود دارد. علاوه بر این، کارفرمایان باید دسترسی به منابع سلامت روان مانند مشاوره و درمان را فراهم کنند. کارفرمایان باید آماده ارائه ترتیبات کاری انعطاف پذیر باشند، مانند اجازه دادن به کارمندان برای کار از راه دور یا تنظیم ساعات کاری متناسب با شرایط. با اتخاذ این روش‌ها میزان استرس کارمندان کاهش یافته و بر امور روزمره‌شان کنترل بیشتری خواهند داشت. در نهایت، کارفرمایان باید منابع آموزشی را در اختیار کارکنان قرار دهند، شیوه‌های بهداشت روان خوب را ترویج کنند و فرهنگ بحث آزاد و تفاهم پیرامون مسائل مربوط به سلامت روان را پرورش دهند. با وجود این استراتژی‌ها، کارفرمایان می‌توانند یک محیط کاری حمایتی و فراگیر ایجاد کنند.

درمان مبتنی بر محل کار
درمان مبتنی بر محل کار می‌تواند فوق‌العاده برای کارمندان مفید باشد. این نوع درمان به کارمندان کمک می‌کند استرس و اضطراب را مدیریت کنند، رفاه ذهنی و عملکرد کاری خود را بهبود بخشند و راهبردهای مقابله‌ای مثبتی را توسعه دهند. همچنین می‌تواند یک محیط حمایتی در محل کار ایجاد کند که منجر به بهبود روابط بین همکاران و افزایش روحیه می‌شود. درمان مبتنی بر محل کار به کارکنان کمک می‌کند مهارت‌های جدیدی را برای مدیریت بهتر احساسات خود بیاموزند، آنها را قادر می‌سازد تا تصمیمات بهتری بگیرند، با آرامش و اعتماد به نفس موقعیت‌های دشوار را مدیریت کنند و با اشراف به ظرفیت واستعدادی که دارند بهره‌وری را افزایش دهند. این روش هم برای کارمندان و هم برای کارفرمایان بسیار مفید است، زیرا می‌تواند به ایجاد محیطی کمک کند که در آن کارمندان احساس ارزشمندی و حمایت کنند و میزان بهره‌وری و موفقیت بلند مدتشان تأمین شود.
نقش مدیران در حمایت از سلامت روان
مدیریت صحیح نقش مهمی در ارائه حمایت از سلامت روان و ارتقای رفاه کلی ایفا می‌کند. مسئولان هر تیم کاری می‌توانند نمونه‌ای برای تیم‌های خود باشند و محیطی را ایجاد کنند که در آن سلامت روان به عنوان یکی از اولویت‌ها در نظر گرفته شود. آنها می‌توانند همدلی و درک خود را برای کسانی که در حال تلاش برای بهبود شرایط خود هستند نشان دهند و منابعی را برای دریافت حمایت مورد نیاز آنان فراهم کنند. آنها همچنین قادرند فضای مناسبی ایجاد کنند تا اعضای گروه هنگام گفت‌و‌گو درباره نگرانی‌هایشان احساس راحتی کنند. در چنین محیطی همه احساس امنیت می‌کنند و بهتر شنیده می‌شوند و مورد حمایت قرار می‌گیرند.

بهبود روحیه و افزایش بهره‌وری
با اجرای درمان در محل کار، کارفرمایان و کارمندان به طور یکسان از بهبود روحیه، مشارکت، بهره‌وری و رضایت بهره می‌برند و هزینه‌های مرتبط با غیبت، ترک خدمت و مسائل قانونی کاهش می‌یابد. در این مسیر همدلی و حمایت کارفرمایان از کارمندانی که با مشکلات سلامت روان دست و پنجه نرم می‌کنند بسیار حائز اهمیت است. به عبارتی با اعمال این اقدامات کارفرمایان ظرفیت نیروی کارشان را ارتقا می‌دهند و محیط کاری مثبت و سازنده را پرورش خواهند داد که در نهایت بهترین عملکرد را با بهره‌وری بالا و افزایش راندمان در محیط کاریشان خواهند داشت.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و بیست و نه
 - شماره هشت هزار و چهارصد و بیست و نه - ۱۴ فروردین ۱۴۰۳