وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اجرای ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت خبر داد
بیمه رایگان بیش از ۲میلیون نفر از مادران روستایی و عشایر
محدثه جعفری
خبرنگار
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در آیین اجرای ماده 21 قانون جوانی جمعیت که با حضور برخی از مسئولان ازجمله رئیس ستاد ملی جوانی جمعیت و تعدادی از مادران برگزار شد، با اعلام فراخوان «ثبتنام از مادران غیرشاغل دارای سه فرزند و بیشتر» در مناطق روستایی و عشایری، از تحت پوشش قرار گرفتن 500 هزار نفر از مادران روستایی و عشایر در فاز نخست این طرح خبر داد.
قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» را مجلس شورای اسلامی و دولت در سال 1400 برای تشویق زوجین به فرزندآوری و افزایش تعداد فرزندان، تصویب و ابلاغ کردند. یکی از مواد این قانون پوشش بیمهای برای مادران است و بر اساس آن مادران دارای سه فرزند و بیشتر به صورت رایگان بیمه و از مزایای آن در دوران سالمندی همچون مستمری بازنشستگی برخوردار میشوند. اجرای این قانون با تلاش دولت سیزدهم بالاخره به ثمر نشست و با تخصیص یک همت اعتبار، اجرای طرح بیمه رایگان از امروز برای مادران روستایی و عشایر آغاز شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم گفت: یکی از شعارها و راهبردهای دولت سیزدهم موضوع عدالت اجتماعی است که تکافل اجتماعی یکی از شاخههای آن است. در حوزه تکافل اجتماعی در دومین سالی که از تصدی این دولت میگذرد اقدامات خوبی انجام شده است.
سیدصولت مرتضوی، درخصوص تعداد افراد مشمول ماده 21 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: حدود 2 میلیون و 265 هزارو 135 نفر از بانوان روستایی و عشایر دارای سه فرزند و بیشتر، مشمول این ماده شدهاند که قرار است به صورت کاملاً رایگان تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار گیرند.
دوسال سنوات اضافه به ازای تولد فرزند چهارم
وزیر رفاه، در بخش دیگری از سخنان خود اظهارداشت: از دیگر مزایای این بیمه آن است که اگر تعداد فرزندان از سه به چهار افزایش یابد به ازای هر فرزند ۲ سال به سنوات بیمه پردازیشان اضافه خواهد شد.وی با اشاره به تخصیص یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای بیمه رایگان مادران غیرشاغل دارای سه فرزند و بیشتر عنوان کرد: با این اعتبار در سال 1402 میتوانیم حدود 500 هزار نفر را تحت پوشش بیمه روستاییان و عشایر درآوریم و برای اجرای کامل آن در بودجه 1403 منابع لازم پیشبینی شده است.
پشت نوبتی در نهادهای حمایتی نداریم
مرتضوی، در ادامه به دیگر اقدامات دولت سیزدهم در زمینه حمایت از اقشار ضعیف جامعه اشاره کرد و افزود: منابع نهادهای حمایتی بهمنظور تحت پوشش قراردادن کسانی که پشت نوبت کمیته امداد امام خمینی(ره) یا سازمان بهزیستی قرار داشتند، تقویت شده است و بهمنظور پوشش حداکثری، بهصورت روزشمار هیچ مددجوی تحت پوشش بهزیستی یا کمیته امداد را در نوبت نداریم و بهروز به متقاضیان پاسخگویی میشود.
افزایش 40 درصدی مستمری مددجویان در دولت سیزدهم
وی تأکید کرد: بحث افزایش مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی مدنظر بود که در سالجاری 40 درصد به مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی افزوده شد. تعداد کسانی که در طول 2 سال و نیم دولت سیزدهم تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار گرفتند بیش از 500 هزار نفر از آحاد مختلف جامعه هستند.
استقبال بیش از 15 میلیون خانوار از طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: از اقدامات مؤثر دیگری که در این دولت انجام شده، افزایش یارانهها و اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی است. از ابتدای سال، دولت تصمیم گرفت کالابرگ الکترونیکی را عملیاتی کند. بتدریج زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری تأمین شد و از دهه فجر امسال، این طرح بهصورت گسترده در سراسر کشور اجرایی شد.
وی افزود: بر اساس آخرین آمار معاونت رفاه و امور اقتصادی، تاکنون بیش از 15 میلیون خانوار از مجموع 20 میلیون خانوار از طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی استقبال کردهاند. همچنین 18 میلیون تراکنش به این واسطه انجام شده است.
بــــرش
سقف سنی
برای بیمه مادران غیرشاغل نداریم
در حاشیه این مراسم، بیتالله برقراری، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در گفتوگو با خبرنگار «ایران» درباره جزئیات اجرای این طرح گفت: مادران غیر شاغل که دارای سه فرزند و بیشتر هستند و در مناطق روستایی و عشایر زندگی میکنند، از امروز میتوانند با مراجعه به کارگزاریهای این صندوق بیمهای در سراسر کشور به عضویت این صندوق درآیند.
برقراری با اشاره به آمار ثبت احوال از تعداد مشمولان این قانون گفت: بر اساس قوانین صندوق در ابتدا فقط مادران زیر 50 سال مشمول این قانون میشدند که سقف سنی مادران توسط مجلس شورای اسلامی برداشته شد. بر همین اساس دو میلیون و 265 هزارو 135 نفر مشمول این نوع بیمه میشوند.
مادران متولدین 1400 به بعد در اولویتاند
مدیرعامل صندوق بیمه روستاییان و عشایر با اشاره به اولویت ثبتنام در گام نخست این قانون، توضیح داد: اولویت اول با بانوانی است که تولد فرزند سوم آنها بعد از تاریخ تصویب قانون«حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» باشد. یعنی مادرانی که تاریخ تولد فرزند سوم و بیشتر آنها از سال 1400 به بعد است، مشمول این بیمه رایگان خواهند شد و به مرور زمان این تاریخ به سالهای قبل از این قانون هم میرسد. به این معنا که مادرانی که فرزندانشان را در سالهای 99، 98، 97 و... به دنیا آوردهاند هم به این جمع اضافه خواهند شد.
در پایان این مراسم، به صورت نمادین از اولین مرحله بیمه اجتماعی مادران روستایی و عشایر کشور با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، عشایر و کشاورزان و رئیس ستاد ملی جوانی جمعیت رونمایی شد.