رسانه‌های اسرائیلی مدعی شدند، یمن کابل اینترنت جهانی را قطع کرده است

تیر شایعه‌سازان صهیونیست به سنگ خورد

امیر فرشباف
خبرنگار


انتشار خبر ایجاد اختلال موقت در مسیرکابل‌های اینترنت جهانی که از دریای سرخ می‌گذرد، موجی از گمانه‌زنی‌ها را در پی داشت. مطابق انتظار رسانه‌های عبری و کشورهای نزدیک به رژیم صهیونیستی مانند هند و امارات نوک پیکان اتهام را به سوی جنبش انصارالله نشانه گرفتند. روزنامه صهیونیستی «گلوبز» نوشت، چهار کابل ارتباطی در دریای سرخ بین جده در عربستان سعودی و جیبوتی در شرق آفریقا هدف قرار گرفته و قطع شد! این روزنامه مدعی شد: «سه ماه پس از آغاز حمله حوثی‌ها (انصارالله) به کشتی‌های تجاری، شورشیان یمنی یکی دیگر از تهدیدات خود را اجرا کردند. تخمین‌ها حاکی از آن است که این آسیب هرچند قابل توجه است، اما حیاتی نیست، زیرا کابل‌های دیگری که از همان منطقه‌ عبور می‌کنند و آسیا، آفریقا و اروپا را به هم متصل می‌کنند، آسیب ندیده اند.» روزنامه تایمز هندوستان نیز همین رویکرد ضدیمنی را در پیش گرفت و انصارالله را مسئول این اتفاق قلمداد کرد.
 
یمنی ها: به منافع مردم جهان
آسیب نمی‌زنیم
با این حال، منابع یمنی بارها اعلام کرده‌اند که اولاً امکاناتی که مردم جهان از آنها منتفع می‌شوند در امان هستند و فقط منافع اقتصادی رژیم صهیونیستی مانند کشتی‌های عازم به فلسطین اشغالی هدف مشروع مقاومت یمن هستند و ثانیاً در چند مقطع صریحاً اعلام کرده‌اند که تحرکاتی را در دریای سرخ رصد کرده‌اند که حاکی از تلاش برای تخریب وجهه انصارالله و نظامی کردن دریای سرخ است.
چندی پیش سخنگوی دولت صنعا از تحرکات دریایی امارات متحده عربی علیه یمن خبر داد و گفت: ما اطلاعاتی داریم که نشان می‌دهد امارات به دنبال بکارگیری مزدورانی برای هدف قرار دادن کشتی‌ها در دریاهای عمان و سرخ و انتساب حملات به صنعا است تا جایگاه یمن را در اذهان عمومی مخدوش کند.
علاوه بر اینها نشانه‌ها و اسناد متعددی برای رد ادعای منابع خبری صهیونیست‌ها وجود دارد که در ادامه ذکر می‌شوند. سرویس امنیت رسانه‌ای نت بلاکس که وظیفه رصد وضعیت خطوط اینترنت بین‌المللی را برعهده دارد، در توئیتی صرفاً به اختلال موقت اینترنت جیبوتی در روز 26 فوریه اشاره کرد و خبرسازی رسانه‌های صهیونیستی مبنی بر قطع کابل‌ها را تلویحاً رد کرد. شرکت فناوری ارتباطاتی Cloudflare نیز اعلام کرد هیچ نشانه‌ای از آسیب به کابل‌های زیر آب در دریای سرخ مشاهده نشده است.
همچنین برخی ناظران غربی در حقیقی بودن این روایت علیه انصارالله از جهات مختلف تردید کرده و اساساً یمن را فاقد چنین امکانی می‌دانند. به گفته کمیسیون بین‌المللی حفاظت از خطوط اینترنتی، عمده اختلالات صورت گرفته، ناشی از برخورد وسایل ماهیگیری مانند تور‌ها و لنگر‌ها در کف دریا است.
 
شلیک نهایی انصارالله
به شایعه‌سازان
اما تیر خلاص به خبرسازی صهیونیست‌ها علیه انصارالله را وزارت ارتباطات یمن زد و در بیانیه‌ای اعلام کرد: «وزارت ارتباطات یمن صحت مطالبی را که رسانه‌های دشمن صهیونیست درخصوص حادثه برای تعدادی کابل اینترنتی در دریای سرخ منتشر کرده تکذیب می‌کند.»
به گزارش شبکه «المسیره» یمن، وزارت ارتباطات این کشور اعلام کرد: «دولت صنعا پایبندی خود را به موضع کلی یمن در مورد کابل‌های دریایی که در سخنرانی اخیر رهبر مقاومت هم بیان شد، تأیید می‌کند. ما تمایل خود را برای مصونیت کلیه خطوط و سرویس‌های ارتباطی جهانی از هرگونه تهدید مجدداً اعلام می‌کنیم.»
در بخش دیگری از این بیانیه درباره هدف مشروع مقاومت و خودداری از آسیب رساندن به منافع بین‌المللی آمده است: «تصمیم صنعا برای ممانعت از عبور کشتی‌های اسرائیلی، شامل کشتی‌های متعلق به شرکت‌های بین‌المللی دارای مجوز برای انجام کار کابل‌کشی دریایی در آب‌های یمن نمی‌شود. ما بر نقش محوری خود در تداوم و توسعه ارتباطات و اینترنت ارائه شده توسط کابل‌های زیردریایی در آب‌های سرزمینی یمن تأکید می‌کنیم.»
شایان ذکر است که چندی پیش نیز شایعاتی مبنی بر تلاش انصارالله برای قطع خطوط اینترنت جهانی منتشر شد که طبق تحقیقات شبکه المیادین مشخص شد، یک نهاد امریکایی به نام «مؤسسه تحقیقات رسانه‌ای خاورمیانه» در پشت انتشار آن بوده است. با این حال، مقامات و نهادهای یمنی پیش از این نیز چنین شایعاتی را رد کرده بودند و به نظر می‌رسد تصویرسازی صهیونیست‌ها در این مقطع، همسو با سیاست ایالات متحده و متحدانش در نظامی کردن دریای سرخ و راه انداختن نوعی جنگ روانی برای مشروعیت‌زدایی از عملیات انصارالله در حمایت از مردم فلسطین و سرپوش گذاشتن بر شکست‌های ائتلاف امریکایی از مقاومت اسلامی در منطقه باشد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و دوازده
 - شماره هشت هزار و چهارصد و دوازده - ۰۹ اسفند ۱۴۰۲