در ۱۰ ماهه سال‌جاری

واردات گوشت ۵/۲ برابر شد

امین محمودی
خبرنگار

دولت سیزدهم برای عدم نوسان گوشت قرمز اقدام به واردات گسترده گوشت قرمز به کشور کرده و آن‌طور که مسئولان وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده‌اند این امر تا پایان سال نیز ادامه دارد.
به طوری که براساس آمار گمرک طی 10 ماهه سال‌جاری 92 هزار و 271 تن گوشت قرمز گاوی و گوسفندی به ارزش 493 میلیون و 986 هزار و 501 دلار وارد کشور شده است.
از این میزان 30 هزار و 456 تن به ارزش 213 میلیون و 771 هزار دلار مربوط به واردات گوشت گوسفندی و 61 هزار و 815 تن به ارزش 280 میلیون و 216 هزار دلار مربوط به واردات گوشت گوساله و گاو بوده است.
این در حالی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته 38 هزار و 919 تن و 134 کیلوگرم انواع گوشت قرمز گاوی و گوسفندی به ارزش 169 میلیون و 366 هزار و 447 دلار وارد شده بود.

16 مبدأ واردات گوشت قرمز به کشور
بنابراین می‌توان گفت، واردات گوشت قرمز در یک‌سال اخیر با افزایش حدوداً 140 درصدی به لحاظ وزنی و با افزایش 65 درصدی به لحاظ ارزشی روبه‌رو بوده است.
ارمنستان، استرالیا، امارات متحده عربی، برزیل، پاکستان، ترکیه، جمهوری آذربایجان، رومانی، عمان، روسیه، قزاقستان، گرجستان، مغولستان، مناطق آزاد، هلند و هندوستان 16مبدأ واردات گوشت قرمز به کشورمان بوده‌اند.

ورود ۳۵ هزار تن گوشت منجمد برزیلی تا ماه رمضان
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی از واردات 35 هزار تن گوشت منجمد برزیلی تا ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: در یک هفته گذشته ۲۰ هزار تومان هر کیلو دام زنده کاهش قیمت داشته و با توجه به ادامه واردات و افزایش زایش و پرواربندی دام، کاهش قیمت گوشت ادامه دارد. علیرضا پیمان‌پاک با بیان اینکه طبق آمار مرکز آمار زایش و پرواربندی در این سه ماه اخیر نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشته است، گفت: این یعنی در فصل بهار و تابستان سال آینده ۲۵ درصد افزایش عرضه گوشت نسبت به سال گذشته داریم که این خودش بازار را تنظیم می‌کند و آثار مثبتی در کاهش قیمت دارد.
وی افزود: اواسط آذرماه تثبیت قیمت به واسطه وارداتی که انجام دادیم انجام شد. این واردات جمعاً پنج درصد کل تولید دام کشور نمی‌شود، اما به گونه‌ای برنامه‌ریزی می‌کنیم که بتواند کنترل و تنظیم‌گری کند. قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: طی یک ماه اخیر به دلیل اینکه این گوشت‌های وارداتی از کشورهای مختلفی می‌آید و تعطیلات ژانویه و تعطیلات کشتارگاه‌ها بود و همچنین به دلیل تعدد سفرهای تعطیلات ژانویه هم بحث لجستیک هوایی دچار مشکل بود و از طرفی در شش ماهه دوم سال به دلیل سرما از برخی از کشورهای خاص نیمکره جنوبی می‌توانیم این دام را تأمین کنیم و از حوزه اوراسیا به دلیل سرمای هوا و مشکلات لجستیکی کمتر می‌توانیم دام وارد کنیم، کاهش واردات داشتیم.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و شش
 - شماره هشت هزار و چهارصد و شش - ۳۰ بهمن ۱۴۰۲