شجاعی: چه کاشته‌ایم که در تیم ملی برداشت کنیم؟

دوست ندارم جای قلعه‌نویی باشم!

مسعود شجاعی، کاپیتان اسبق تیم ملی، یکی از کسانی است که حالا وارد چرخه مربیان فوتبال ایران شده است. او که در زمان بازیگری در مقطعی به‌عنوان سرمربی – بازیکن تراکتور فعالیت می‌کرد، پس از اینکه کفش‌های خود را آویخت و به طور رسمی از فوتبال خداحافظی کرد، به‌عنوان سرمربی جدید هوادار کار خود را آغاز کرده و هدایت این تیم را در نیم فصل دوم برعهده خواهد داشت. شجاعی در گفت‌و‌گو با خبرنگاران درباره خداحافظی‌اش از فوتبال چنین نظر داد: «من قبلاً به خداحافظی از فوتبال فکر می‌کردم و برایم سخت بود. من عاشق فوتبال هستم و سخت بود که کنار بروم. طبیعی است در هر شغل یا صنفی، اگر کسی عاشق کارش باشد ترک کردن آن شغل برای او سخت است اما با آن کنار آمده‌ام. خدا را شکر بلافاصله با یک چالش جدید در سمتی دیگر که خیلی دوستش دارم، کار خود را شروع کردم.»
او درباره اینکه چرا برایش بازی خداحافظی برگزار نشد، عنوان کرد: «نمی‌توانم بگویم دوست نداشتم برایم بازی خداحافظی برگزار شود اما وقتی بزرگانی بودند که خداحافظی کردند و اتفاقی رخ نداد، دیگر من هم انتظاری ندارم.» شجاعی درباره تجربه مربیگری در تراکتور و حضورش به‌عنوان سرمربی هوادار یادآور شد: «مربیگری در تراکتور تجربه بزرگی برای من بود. این تجربه قیمت ندارد. تراکتور هواداران زیادی دارد و کنترل این جو سخت بود. امیدوارم بتوانم ایراداتم را اصلاح کنم. حالا هم تقریباً سه بازی است که با تیم هوادار کارم را شروع کرده‌ام و از دو روز پیش به طور رسمی کارم را شروع کرده‌ام. پتانسیل این تیم خیلی بالاست. هوادار ترکیبی از بازیکنان باتجربه و جوان دارد و امیدوارم شاهد اتفاقات خوبی برای هوادار باشیم. ما در هوادار با یکدیگر رفیق هستیم و روز اول هم گفته‌ام بحث مربی بازیکن نیست و من با بازیکنان تیمم دوست هستم.»
او درباره اینکه شجاعی چه آورده جدیدی به‌عنوان یک چهره بین‌المللی برای لیگ برتر خواهد داشت و آیا می‌تواند این توقع و انتظار را برآورده کند، چنین واکنشی داشت: «نمی‌خواهم منفی‌گرا باشم و انرژی منفی بدهم اما شرایط سخت است. در فوتبال ایران برنامه‌ و امکاناتی نیست. وقتی امکانات نداریم چه انتظاری داریم؟ یکی از تیم‌های لیگ برتری را معرفی کنید که زمین تمرین استاندارد دارد. زمین بازی هم نداریم. تنها زمین مناسب، زمین ورزشگاه دستگردی است که استاندارد است. وقتی امکانات خوب برای ریکاوری و اردوها فراهم شود، از من می‌توانید توقع داشته باشید که عملکرد خوبی داشته باشم. آن زمان می‌توانید از من انتقاد کنید. وقتی الان چیزی سر جایش نیست نمی‌توانم کاری را که می‌خواهم انجام دهم.»
کاپیتان پیشین تیم ملی به این سؤال که چرا تیم ملی در جام ملت‌های آسیا ناکام بود، چنین پاسخ داد: «ما با تیم نبودیم و نمی‌توانیم از دور نظر بدهیم ولی ما چه کاشته‌ایم که حالا برداشت کنیم؟ فقط نزدیک تورنمنت‌ها سریع می‌خواهیم بازی دوستانه برنامه‌ریزی کنیم. این برنامه‌ریزی اصولی نیست اما باید انتظارات به اندازه باشد.»
شجاعی درباره دلایل پیروزی ایران برابر ژاپن و شکست برابر قطر هم این جواب را داد: «نمی‌توانیم بگوییم در این بازی تیم ملی کم انگیزه شده بود. آنقدر بحث مفصل است که الان جای صحبت نیست. ما قبلاً یک بار استرالیا، امریکا و مراکش را هم شکست دادیم و هر چند وقت یک‌بار اتفاقات اینطور داریم ولی این حاصل برنامه‌ریزی نیست.»
این مربی جوان از ادامه همکاری فدراسیون فوتبال با امیر قلعه‌نویی برای حضور او در تیم ملی استقبال کرد: «اینکه فدراسیون پشت آقای قلعه‌نویی مانده نکته مثبتی است. حالا آقای قلعه‌نویی می‌تواند برنامه طولانی مدت تدوین کند. ما همیشه یک مربی را اگر خوب کار کرده، حفظ و اگر بد کار کرده او را رد کرده‌ایم. این جابه‌جایی زیاد خودش ضربه زننده است؛ چه باشگاهی و چه ملی. همین که مانده‌اند این خودش یک نکته مثبت است. زمان دارند و شناخت کافی از تیم دارند. حتی اگر نیاز به اضافه شدن بازیکن جدید باشد، به لیگ و شرایط بازیکنان واقف هستند و می‌توانند یک برنامه‌ریزی بلندمدت بریزند.» او درباره اینکه اگر به جای قلعه‌نویی در رأس کادر فنی تیم ملی بود، آیا ترکیب تیم ملی از نظر سنی تغییر می‌کرد، پاسخ داد: «در حال حاضر دوست ندارم جای قلعه‌نویی باشم اما اگر با این تیم قهرمان می‌شدند آن زمان نمی‌گفتند با ترکیبی از بازیکنان باتجربه و جوان قهرمان شدند؟ همیشه بعد از باخت حرف‌هایی وجود دارد. امید ابراهیمی مسن‌ترین بازیکن بود اما برابر ژاپن یکی از بهترین نفرات بود. سن دیگر مطرح نیست. تیم‌های اروپایی را ببینید، هر بازیکنی حرفه‌ای زندگی می‌کند، وارد زمین می‌شود. مهم کارایی‌اش برای تیم است.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و شش
 - شماره هشت هزار و چهارصد و شش - ۳۰ بهمن ۱۴۰۲