معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور تأکید کرد

ظرفیت دانش بنیان ها در تکمیل زنجیره ارزش صنعت برق

گروه فناوری- روز گذشته با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، از بزرگ‌ترین ترانسفورماتور کوره قوس الکتریک که برای نخستین بار در شرکت ایران ترانسفو در زنجان تولید شده، رونمایی شد. این محصول جدید که به سفارش یک واحد تولید فولاد به مرحله تولید رسیده، توسط مهندسان داخلی و با اتکا به توان داخلی ساخته شده است.
 
رونمایی از ترانسفورماتور کوره قوس الکتریک در زنجان
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در سفر یک‌روزه خود به زنجان در این مراسم گفت: ایران ترانسفو یکی از شرکت‌های مادر توانمند در زنجیره ارزش صنعت برق به شمار می‌رود و می‌تواند در تکامل زنجیره ارزش صنعت برق، نقشی راهبردی ایفا کند. روح‌الله دهقانی فیروزآبادی افزود: ما قویاً آماده حمایت و همراهی هستیم و تا قبل از پایان سال یک مدل همکاری برای ایجاد مرکز نوآوری تخصصی تعریف خواهد شد تا حوزه برق، الکترونیک و انرژی را پوشش دهد. این مرکز نوآوری، هسته‌های فناور و نوآور این حوزه را زیر چتر ایران ترانسفو به زنجیره‌های ارزش صنعت پیوند می‌دهد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: معاونت علمی در قالب برنامه تولید بار اول، آماده کمک‌ و حمایت‌های بیشتر برای تولید محصول دانش‌بنیان شرکت ایران ترانسفو است.
وی با بیان اینکه راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVC) الگویی است که شرکت‌های بزرگ را در مسیر توسعه و تحقق طرح‌های بزرگ کمک می‌کند، ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۷۰ صندوق پژوهش فناوری داریم و با توجه به این حجم اشباع از صندوق‌ها، نگاه این است که صندوق جدیدی اضافه نشود اما این امکان وجود دارد که سایر شرکت‌ها در صندوق‌هایی که سرمایه کمتری دارند مشارکت کنند.
به گفته وی، در عین حال صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی امکان جدیدی برای شرکت‌های بزرگ است که امکان جذب اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و تأمین سرمایه طرح‌های بزرگ را فراهم می‌کند. این شرکت هم می‌تواند این صندوق شرکتی را با چند شرکت تابعه خود تشکیل دهد تا دست به اقدامات تحقیق و توسعه‌ای بزرگ بزند.
تحول در ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان
معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به ظرفیت‌های اعتبار مالیاتی و ضرورت عزم استان‌ها برای جذب اعتبار مالیاتی گفت: تاکنون ۴۱ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیاتی تصویب شده که بعضی از استان‌ها با عزم و تلاش خود به تنهایی توانسته‌اند شش هزار میلیارد ریال اعتبار مالیاتی جذب کنند.
وی با اشاره به ظرفیت بالای زنجان و صنایع مستقر در این استان برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، عنوان کرد: در بین استان‌های کشور، تعدادی از استان‌ها هستند که در حوزه استانداری، فرصت ویژه‌ای پیدا کرده‌اند که زنجان یکی از استان‌هایی است که با برخورداری از یک استاندار متخصص و آشنا به اهمیت عرصه علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، می‌تواند گام‌های خوبی را در مسیر پیشرفت دانش‌بنیان بردارد.
دهقانی با اشاره به وجود امکان نقش‌آفرینی شرکت‌های پیشرو و بزرگ هر حوزه صنعت در ارزیابی شرکت‌ها و محصولات دانش‌بنیان همان حوزه در قالب نظام جدید ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: سال گذشته جریان تحولی جدید را در ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان رقم زدیم که در قالب نظام جدید ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان اجرایی شد. در ادامه این تحول بنا داریم، تغییرات تازه‌ای در نظام ارزیابی این شرکت‌ها رقم زده شود.
نظام ارزیابی، مجزا از معاونت علمی عمل می‌کند تا کارگزاری‌ها بتوانند فرایند ارزیابی را ذیل استانداردهای این معاونت اما خارج از این ساختار انجام دهند.
 ایران ترانسفو و شرکت‌های بزرگ مشابه، می‌توانند در قالب این ساختار جدید کارگزار ارزیابی محصولات حوزه مرتبط با موضوع خود در سطح استان باشند.
دهقانی با بیان اینکه در رویکرد جدید معاونت علمی، تلاش می‌شود با پرداخت حمایت‌های خرد و اندک به چندین شرکت نوپا، اعتبار کلان را به شرکتی بزرگ در یک حوزه خاص، مانند ایران ترانسفو تخصیص داده شود تا یک پروژه دقیق و مرتبط را تعریف کند، افزود: در قالب این رویکرد ضمن آنکه شرکت‌های کوچک حمایت را مستقیماً از معاونت دریافت نمی‌کنند و روند تشخیص صلاحیت دریافت حمایت نیز توسط شرکت آشنا به حوزه و متخصص همان حوزه انجام می‌شود، شرکت‌های کوچک نیز مرتبط بودن با یک صنعت واقعی را تجربه می‌کنند و در زنجیره ارزش آن صنعت قرار می‌گیرند.
 در قالب این الگو، آمادگی داریم که یک مدل همکاری را با شرکت‌های بزرگ از جمله ایران ترانسفو تعریف کنیم.
وی افزود: در قالب یک صندوق با سهم سرمایه‌گذاری پنجاه درصد شرکت و معاونت علمی، این حمایت در قالب وام تعریف می‌شود و در صورتی که پروژه موفقیت‌آمیز باشد، سهم تخصیصی معاونت علمی بلاعوض خواهد شد. در این پروژه همچنین امکان جذب اعتبار مالیاتی نیز وجود دارد تا ضمن افزایش مقیاس، زمینه برای رشد نمایان و قابل توجه شرکت‌ها در حوزه‌های مختلف فراهم شود. دهقانی با تأکید بر اینکه شرکت‌های کوچک باید به زنجیره ارزش وصل شوند، ادامه داد: در مدل‌های حمایتی از این دست با کمک شرکت‌های پیشرو و بزرگ به عنوان پل ارتباطی، شرکت‌های کوچک می‌توانند در زنجیره ارزش صنایع بزرگ نقش‌آفرینی کنند.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و چهارصد و پنج
 - شماره هشت هزار و چهارصد و پنج - ۲۹ بهمن ۱۴۰۲