آیین نکوداشت استاد حسین انصاریان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از علما در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد
روحانی معیار معیار روحانیت
«جامعه ما در طول دههها با منبرهای پرمغز و نوای دلسوز ایشان آشناست، این اشتیاق تا امروز ادامه دارد و جامعه همچنان از منبرهای وی استفاده میکند.»این سخنان را وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین نکوداشت استاد حسین انصاریان بیان داشت.
به گزارش ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی دراین آیین که در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد با تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت ایام ولادت حضرت ابوالفضل(ع) و سیدالساجدین امام سجاد(ع) اظهار داشت: در تقویم رسمی پنجم شعبان مصادف با ولادت امام سجاد(ع) و روز صحیفه سجادیه نامگذاری شده است، نهضتی را برای دعاهای ماثوره آغاز کردیم، ولی صحیفه هنوز در میان ما غریب است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در کنار قرآن عترت، نماز و دعا برای همه ما دارای اهمیت بسیاری است و تلاش میکنیم این سرمایه بینظیر به نسل جوان شناسانده شده تا جامعه ما نورانی شود.او تأکید کرد: باید از شخصیتهای برجسته علمی و مذهبی که در زمینه معرفی قرآن، عترت و دعا تلاش کرده و ما را با این مضامین آشنا کردهاند، شخصیتهای منبری بینظیر مانند حجتالاسلام حسین انصاریان با حوزه وسیع دانش در حوزههای مختلف، تجلیل کنیم.
اسماعیلی با بیان اینکه «با استاد انصاریان از کودکی انس گرفتیم» گفت: جامعه ما در طول دههها با منبرهای پرمغز و نوای دلسوز ایشان آشناست، این اشتیاق تا امروز ادامه دارد و جامعه همچنان از منبرهای وی استفاده میکند، ما به این تجلیلها موظفیم و نیاز داریم نه حاج آقای انصاریان؛ زیرا باید این شخصیتها را که همچنان منبع فیض هستند به جامعه معرفی کنیم.
انصاریان معلم بزرگ اخلاق در دوران ماست
آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در این مراسم از حجتالاسلام حسین انصاریان به عنوان معلم بزرگ اخلاق در دوران کنونی یاد کرد و گفت: حوزههای علمیه و مراکز علمی باید کتابهای اخلاقی وی را مبنای مطالعات خود قرار دهند. کتاب نظام خانواده در اسلام تألیف استاد انصاریان یک کتاب خوب و تقریباً جامع درباره خانواده است.
او انصاریان را از مصادیق آیه «انما یخشیالله من عباده العلماء» دانست و افزود: این شخصیت بزرگوار از مسیر تحلی و تجلی اسماء و صفات به مقامی رسیده که مفسر و مبین کتاب الهی است و از طرف دیگر خطیبی است که کلام او مشتمل بر ترسیم مسیر زندگی افراد در جامعه است. ایشان نه فقط شارح صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه است که ارتباط عالمانه و عمیقی با قرآن و روایات و سیره ائمه دارد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار از حجتالاسلام حسین انصاریان به عنوان یکی از افتخارات روحانیت در دوران معاصر یاد کرد و گفت: هیچ مکتب فلسفی و هیچ دانشی به اندازه دین اسلام شخصیت و عظمت انسان را به خوبی بیان نکرده است.
او با اشاره به تعلیم اسماء به حضرت آدم(ع) که در قرآن آمده، اظهار داشت: حقیقت انسان در مسیر اسمای الهی است و انسانی که به سوی خدا حرکت میکند باید این اسمها را بداند. انسان تنها موجودی است که میتواند ظرفی برای اسمهای الهی باشد.
تفسیر قرآن انصاریان در ۶۰ سال اخیر کمنظیر است
حجتالاسلام محمدعلی مهدویراد قرآنپژوه ایرانی و دانشیار دانشگاه تهران نیز برخی ویژگیهای ترجمه و تفسیر انصاریان را برشمرد و گفت: نقش روایات در تفسیرهای ۶۰ سال اخیر در «تفسیر حکیم»انصاریان کمنظیر است. اگرچه تفسیر انصاریان ترتیبی است ولی بحثهای موضوعی فراوانی در آن دیده میشود.
مهدویراد درباره ترجمه قرآن انصاریان گفت: ترجمه ایجاز مخل ندارد و حدود ۱۰ مورد از ترجمههای مترجمان قرآن را دیدم که در ترجمه لغزیدهاند ولی انصاریان توانسته به خوبی و دقیق ترجمه کند.
انصاریان روحانی معیار و معیار روحانیت است
محسن اسماعیلی عضو مجلس خبرگان رهبری در این مراسم گفت: استاد انصاریان در نیم قرن خوش درخشیده و سند ایمان نسل جوان ما محسوب میشود. من هنوز مدرسه نرفته بودم که پدرم هر شب ماه رمضان به سخنرانی شیخ انصاریان میرفت که محل سخنرانی در خیابان زیبا نزدیک میدان خراسان بود.
او توضیح داد: در مراسم سخنرانی استاد انصاریان منبری بلند به یکی از درختان تکیه داده بود. من در آن سن و سال از محتوای سخنرانی استاد چیزی به یادم نمانده ولی به یاد دارم در آخر سخنرانی این شعر سعدی را میخواند که من این ابیات را همان جا حفظ کردم «گِلی خوشبوی در حمام روزی / رسید از دست محبوبی به دستم....» که در آخر میگوید «کمال همنشـین در من اثر کرد /و گرنه من همان خاکم که هستم».
اسماعیلی گفت: من آقای انصاریان را روحانی معیار و معیار روحانیت در روزگار خودمان میدانم و تراز عینی و قابل اندازهگیری خوبی است که توانسته به موفقیتهای کمنظیری دست پیدا کند. دانش ایشان وسیع و بهروز است گرچه به زبان نمیآورند. آیتالله انصاریان دائماً در حال تفکر است و نشانه آن را میتوان در منبرهای بیشمار و غیر تکراری ایشان دید.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: خستگی ناپذیری استاد انصاریان همیشه برای نسل جوان و طلبهها و دانشجویان مثال زدنی است، زیرا هنوز هم شهر به شهر و کشور به کشور به دنبال تبلیغ معارف الهی است.
توجه به دردهای مردم، توجه به گنهکاران، تواضع در رفتار، حلم در ارتباطات اجتماعی، عمل به علم و یکسان کردن خلوت و جلوت و همسان کردن ظاهر و باطن از دیگر ویژگیهایی است که به گفته اسماعیلی، انصاریان را از دیگران متمایز میکند.
اسماعیلی به خصوصیت تواضع و فروتنی استاد انصاریان اشاره کرد و گفت: ایشان حاضر نیستند یک عنوان را هیچ وقت از دست بدهند، در سالهای اخیر امضای خود را تغییر دادند و عنوان فقیر را برداشته و نوشتند «روضهخوان اباعبدالله».
ریزهخوار خطیبان از دوران غیبت هستم
حسین انصاریان ضمن تشکر از دست اندرکاران مراسم تکریم و تجلیل، خود را لایق این بزرگداشت ندانست و با اشاره به فرازی از دعای کمیل (کم من ثناء جمیل لست اهلا له نشرته) به آیاتی از قرآن درباره حکمت الهی استناد کرد.
او با اشاره به اصول ۴۰۰ گانهای که در کتابهای شیخ صدوق و کلینی آمده، اظهار داشت: باید از عالمان خطیب بعد از غیبت صغری تاکنون تجلیل کرد که من ریزهخوار آنها هستم.
در این مراسم ضمن تجلیل از حسین انصاریان، از کتاب «تفسیر حکیم» و «کتاب خصال» به عنوان دو نمونه از آثار استاد حسین انصاریان و تمبر مراسم رونمایی شد.
در این مراسم نماینده آیتالله سیستانی هم حضور داشت و محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی سخنانی درباره جایگاه اندیشمندان دینی و ویژگیهای انصاریان بیان کرد.