چراغ سبز مشتری قدیمی به واردات طلای سیاه از ایران

هند در حال بررسی راه‌های خرید محموله های نفت خام از ایران است، زیرا ارتش یمن حملات خود را به تجارت دریایی در دریای سرخ و مناطق خلیج عدن افزایش داده است

رسانه‌های هندی با اشاره به وضعیت تجارت دریایی در دریای سرخ، درباره احتمال از سرگیری تجارت نفت میان تهران و دهلی‌نو گمانه‌زنی کردند.
خبرگزاری اقتصادی بیزینس استاندارد اعلام کرد که هند درحال بررسی راه‌های خرید محموله‌های نفت خام از ایران است، زیرا ارتش یمن حملات خود را به تجارت دریایی در دریای سرخ و مناطق خلیج عدن در نزدیکی سواحل یمن افزایش داده‌ است. این موضوع ممکن است در دیدارهای دوجانبه اخیر بین دو کشور در پی سفر سوبرامانیام جایشنکار وزیرخارجه هند به ایران، مورد بحث قرار گرفته باشد. تجارت و انتقال محموله‌های نفتی از ایران از طریق خلیج‌فارس و دریای عمان انجام می‌شود. هند تاکنون از کشورهایی که تحت تحریم‌های جهانی قرار گرفته‌اند، نفت خام خریداری نکرده است.
دولت هند تنها پس از لغو تحریم‌های امریکا علیه ونزوئلا، واردات نفت از این کشور امریکای جنوبی را آغاز کرد.
یک مقام آگاه هندی گفت: ما همیشه درحال نظارت بر جریان نفت خام جهان هستیم. با این حال، پیشنهادهایی برای از سرگیری واردات نفت خام از ایران وجود دارد. ایران تا سال ۱۹-۲۰۱۸ میلادی یکی از بزرگترین منابع نفت خام هند بود.
در ژوئن ۲۰۱۹ (خرداد ۱۳۹۸)، دولت امریکا و دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت این کشور، خرید نفت از ایران را تحریم کرد.
ایران درحالی است ‌که در سال‌های قبل، رقمی معادل ۱۶.۶ درصد از کل نفت هند را تأمین می‌کرد، در سال ۲۰۲۱ سهم بسیار ناچیزی از واردات نفتی هند را در اختیار داشته است. در سال ۲۰۱۶، ایران و ونزوئلا به عنوان سومین و چهارمین صادرکنندگان نفت به هند، ۲۱.۸ درصد از مجموع واردات این کشور را تأمین می‌کردند.
در آن زمان، هند دارای روابط خوب با هر دو کشور بود و وزرای نفت سه کشور به‌طور مرتب از تهران، کاراکاس و دهلی‌نو بازدید می‌کردند.
با لغو مجوزهایی که برای کشورهایی مانند هند برای تأمین نفت از ایران صادر شد، دسترسی هند و ایران به دلار امریکا برای پرداخت هزینه تجارت قطع شد.
ارقام سازمان کشورهای صادرکننده نفت نشان می‌دهد که با این تحریم‌ها، ایران از جایگاه نهمین صادرکننده بزرگ نفت خام جهان به هند در سال ۲۰۱۸، به انتهای جدول صادرکنندگان نفت به هند در سال 2021 رسیده است.
بیزینس استاندارد نوشت: طرف ایرانی مشتاق از سرگیری صادرات نفت به هند است. ایران شریکی تاریخی برای هند توصیف می‌شود که قبل از استقلال هند از انگلیس، دارای مرز مشترک با آن بود. مقامات ایرانی و هندی به‌طور مرتب از کشورهای یکدیگر در سطوح مختلف بازدید کرده و روابطی عمیق بین دو کشور جریان دارد.
ارتباطات تجاری ایران و هند شامل نفت، محصولات کشاورزی، پتروشیمی، ماشین‌آلات و تأسیسات می‌شود. از سوی دیگر هند در بخش‌های استراتژیک ایران مانند بندر شهیدبهشتی در چابهار سرمایه‌گذاری کرده تا علاوه بر ایران به افغانستان نیز دسترسی داشته باشد.
ایران بشدت در تلاش است تا مجموعه کوچک خریداران نفت خود را گسترش دهد. یک منبع دیپلماتیک گفت: ایران پس از تأثیر همه‌گیری کرونا، در حال مبارزه اقتصادی است.
در غیاب خریداران، سهم فزاینده‌ای از نفت خام ایران به سمت چین ارسال شده و ایران تقریباً ۱۰ درصد از نیاز نفت خام چین را تأمین می‌کند.
بر اساس تخمین‌های شرکت تجزیه و تحلیل داده‌های کالایی مستقر در لندن که به نام «ورتکسا» شناخته می‌شود، چین در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۳ رکورد خرید ۱ میلیون و ۵۰ هزار بشکه نفت در روز را از ایران ثبت کرده است. رسانه‌های ایران در اوایل ماه جاری گزارش دادند، با این حال، صادرات با مانعی مواجه شده است و اکنون ایران تخفیف‌های خود را به ۵ تا ۶ دلار در هر بشکه کاهش داده است، درحالی که پیش از این تخفیف هر بشکه از ۱۰ دلار آغاز می‌شد. این گزارش حاکی است: درحالی که پالایشگاه‌های هندی هنوز برای خرید لحظه‌ای از ایران مذاکره نکرده‌اند، نفت خام ایران به طور فزاینده‌ای توسط تجار تحت پوشش نفت مالزی عرضه می‌شود.
تغییر رویکرد فروش نفت به «بازارسازی» و «بازاریابی» در تجارت نفت خام و معطل نماندن برای به سرانجام رسیدن یا نرسیدن مذاکرات و همچنین عملکرد فعالانه دیپلماسی انرژی، از جمله دلایلی بوده که باعث موفقیت دولت سیزدهم در توسعه تولید در بخش نفت و گاز کشور شده است.
بیزینس استاندارد نوشت: با توجه به اینکه جنگ در اوکراین و غزه، تنش‌ها را به اوج رسانده و تجارت نفت را بی‌ثبات نگه داشته است، وضعیت در دریای سرخ نیز به دردسر بزرگی برای دولت هند تبدیل شده است. واردات نفت از عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت و عمان از خلیج فارس عبور می‌کند تا به دریای عرب و بنادر ساحل غربی هند برسد. پس از بیش از یک سال خرید محموله‌های عمده نفت خام روسیه، هند به طور فزاینده‌ای به دنبال برقراری دوباره تجارت با شرکای سنتی خود در غرب آسیا است.
بر اساس گزارش ورتکسا، در ماه دسامبر (آذر)، عراق و عربستان سعودی دومین و سومین منبع بزرگ نفت خام به هند بودند. در همین حال، تخفیف‌های دریافتی هند به ۲ تا ۴ دلار در دسامبر کاهش یافته است درحالی که در ماه پیش از آن از ۹ تا ۱۱ دلار در هر بشکه بود.

 

برش

عبور کشتی ها در امنیت از دریای سرخ
با آغاز تهاجم وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه در ۱۵ مهرماه و هدف قرار دادن بی‌وقفه مناطق مسکونی و مراکز درمانی و آموزشی این منطقه، ارتش و انصارالله یمن اعلام کردند که در حمایت از ملت فلسطین، کشتی‌های رژیم صهیونیستی و کشتی‌های حامل کالا برای این رژیم را که عازم سرزمین‌های اشغالی هستند، هدف قرار می‌دهد، اما کشتیرانی برای سایر کشتی‌ها آزاد است و آنها از امنیت برخوردار هستند.
روز گذشته عبدالملک العجری عضو ارشد جنبش انصارالله یمن گفت: دولت صنعا و نیروی دریایی یمن برای همکاری با همه کشورهای ذی‌نفع برای تأمین امنیت عبور و مرور کشتی‌ها و نقش بر آب کردن تلاش‌های امریکا برای کشاندن رویارویی‌ها به دریای سرخ، آماده است.
العجری افزود: با وجود ارعاب و فشارهای امریکا برای تغییر مسیرشان از دریای سرخ، امروز ده‌ها کشتی در امنیت از دریای سرخ عبور می‌کنند.

صفحات
آرشیو تاریخی
<
۱۴۰۲ بهمن
>
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
۳۰ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶
۷ ۸ ۹ ۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳
۱۴ ۱۵ ۱۶ ۱۷ ۱۸ ۱۹ ۲۰
۲۱ ۲۲ ۲۳ ۲۴ ۲۵ ۲۶ ۲۷
۲۸ ۲۹ ۳۰ ۱ ۲ ۳ ۴
۵ ۶ ۷ ۸ ۹ ۱۰ ۱۱
شماره هشت هزار و سیصد و هشتاد و هشت
 - شماره هشت هزار و سیصد و هشتاد و هشت - ۰۴ بهمن ۱۴۰۲
۱۰