وزیر امور اقتصادی و دارایی:

اقدام FATF موجب کاهش ریسک تجارت بین‌المللی ایران می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: پس از خروج ایران از ذیل توصیه‌بند ۷ گروه ویژه اقدام مالی، ریسک مراودات تجاری با ایران کاهش خواهد یافت و این اقدام به نفع تعاملات بین‌المللی کشور خواهد شد.
به گزارش ایرنا، سیداحسان خاندوزی تصریح کرد: به دنبال نامه اعتراضی ایران و موافقت FATF با درخواست ایران برای رفع برخی محدودیت‌های مالی، ایران از ذیل توصیه شماره ۷ خارج شد و این امر به همه کشورها ایمیل و ارسال شده است.
وزیر اقتصاد درباره اقدام گروه FATF گفت: گروه ویژه دو دسته اقدام علیه ایران انجام داده که یکی لیست سیاه بود که کاملاً ظالمانه و سیاسی بود و ادامه دارد.
وی افزود: اقدام دوم هم متکی بر قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران بود که در قالب توصیه‌های موسوم به‌ بند ۷ انجام می‌شد و به کشورهای عضو درباره اموال و دارایی‌های ایران توصیه‌هایی می‌شد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: از مهر ماه با خاتمه یافتن قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل باید این توصیه‌های گروه FATF علیه ایران هم به پایان می‌رسید اما توصیه‌های این گروه در آبان ماه نشان داد که این گروه همچنان محدودیت‌ها علیه ایران را حفظ کرده است و ما اعتراض کردیم.
وی خاطرنشان کرد: پس از پذیرش اعتراض حقوقی ایران از طرف FATF، طی ایمیلی به تمام کشورهای عضو اعلام شد که جمهوری اسلامی ایران از ذیل توصیه‌ بند ۷ گروه ویژه اقدام مالی خارج شد. خاندوزی گفت: با این اقدام، ریسک مراودات تجاری با ایران کاهش خواهد یافت و به نفع تعاملات بین‌المللی ایران خواهد شد.
 
رشد مثبت اقتصادی در ۱۴ فصل متوالی
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: از سال ۱۳۹۹ تا تابستان ۱۴۰۲ رشد اقتصادی مثبت را تجربه می‌کنیم که بر اساس پیش‌بینی‌ها در حوزه صنعت، کشاورزی و در مجموع اقتصاد تا پایان امسال روند مثبتی در رشد اقتصاد خواهیم داشت.
سیداحسان خاندوزی در بیست و ششمین دوره همایش رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران در مرکز همایش‌های صدا و سیما، اظهار داشت: امسال نیز مانند سال گذشته رشد اقتصادی مثبتی را تجربه خواهیم کرد. بر این اساس در ۱۶ فصل رشد متوالی اقتصادی خواهیم داشت.
وی افزود: با مرور شاخص‌های اقتصاد کلان در دو سال اخیر مشخص می‌شود که ما دشواری‌های خارجی و داخلی در ۶سال اخیر را پشت سر گذاشتیم؛ دشواری خارجی بخش مهمی است که پا برجاست، اما با سیاست‌های رئیس‌جمهور که در حوزه توسعه روابط و اقتصاد با کشورهای همسایه صورت گرفته است، شاهد گشایش‌های اقتصادی هستیم. وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در وزارت اقتصاد با کلیدواژه تسهیل و تأمین بسیار سروکار داریم، گفت: از دام رکود و رشد اقتصاد پایین خارج شده‌ایم و در مسیر بلندمدت قرار گرفته‌ایم برای اینکه تولید ملی و درآمد سرانه ارتقا پیدا کند و راه بسیاری در پیش داریم.
خاندوزی اضافه کرد: تلاش‌ها و سیاست‌هایی که در دو سال گذشته رقم خورده منجر به رشد تولید و خروج از رکود در سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی شده که قابل مقایسه با سال‌های گذشته نیست.
وی با اشاره به تسهیل در سطح محیط کسب‌وکار گفت: در درگاه ملی مجوزها تسهیل را ایجاد کردیم و امسال تداوم این وضعیت و فعالیت فعالان اقتصادی را در پیش گرفته‌ایم. در گذشته قهر نظام اداری با تولیدکنندگان و صادرکنندگان وجود داشت که این موضوع رفع شد و با تمرکز بر تسهیل به دنبال رونق تولید هستیم.
وزیر اقتصاد گفت: ابتدای امسال مصوبه‌ای در هیأت وزیران داشته‌ایم که باید به صورت شفاف مقررات در درگاه ملی به تولیدکنندگان و صادرکنندگان اعلام شود و دیگر دستورالعمل‌های یک شبه نداشته باشیم.
در همین راستا امسال بخشنامه‌های گمرکی ۵۰ درصد کاهش داشت و برای سال آینده نیز این روند ادامه می‌یابد.
خاندوزی با بیان اینکه بازیگران اقتصادی توانسته‌اند از دام رکود خارج شوند که به خاطر ورود شرکت‌های دانش‌بنیان است، گفت: نیازمند همفکری بین بخش دولتی با بخش صنعتی و شرکت‌های برتر هستیم تا به کیفیت رشد اقتصادی دست یابیم و کالاها قابلیت رقابت‌پذیری در عرصه بین‌المللی باشد.
وی ادامه داد: برای شرکت‌های بزرگ اقتصادی تأمین انرژی و مالی مهم است که نیازمند تدابیر مشترک هستیم تا اولویت به تولید در مقابل مصرف مورد توجه قرار گیرد. وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه در وزارت اقتصاد تلاش کرده‌ایم تأمین مالی بانکی را با کنترل نقدینگی فراهم کنیم، گفت: ابزارهای متفاوت را برای شرکت‌های خوشنام و معتبر در دستور کار قرار دادیم، در ۹ ماه سال گذشته ۲۱۰ هزار میلیارد تومان سهم شرکت‌های غیردولتی از بازار سرمایه بود که امسال ۲۵۰ هزار میلیارد تومان از ظرفیت تأمین مالی بورس استفاده کرده‌اند که امسال امیدواریم به ۵۰۰ هزار میلیاردتومان دست یابیم.
 
۲۸ درصد تأمین مالی از طریق بازار سرمایه انجام شد
خاندوزی بیان کرد: سال گذشته ۲۸ درصد تأمین مالی بانکی جدید برای بخش‌های غیردولتی از طریق بازار سرمایه صورت گرفت. وی با اشاره به اینکه دولت از حضور ایران در ۵۰۰ شرکت برتر دنیا حمایت می‌کند، گفت: از اینکه شرکت‌های بزرگ سرحلقه جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشورمان باشند حمایت ویژه‌ای انجام خواهیم داد ضمن اینکه از شرکت‌های بزرگ می‌خواهیم برای خوشه‌سازی و زنجیره‌های مرتبط صنعتی اقدام کنند.
وزیر اقتصاد گفت: روحیه جمعی باید مورد توجه قرار گیرد تا سایر صنایع نیز به مرحله رقابت‌پذیری برسند. همچنین بایستی از منابع داخلی شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری‌ها استفاده شود ضمن اینکه دولت از فعالان اقتصادی حمایت می‌کند. بر این اساس در تبصره ۲ لایحه بودجه معافیت مالیاتی از محل سود انباشته را برای شرکت‌ها در نظر گرفته‌ایم که اولویت ما رشد اقتصادی است هر چند از نظر درآمدی برای دولت نقصان ایجاد شود.
در همایش معرفی شرکت‌های برتر از بین ۵۰۰ شرکت، ۱۰۰ شرکت برتر در حوزه تولید، فروش، صادرات، معرفی و با حضور وزرای اقتصاد و صمت تقدیر شدند. همچنین از بین ۱۰۰ شرکت برتر، ۱۰ شرکت پیشرو که در چهار سال متوالی روند رو به رشدی داشته‌اند تجلیل شدند.

 

برش

بازار خودرو روبه ‌بهبود
وزیر صنعت، معدن و تجارت از رشد تولید خودروهای داخلی و مونتاژی در سال‌جاری خبر داد و گفت: عرضه خودروهای وارداتی تا پایان امسال ادامه دارد و تعهدات محقق می‌شود.
عباس علی‌آبادی در جمع خبرنگاران، افزود: بازار خودرو روبه‌بهبود است، اما عده‌ای در این بازار به دنبال منافع خود و سودهای کلان هستند و از این فضا سوءاستفاده می‌کنند. البته مردم باید حوصله کنند زیرا وضعیت خوبی خواهیم داشت.همچنین عرضه آزاد در خودروهای وارداتی و برقی وارداتی داریم که فرصت متقاضیان خودرو مردم افزایش خواهد یافت.وی در خصوص اختصاص خودرو به جانبازان تصریح کرد: این موضوع در کارگروه وزارت صمت مطرح و با نظر مثبت تأیید شد؛ منتظریم در دولت مصوب شود؛ ضمن اینکه برای سال آینده در برنامه آمده است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و هشتاد و هفت
 - شماره هشت هزار و سیصد و هشتاد و هفت - ۰۳ بهمن ۱۴۰۲