صفحات
شماره هشت هزار و سیصد و هشتاد و هفت - ۰۳ بهمن ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و سیصد و هشتاد و هفت - ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - صفحه ۴

وزرای خارجه اتحادیه اروپا نشستی با حضور نمایندگان رژیم صهیونیستی و فلسطین برگزار کردند

پرونده شهرک‌نشینان افراطی روی میز شورای اروپا

حسین فاطمی
خبرنگار


رؤسای دستگاه‌های دیپلماسی اتحادیه اروپا در نشست ماهانه شورای وزیران که با حضور تعدادی از دیپلمات‌های ارشد کشورهای عربی و همچنین رژیم صهیونیستی درباره جنگ برگزار شد، بر لزوم تحقق راه‌حل دو دولتی و ضرورت تحریم شهرک‌نشینان افراطی در کرانه باختری تأکید کردند. این نشست پس از رد درخواست‌ها برای تشکیل کشور فلسطینی از سوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در حالی برگزار شد که مقامات رژیم صهیونیستی خبر دادند، مذاکرات غیرمستقیم تبادل اسرا با جنبش حماس و طرح‌های قطر، مصر و امریکا در دوحه نیز به جریان افتاده است. در همین حال شب گذشته نیز نشست اتحادیه عرب در همین خصوص در قاهره برگزار شد.
به گزارش شبکه الحره، ابتدا وزرای خارجه اتحادیه اروپا با «یسرائیل کاتس» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی و سپس با «ریاض المالکی» وزیر خارجه دولت تشکیلات خودگردان فلسطین، به‌تنهایی ملاقات داشتند. به گزارش ایرنا، پیش از این نشست، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اعلام اینکه وزرای خارجه اروپا، برنامه ۱۰ ماده‌ای برای صلح میان صهیونیست‌ها و فلسطینیان را بررسی می‌کنند، از ارائه نقشه‌راهی در این نشست سخن گفت که قرار است مسیر رسیدن به صلح در منطقه را روشن کند. او به خبرنگاران گفت: این نقشه‌راه درباره روند سازش نیست. به نظرم باید صحبت درباره این را متوقف کنیم و به طور جدی درباره روند راه‌حل دو دولتی بحث کنیم. وی با بیان اینکه صلح می‌تواند معانی مختلفی داشته باشد، افزود: ما باید در مورد راه‌حل دو دولتی بحث کنیم. از این پس من درباره روند سازش صحبت نخواهم کرد و روی راه‌حل دو دولتی متمرکز خواهم بود. مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به دیپلمات‌های میهمان در جلسه روز دوشنبه تصریح کرد که موانع تحقق راه‌حل دو دولتی باید از طریق گفت‌وگو رفع شود. این روند، به گفته او از سوی سازمان ملل متحد تأیید شده و جامعه جهانی آن را پذیرفته است. او با ادبیات تندی از کشتار مردم بی‌دفاع و مظلوم فلسطین انتقاد و تصریح کرد که روش تل‌آویو برای مبارزه با حماس مناسب نیست و منجر به صلح نمی‌شود.
بورل در حالی وارد نشست دیروز شد که به خبرنگاران تصریح کرد، موانع تحقق راه‌حل دو دولتی باید از طریق گفت‌وگو رفع شود. وی همچنین با بیان اینکه مناقشه میان فلسطین و اسرائیل راه‌حل نظامی ندارد، تصریح کرد که این اتحادیه در مورد تحقق آنچه راه‌حل دو دولتی نامیده می‌شود، جدی است. در همین باره الینا والتونن، وزیر خارجه فنلاند هم تصریح کرد که بدون راه‌حل دو دولتی، صلح پایدار در منطقه حاصل نمی‌شود.
 
از سرگیری مذاکرات غیرمستقیم
در پی تشدید تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست، منابع رسانه‌ای عبری‌زبان از تلاش مقامات رژیم اشغالگر برای ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم تبادل اسرا با جنبش حماس و طرح‌های قطر، مصر و امریکا در این باره پرده برداشتند. طبق گزارش شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی، این رژیم در حال تلاش برای رسیدن به توافقی است که مرحله به مرحله اجرا می‌شود و در مرحله نخست یک تبادل انسانی انجام خواهد شد و تعداد زیادی از اسرای فلسطینی آزاد می‌شوند و سپس کابینه رژیم اشغالگر با چند روز آتش‌بس و اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه موافقت خواهد کرد. مقامات تل‌آویو معتقدند که پس از این مرحله ممکن است شرایط میدانی به گونه‌ای شود که رژیم صهیونیستی به اهداف جنگ دست یابد تا برای توقف آن و رفتن به مرحله بعد مشکلی پیش نیاید، مرحله‌ای که شامل یک معامله فراگیر تبادل اسرا طبق اصل همه در مقابل همه می‌شود.
وبگاه «وای نت نیوز» به نقل از یک مقام صهیونیست نوشت که برخلاف اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم اشغالگر «فرصتی برای پیشرفت به سوی توافق با توجه به تلاش‌های جدی قطر و امریکا به منظور یافتن فرمول‌هایی برای حل و فصل این مسأله وجود دارد». این وبگاه به نقل از یک مقام دیگر نوشت: تلاش‌هایی برای توسعه طرح قطر و دستیابی به توافق بر اساس آن وجود دارد، اما تاکنون موفقیت‌آمیز نبوده است. پیش از این منابع خبری از سفر برنامه‌ریزی شده «برت مک‌گورک» مشاور ارشد رئیس‌جمهور امریکا به مصر و قطر به منظور انجام مذاکرات درخصوص جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و اسرای صهیونیست خبر داده‌ بودند. وبگاه امریکایی آکسیوس گزارش داد که سفر مشاور ارشد جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا در خاورمیانه به مصر و قطر بیانگر تلاش جدید دولت بایدن برای دستیابی به توافق آزادی اسرای صهیونیست است.
این وبگاه به نقل از دو مسئول امریکایی گزارش داد که دستیابی به چنین توافقی، تنها راه برقراری آتش‌بس در غزه است. براساس گزارش این وبگاه امریکایی، پیش‌بینی می‌شود که مک‌گورک با محمد بن عبدالرحمان آل‌ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر در دوحه و همچنین عباس کامل، رئیس سازمان اطلاعات مصر در قاهره دیدار کند. این دومین سفر مک‌گورک به منطقه در ماه جاری میلادی به منظور رایزنی درخصوص موضوع آزادی اسرا و جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه به شمار می‌آید زیراکه نخستین سفر وی به دوحه در ماه ژانویه بود. در همین راستا، روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از مسئولان شرکت‌کننده در این مذاکرات نوشت که امریکا، مصر و قطر، رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را جهت دستیابی به توافق تبادل اسرا تحت فشار قرار می‌دهند.
منابع خبری اعلام کردند که جنبش حماس و رژیم صهیونیستی با شروط پیشنهادی جدید موافقت نکرده‌اند، اما هر دو طرف آمادگی خود را برای ازسرگیری مذاکرات اعلام کرده‌اند. روزنامه «وال استریت ژورنال» نوشت، هدف از پیشنهاد جدید که مورد حمایت واشنگتن، دوحه و قاهره است، برقراری آتش‌بس فراگیر در غزه از طریق توافق بر سر معامله تبادل اسرا بین دو طرف است. مک‌گورک هفته گذشته با مقامات رژیم صهیونیستی در خصوص اسرای صهیونیست رایزنی کرده بود. جو بایدن نیز با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در روز جمعه در خصوص این مسأله گفت‌وگو کرد.

جستجو
آرشیو تاریخی