اخبار
قیمت مرغ
کاهشی شد
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: با توجه به افزایش حجم تولید و عرضه مرغ گرم، نیازی به توزیع مرغ منجمد نداریم.
مهدی یوسف خانی گفت: باتوجه به روند افزایش تولید و عرضه، قیمت مرغ در بازار روند کاهشی به خود گرفته به طوری که هرکیلو مرغ به کمتر از ۸۵ هزارتومان رسیده است. هرچند وزارت جهاد تا سقف ۸۵ هزارتومان را مجاز اعلام کرده است.
او از توزیع روزانه هزار تا هزار و ۲۰۰ تن مرغ در تهران خبر داد و گفت: بنابر اذعان مسئولان وزارت جهاد از دی ماه تا پایان سال میزان جوجهریزیها به ۱۵۰ میلیون قطعه میرسد که در نهایت به دلیل افزایش حجم تولید، کاهش قیمت خواهیم داشت.
یوسف خانی ادامه داد: بنابر آمار حداکثر نیاز جوجهریزی ماهانه ۱۲۰ میلیون قطعه است که براین اساس به طور متوسط ۲۷۵ هزارتن گوشت مرغ تولید میشود.
رئیس اتحادیه پرنده و ماهی افزود: با جوجهریزی ماهانه ۱۵۰ میلیون قطعهای، تولید گوشت مرغ به بالای ۳۰۰ هزارتن میرسد که با احتساب مصرف داخل، ۱۰۰ هزارتن از این میزان مازاد بر نیاز کشور است. او با بیان اینکه نیازی به عرضه مرغ منجمد نداریم، گفت: با توجه به افزایش حجم تولید، توزیع مرغ منجمد در میادین در حال انجام است که باید متوقف شود. هرچند به دلیل افزایش عرضه مرغ گرم، تقاضایی هم برای خرید مرغ منجمد در بازار نیست.
کمبودی در تأمین گندم واحدهای خبازی نداریم
هاشمی گفت: بنابر آمار، سالانه ۱۰ میلیون تن گندم مورد نیاز واحدهای خبازی است که با احتساب میزان تولید و خرید، کمبودی در تأمین گندم نداریم.
عطاءالله هاشمی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنابر آمار سالانه ۱۰ میلیون تن آرد مورد نیاز واحدهای نانوایی است که امسال به دلیل میزان تولید و خرید تضمینی در تأمین گندم خبازان خودکفا هستیم.
به گفته او، بهرغم اجرای طرح هوشمندسازی واحدهای نانوایی، میزان مصرف آرد و گندم خبازان کاهش معناداری نداشته است، درحالیکه با یکسانسازی نرخ آرد و نان پیشبینی میشود که مصرف گندم واحدهای نانوایی ۱۵ درصد کاهش یابد. هاشمی با بیان اینکه یکسانسازی نرخ آرد و نان در دستیابی به خودکفایی گندم بیتأثیر نیست، افزود: با کاهش ۱۵ درصدی مصرف واحدهای نانوایی حداکثر نیاز به ۸.۵ میلیون تن میرسد که این امر در کنار توسعه کشت در دیمزارها و افزایش عملکرد در واحد سطح به خودکفایی کمک میکند. رئیس بنیاد ملی گندمکاران پرداخت یارانه مستقیم به خانوار را راهکار رفع مشکلات دانست و گفت: اگر آرد با قیمت آزاد در اختیار واحدهای نانوایی قرار بگیرد و نانوایان با قیمت آزاد نان را به فروش رسانند، ضایعات حوزه آرد و نان کاهش مییابد.
او گفت: با یکسانسازی قیمت آرد و نان و اتخاذ سیاست و مکانیزمهای حمایتی دیگر از خبازان و مصرفکنندگان شاهد کاهش ضایعات و دورریز نان و مصرف واقعی هستیم به طوریکه برآورد میشود با آزادسازی حداقل ۳۰ درصد مصرف کاهش یابد.