مقاومت فلسطین شهرکهای صهیونیستی را هدف گرفت
شکست دوباره گنبد آهنین
حملات حماس در حالی از مناطق شمالی غزه انجام شد که اسرائیل مدعی کنترل این مناطق است
حسین فاطمی
خبرنگار
در صد و دومین روز از تجاوزات به غزه، رسانهها و مقامات صهیونیستی از موجی از حملات گسترده موشکی به شهرک «نتیووت» در غرب نقب در اراضی اشغالی خبر دادند.
به گزارش ایسنا، گردانهای عزالدین القسام، شاخه نظامی حماس اعلام کرد: «نتیووت را با موجی از موشکها هدف قرار دادیم. در این باره رسانههای عبری به نقل از شهرداری نتیووت در غرب نقب گزارش دادند ۵۰ موشک از نوار غزه به سمت این شهرک اشغالی شلیک شدهاست. این در حالی است که عصر دوشنبه نیز موجی از موشکها که شامل بیش از ۱۰ موشک بوده به سدیروت شلیک شده بود. خبرنگار الجزیره نیز گفت موشکهای شلیک شده به جفعولیم و سدوت نتیگو نیز اصابت کردند. در این باره یدیعوت آحارونوت نوشت: یک مغازه در نتیووت هدف قرار گرفت.
مقاومت فلسطین نیز خبر داد در این حملات ۱۹ شهرک اطراف غزه و صحرای نقب غربی هدف قرار گرفته است. نکته قابل توجه در این حملات این است که همه موشکها از شمال غزه جایی که ارتش اسرائیل مدعی تسلط بر بخش اعظمی از آن است، شلیک شده است.
این حملات که موجب وارد آمدن خسارات مستقیم به شهرکنشینان شده، با انتقادهای رسانههای اسرائیلی همراه شد. تا جایی که شبکه ۱۲ این رژیم گفت: «شب گذشته بیش از ۱۰ موشک در سدیروت فرود آمد؛ صبح امروز نیز ۵۰ موشک در شهرک نتیووت برخورد کرد و همه آنها از شمال غزه شلیک شدهاند، اینگونه نمیتوان جنگ را برد؛ با این شرایط دوباره به اوضاع قبل از هفت اکتبر بازمیگردیم؛ آن وقت از شهرکنشینان میخواهید که به خانههایشان بازگردند؟»
خبرنگار شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز عملکرد ارتش این رژیم در نوار غزه را زیر سؤال برد و گفت که حمله موشکی مقاومت فلسطین، از منطقه «بیتحانون» در شمال نوار غزه صورت گرفت. وی افزود: این حمله در حالی صورت گرفت که ارتش پیش از این گفته بود که منطقه بیتحانون را به کنترل خود درآورده و پاکسازی کرده است. رسانههای صهیونیستی، همزمان با یکصدمین روز از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه منطقه نوار غزه، اذعان کرده بودند که مقاومت فلسطین درحال تقویت حضور در شمال این منطقه است و نصف منطقه تحت کنترل گروههای مقاومت قرار دارد. این رسانهها افزودند که دو هفته پیش، تنها ۳۰ درصد از مناطق شمالی نوار غزه تحت کنترل رزمندگان مقاومت بود. رسانههای صهیونیستی با اعتراف به اینکه حماس به تدریج کنترل امور در شمال نوار غزه را پس میگیرد و نیروهایش به فعالیت ادامه میدهند، ورود به مرحله سوم جنگ در غزه را که توسط ارتش صهیونیستی اعلام شد، مرحله کوتاه آمدن از هدف شکست و نابودی مقاومت فلسطین توصیف کردند.
عقبنشینی لشکر ۳۶ ارتش اسرائیل از غزه
در همین حال منابع اسرائیلی خبر دادند که لشکر ۳۶ ارتش صهیونیستی به صورت کامل، در حال خروج از غزه است؛ لشکری که نیروهای تیپ گولانی هم بخشی از آن به شمار میرود. به گزارش فارس، منابع خبری اسرائیلی و فلسطینی گزارش دادند که نظامیان صهیونیست، پس از اینکه نتوانستند در برابر حملات مقاومت فلسطین دوام باورند، بخش دیگری از نیروهای خود را از غزه خارج کردند. در همین ارتباط روزنامه اسرائیل هیوم گزارش داد، این لشکر شامل لشکرهای شش و هفت، ۱۸۸، یگان مهندسی و نیروهای تیپ گولانی است. منابع صهیونیستی مدعی هستند که لشکر ۳۶، برای بازیابی تواناییهای خود، آموزش و افزایش قدرت، از غزه خارج شده است و هنوز مشخص نیست به چه منطقهای انتقال داده خواهد شد.
با خروج لشکر ۳۶، فقط سه لشکر از ارتش رژیم صهیونیستی در نواز غزه باقی ماندهاند: لشکر ۱۶۲ برای حمله به شمال غزه، لشکر ۹۹ که گذرگاهی را اشغال کرده که غزه را به دو بخش شمال و جنوب تقسیم کرده و لشکر ۹۸ که مسئول حمله به خان یونس است. به گفته منابع اسرائیلی، نیروهای لشکر ۳۶، در مناطق الشیخ عجلیه، الرمال، الزیتون، الشجاعیة، النصیرات و البریج با نیروهای مقاومت فلسطین درگیر بودهاند. عامی ایالون، رئیس سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شین بت/شاباک) طی سالهای ۱۹۹۵ الی ۲۰۰۰ درباه ماهیت این عقبنشینیها گفت: «اسرائیل هرگز با چهره پیروز از جنگ در غزه خارج نخواهد شد، حتی اگر بتواند یحیی السنوار را ترور کند.» رئیس اسبق شاباک افزود: «هرکسی که معتقد باشد فلسطینیها تسلیم خواهند شد، نه فلسطینیها و نه حماس و نه جنبشهای اسلامی تندرو در قرن حاضر را نشناخته است.»
اذعان به شکست ناپذیری حماس و درخواست برای نشست فوری کابینه جنگ
به دنبال حملات موشکی حماس و نیز عقبنشینی رژیم صهیونیستی از شمال غزه، یک عضو کابینه این رژیم خواستار برگزاری نشست فوری «کابینه سیاسی و امنیتی محدود» برای بررسی وضعیت جنگ علیه نوار غزه شد. به گزارش روز سهشنبه ایرنا و به نقل از روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست»، «گیدون سعار» از اعضای کابینه رژیم صهیونیستی خواستار تشکیل نشست فوری کابینه سیاسی و امنیتی محدود برای بررسی شرایط جنگ علیه غزه شد. وی با انتقاد از عقبنشینی ارتش رژیم صهیونیستی از غزه، گفت: کاهش نیروها در غزه اشتباه است. کابینه سیاسی و امنیتی محدود باید دستور افزایش نیروها را فورا صادر کند. این مقام صهیونیست از ارتش خواست تا به جای جابهجایی نیروها براساس جدول زمانی از پیش برنامهریزی شده، براساس وضعیت میدانی نبرد، آنها را جابهجا کند.
سعار همچنین در حالی که مقامات امریکا بر غیر ممکن بودن نابودی حماس تأکید دارند، با تکرار توهم «نابودی حماس» اعتراف کرد که دستیابی به این هدف همچنان دور و دراز است. او در این سخنان درباره ادامه فعالیت کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در سایه اختلافات نیز گفت: «ادامه فعالیت دولت اضطراری از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه اسرائیل همچنان در شرایط جنگی به سر میبرد.»
وی در حالی این سخنان را بیان داشت که به نظر میرسد، رژیم صهیونیستی در پی عملیات مقاومت فلسطین، غرق اختلافات سیاسی بیسابقهای شده است و بویژه نتانیاهو طی این مدت با موجی از انتقادات مواجه بوده و اغلب صهیونیستها او را مقصر شکست در مقابل مقاومت فلسطین میدانند. پیرو همین شرایط بغرنج، مقامات صهیونیست از جمله وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز معترف شد که برای نابودی حماس به زمان زیادی نیاز است. به گزارش ایسنا، یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که همواره با بیاعتنایی به خواستههای اسرای صهیونیست در غزه و خانوادههای آنها بر ادامه جنگ اصرار دارد، در تازهترین اظهارات خود اعلام کرد نابودی حماس زمان زیادی را میطلبد. وی همچنین در راستای کاستن اختلافات بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر و بنی گانتس، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی بر سر ادامه جنگ غزه به دو طرف نصیحت کرد که «دولت وحدت» برای تحقق اهداف در جنگ غزه مهم است.
ادعای صهیونیستها
درباره ورود به لبنان
به موازات این تحولات، ارتش رژیم صهیونیستی مدعی نفوذ نظامیان آن به خاک لبنان و انجام اقداماتی در جنوب این کشور شد. ارتش رژیم صهیونیستی در این باره ادعا کرد که یک تیم ویژه آن شبانه وارد خاک لبنان شدند. طبق گزارش وبگاه النشره، براساس ادعای ارتش رژیم صهیونیستی، این تیم ویژه اقدام به خنثیسازی چند بمب کار گذاشته شده در روستای «عیتا الشعب» کردند. این در حالی است که شبکه المیادین گزارش داد که مقاومت لبنان و ارتش این کشور تلاش نظامیان صهیونیست برای نفوذ به یک منطقه مرزی را رصد کردند. خبرنگار المیادین در جنوب لبنان گفت: «نظامیان اشغالگر در تلاش بودند، دستگاههای جاسوسی را در آن منطقه کار بگذارند اما مقاومت در کمین آنها بود و ناگزیر شکستخورده به سرزمینهای اشغالی بازگشتند. یک روز پس از آغاز تجاوزات رژیم اشغالگر به نوار غزه از هفت اکتبر، حزبالله لبنان اولین طرف در محور مقاومت بود که با انجام حملاتی به شمال فلسطین اشغالی، رسماً به عملیات طوفانالاقصی ملحق شد و پس از آن مرزهای لبنان و سرزمینهای اشغالی فلسطین به صورت روزانه و تقریباً ۲۴ ساعته صحنه تبادل آتش میان حزبالله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی بوده است.
این ادعا در حالی مطرح شد که منابع رسانهای صبح دیروز (سهشنبه) از به صدا درآمدن آژیرهای خطر در چند شهرک صهیونیست نشین در شمال سرزمینهای اشغالی خبر دادند. شبکه الجزیره در این باره گزارش داد که آژیرهای خطر در هشت شهرک در منطقه «الجلیل علیا» به صدا درآمده است.
ادامه در صفحه 4