رونق تولید مسکن پس از ۸ سال رکود

با شروع عملیات اجرایی یک میلیون و ۹۳۵ هزار واحد در نهضت ملی مسکن، تولید مسکن از رکود ۸ ساله خارج شد

روز گذشته به مناسبت سفر رئیس‌جمهور به زنجان، بیش از 7 هزار مسکن در این استان به بهره‌برداری رسید. این واحدها در حوزه‌های مختلف نهضت ملی مسکن در دو سال گذشته شروع شده بود که به متقاضیان تحویل داده شد. واحدهای نهضت ملی مسکن با شروع عملیات اجرایی در دو سال اخیر، اکنون در برخی مناطق به مرحله واگذاری رسیده است. مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی در جریان دور دوم سفر استانی دولت سیزدهم به استان زنجان، در حاشیه واگذاری هفت هزار و ۱۸۳ واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در زنجان گفت: دولت عزم خود را برای ساخت یک میلیون و ۹۳۵ هزار واحد مسکونی جزم کرده است. این تعداد واحد مسکونی قرار است در قالب‌های مختلف از جمله حمایتی، روستایی، بافت فرسوده و نیز زمین‌های روستایی احداث شود. به این ترتیب کشور پس از ۸ سال رکود، دوباره به تولید مسکن بازگشته است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: در دو سال گذشته از ۲۷ هزار واحد مسکن هدفگذاری‌شده برای استان، ۲۰ هزار واحد آن در مرحله عملیات ساخت قرار گرفته است.
افتتاح 7 هزار و 183 واحد مسکونی در استان زنجان در قالب‌های مختلف شامل یک هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در قالب زمین‌هایی ۹۹ ساله به متقاضیان واگذار شد. در بخش خودمالکی و بخش خصوصی نیز یک هزار و ۲۱۳ واحد مسکونی به مرحله بهره‌برداری رسید. از مجموع این‌ خانه‌ها، ۷۷۰ واحد مربوط به بخش نوسازی در بافت فرسوده و بازآفرینی شهری و چهار هزار واحد مسکونی نیز مربوط به بخش روستایی است که روز گذشته به بهره‌برداری رسید. در راستای طرح قانون جوانی جمعیت نیز در این طرح برای ۷۰۰ متقاضی، زمین رایگان به مشمولان قانون جوانی جمعیت در زنجان واگذار شد و همچنین ۱۰ هزار قطعه زمین روستایی آماده‌سازی و واگذار شد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه زنجان یکی از استان‌های پیشرو در زمینه ساخت واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن به شمار می‌رود، ادامه داد: در بازدید از پروژه‌های مسکن استان زنجان، مشاهده کردیم که با همت مدیران استان اتفاقات خوبی در حوزه مسکن روی داده و پروژه‌ها در این زمینه از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار است.
 
رکورد 30 ساله نوسازی
بخش مهمی از برنامه نهضت ملی مسکن، نوسازی بافت فرسوده و تولید مسکن نوساز در این پلاک‌ها است. در حال حاضر ۷۴ هزار هکتار بافت فرسوده، ۵۹ هزار سکونتگاه غیررسمی و حاشیه‌ای و ۳۲ هزار بافت فرسوده تاریخی در کشور وجود دارد. در مجموع ۱۹ میلیون نفر ساکن بافت‌های فرسوده شهری هستند که معادل ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور را شامل می‌شود.
براساس قانون نهضت ملی مسکن، 600 هزار واحد از 4 میلیون واحد مسکن در نظر گرفته شده در نهضت ملی مسکن، شامل نوسازی بافت فرسوده است. به گفته محمد آیینی، در طول دو سال گذشته آمار پروژه‌های در دست ساخت در حوزه نوسازی بافت‌های فرسوده به بیش از ۲۰۰ هزار واحد مسکونی رسیده که تولید ۱۸۱ هزار واحد از آن مربوط به دولت سیزدهم است.
به گفته وی، امسال رکورد ۳۰ ساله نوسازی بافت‌های فرسوده با اجرای این طرح‌ها زده خواهد شد. وی افزود: عمده بسته‌های تشویقی شهرسازانه معطوف به تشویق تجمیع پلاک‌ها است، بیشترین حمایت‌های صورت گرفته هم در قالب بلوک‌سازی و تجمیع پلاک‌ها است. آیینی بیان کرد: باید به سمت نوسازی محله‌ای حرکت کنیم چراکه در این شرایط ما شاهد بهسازی معابر و ایجاد فضای سبز بیشتری در محلات خواهیم بود. او اظهار کرد: طبق آمارهای ارائه شده در اراضی و زمین‌های کوچک نمی‌شود سازه مقاوم در برابر زلزله‌های چند ریشتری داشته باشیم چراکه برای ایجاد سازه مقاوم باید سطح مناسبی از اراضی را داشته باشیم، بنابراین تجمیع پلاک‌ها نقش مناسبی در افزایش طول معابر و بزرگ‌تر شدن معابر جهت عبور و مرور خودروهای امدادی فراهم می‌کند. معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام برگزاری دهمین آیین بهره‌برداری از واحدهای نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده در زنجان گفت که با احتساب بهره‌برداری از ۷۷۰ واحد نوسازی مسکن در زنجان از ابتدای دولت سیزدهم تا به امروز، ۵۵ هزار و ۷۱ واحد نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده شهری به بهره‌برداری می‌رسد.

50 هزار مسکن محرومان در حال ساخت
در نهضت ملی مسکن، حمایت از گروه‌های هدف با ارائه خدمات مختلف برای خانه‌دار شدن این گروه‌ها، مورد نظر است. بر این اساس مهم‌ترین حمایت دولت برای تأمین مسکن اقشار کم‌درآمد، نرخ سود تسهیلات و کاهش اقساط ماهانه است. در این خصوص داود منظور، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: در روزهای اخیر 200‌میلیارد‌تومان اعتبار جهت تکمیل پروژه‌های مسکن محرومین تخصیص داده شد تا ضمن تلفیق با منابع داخلی و تسهیلات بانکی، بخشی از منابع مورد نیاز برای تکمیل ۵۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت، تأمین شود.
منظور کمک به تأمین مسکن محرومین و اقشار کم‌درآمد را از اولویت‌های دولت سیزدهم عنوان کرد و اظهار داشت: در ادامه سیاست‌های محرومیت‌زدایی دولت سیزدهم در این مرحله ۲۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پروژه‌های مسکن محرومین تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور اختصاص یافت. وی با اشاره به عزم دولت در حوزه مسکن، افزود: بر اساس تأکیدات ریاست‌جمهوری، دستگاه‌های ذی‌ربط، برنامه‌ریزی و اقدامات مؤثری را بویژه در بخش تکمیل پروژه‌های مسکن محرومین در دستور کار قرار داده‌اند و برنامه‌ریزی خوبی جهت تأمین مسکن اقشار ضعیف جامعه صورت پذیرفته است.
معاون رئیس‌جمهور گفت: حسب اعلام کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی بیش از ۵۰ هزار واحد مسکونی برای محرومین در حال ساخت است.

 

بــــرش

خط دوم راه‌آهن قزوین_ زنجان سال آینده وارد مدار می‌شود
وزیر راه و شهرسازی در حاشیه بازدید از عملیات اجرایی خط دوم راه‌آهن قزوین_‌زنجان در سفر به استان زنجان با اشاره به اینکه این پروژه دارای ۸۶ درصد پیشرفت است، گفت: یکی از خطوط اصلی شاهراه‌های شرقی_ غربی کشور در امتداد این مسیر ریلی است.
مهرداد بذرباش یکی از برنامه‌های دولت سیزدهم را تکمیل کریدور شرقی_ غربی ریلی کشور و دو خطه کردن خطوط با هدف افزایش ظرفیت دانست.
 بذرپاش با بیان اینکه دو خطه شدن مسیرهای ریلی منجر به افزایش ۲ برابری ظرفیت جابه‌جایی بار و مسافر می‌شود، افزود: خط دوم راه‌آهن قزوین_ زنجان یکی از محورهای پرترافیک از نظر بار و مسافر است و نیاز به دو خطه شدن دارد.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از زیرسازی و روسازی این مسیر ۱۸۰ کیلومتری انجام شده است، گفت: سفر قبلی رئیس‌جمهور به استان زنجان مصوباتی برای تخصیص منابع به این پروژه ریلی به همراه داشت اما تنها بخشی از این منابع تخصیص یافته که در ۴ ایستگاه این مسیر مصرف شده است.
بذرپاش یادآور شد: طبق برآورد شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی حدود یک هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این پروژه ریلی نیاز است. تلاش می‌کنیم منابع خوبی برای تکمیل این پروژه مصوب کنیم تا سال آینده محور دوم این خط ریلی وارد مدار شود.
خط دوم راه‌آهن قزوین- زنجان به طول ۱۸۱ کیلومتر دارای ۱۱ ایستگاه است که زمان سفر از تهران به زنجان را به میزان یک ساعت کوتاه‌تر می‌کند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد و سه
 - شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد و سه - ۱۷ دی ۱۴۰۲