محسن هاشمی در گفت‌و‌گو با «ایران»:

رئیس‌جمهور این جلسات را تداوم بدهد

محسن هاشمی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی که برخی نظرش درباره نشست عصر دوشنبه فعالان سیاسی با رئیس‌جمهور را تحت عنوان تشریفاتی بودن جلسه بازتاب داده بودند در گفت‌و‌گو با «ایران» ضمن بیان این دیدگاه‌ها که جلسه انجام شده  در گذشته نیز سابقه داشت چنانکه پیش از این نیز چنین جلسه‌ای را با آقای رئیسی داشته‌ایم، گفت: «جلسه‌ای که برگزار شد برای تألیف قلوب خوب بود، اما برای کاربردی شدن از آنجا که فرصت جلسه مساعد طرح نظرات همه مدعوین نیست و رئیس‌جمهور هم فرصت نمی‌کنند پاسخ مناسب به همه این صحبت‌ها بدهند، بهتر است که تعداد جلسات را افزایش دهند. چنانکه با جریان‌های مختلف به نحو جداگانه نشست داشته باشند و در نهایت یک جلسه جمع‌بندی نیز با حضور همه افراد و احزاب سیاسی برگزار کنند».
هاشمی زمان برگزاری جلسه را نیز دیگر عامل مؤثر در میزان اثرگذاری و کاربردی شدن آن دانست و افزود: «این جلسه که به مناسبت انتخابات مجلس برگزار شد، شاید بهتر بود چنین نشستی اوایل تابستان و پیش از آغاز فرایند ثبت‌نام انتخابات برگزار می‌شد، چراکه چند روز دیگر شورای نگهبان نتایج بررسی صلاحیت‌ها را اعلام می‌کند و به این ترتیب نظرات احزاب ممکن است عملیاتی نشود».
عضو حزب کارگزاران در اشاره به توصیه‌های مکرر رهبر انقلاب به تحقق مشارکت بالا، اصلاحیه قانون انتخابات مصوب مجلس و ابلاغ آن به دولت برای اجرا در انتخابات پیش رو را یکی از موارد مورد انتقاد جریان متبوع خود به عنوان امر مشکل‌ساز در شرایط مشارکت دانست و افزود: «متأسفانه شاهد آن بودیم که پیش‌ثبت‌نام به بیش ثبت‌نام تبدیل شد. 50 هزار نفر برای انتخابات مجلس پیش‌ثبت‌نام کردند که زمان زیادی از دولت گرفت و بعد در مهر ماه از این تعداد 25 هزار نفر ثبت‌نام خود را قطعی کردند. در نتیجه به باورم وقت بیهوده‌ای تلف شد».
وی با بیان اینکه قانون جدید روز هشتم مرداد تصویب، 5 روز بعد تأیید و بلافاصله اجرایی شد، ادامه داد: «این درحالی بود که اساساً احزاب سیاسی هیچ جلسه انتخاباتی برگزار نکرده بودند. برای یک حزب اعم از اصلاح‌طلب یا اصولگرا هم ساده نیست که طی چنین فرصت کوتاهی برای 208 حوزه انتخاباتی برنامه تنظیم کند».
محسن هاشمی در بخش دیگری از این اظهارنظر با انتقاد از رد صلاحیت‌های انجام شده از سوی هیأت‌های اجرایی و چگونگی بررسی پرونده 25 هزار داوطلب ثبت‌نام‌کننده در مدت کوتاه، تأکید کرد: «اصلاح‌طلبان خواستار حفظ و تقویت مشروعیت نظام از طریق تحقق مشارکت هر چه بیشتر مردم در انتخابات هستند. باید ببینیم نتیجه بررسی صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان چه خواهد شد. اینکه آیا رأی و نظر هیأت‌های اجرایی را برمی‌گرداند. در این صورت شاید بشود با تقویت رقابت سیاسی شاهد افزایش مشارکت در انتخابات نیز باشیم».

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد
 - شماره هشت هزار و سیصد و هفتاد - ۱۳ دی ۱۴۰۲