صفحات
شماره هشت هزار و سیصد و شصت و شش - ۰۹ دی ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و سیصد و شصت و شش - ۰۹ دی ۱۴۰۲ - صفحه ۳

همزمان با ترافیک مذاکرات برای پایان دادن به جنگ غزه، حملات صهیونیست‌ها ادامه یافت

آتش در اردوگاه‌ها

حسین فاطمی
خبرنگار


 در هشتاد و چهارمین روز تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، حملات این رژیم به شدیدترین حالت ممکن ادامه دارد و در نتیجه آن ده‌ها فلسطینی شهید و زخمی شدند. به گزارش ایسنا و به نقل از شبکه خبری المیادین، در هشتاد و چهارمین روز تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه، جنگنده‌های این رژیم و توپخانه و قایق‌های جنگی آن تعدادی از منازل شهروندان فلسطینی و مساجد را در مرکز و جنوب نوار غزه هدف قرار دادند. به گفته منابع، تعداد شهدای خانواده العموری در منطقه الفخاری در شرق خان یونس در حملات جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به ۱۱ شهید و ده‌ها زخمی رسید.
جنگنده‌ها و توپخانه رژیم صهیونیستی مناطق گسترده‌ای از خان یونس را نیز هدف قرار دادند. در شهر رفح در جنوب نوار غزه نیز ده‌ها شهروند به دنبال حمله رژیم صهیونیستی به منزل خانواده دیاب در اردوگاه الشابوره به شهادت رسیدند. در این حمله همچنین ده‌ها نفر زخمی شدند. پیش از آن نیز رژیم صهیونیستی یکی از منازل شهروندان در این شهر را هدف قرار داده بود که به شهادت ۲۰ فلسطینی منجر شد. در مرکز نوار غزه نیز جنگنده‌های رژیم صهیونیستی حملاتی را به اردوگاه المغازی انجام دادند. در حمله به دو منزل در این اردوگاه و بمباران مسجد الزعفران ۱۴ نفر شهید شدند.
بالگردهای رژیم صهیونیستی همچنین مناطق مرکزی غزه را هدف قرار دادند. به گفته منابع پزشکی به دنبال حمله رژیم صهیونیستی به اردوگاه البریج در مرکز نوار غزه یک نفر شهید و چند نفر زخمی شدند. یک پهپاد نیز منزلی را در اطراف مسجد الشهدا در اردوگاه النصیرات هدف قرار داد. قایق‌های جنگی رژیم صهیونیستی نیز ساحل این اردوگاه در مرکز نوار غزه را هدف قرار دادند. از آغاز تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه در هفتم اکتبر تاکنون بیش از ۲۱ هزار نفر شهید و بیش از ۵۵ هزار نفر زخمی شده‌اند که بیشتر آنها زن و کودک هستند. وزارت بهداشت غزه روز پنجشنبه نسبت به تکرار سناریوی بیمارستان الشفا در جنوب نوار غزه هشدار داد، چرا که رژیم صهیونیستی حملات گسترده‌ای را به بیمارستان‌ها، کادر پزشکی و آوارگان در جنوب غزه انجام داده است.
 
جایزه وحشی‌گری قرن برای اسرائیل
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور فلسطین تأکید کرد، کاری که رژیم صهیونیستی با فلسطینی‌ها بویژه مردم غزه می‌کند، وحشی‌گری قرن حاضر است. به گزارش شبکه خبری المیادین، فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل در امور فلسطین گفت: «اسرائیل به بهانه از بین بردن حماس بیش از ۲۰ هزار فلسطینی در غزه را کشته است. آیا زندگی فلسطینی‌ها اهمیتی ندارد؟» وی تأکید کرد: «سکوت غرب در قبال جنایت‌هایی که فلسطینی‌ها در معرض آن قرار می‌گیرند، به معنای همدستی است. هزار کودک بدون بیهوشی تحت عمل قطع عضو قرار گرفتند. اسرائیل اجازه ورود مواد و تجهیزات پزشکی و دیگر کمک‌ها به غزه را نمی‌دهد.»
همزمان با این اظهارنظر مقام سازمان ملل، آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی وابسته به سازمان ملل (آنروا) نیز اعلام کرد، در حال حاضر ۱.۷ میلیون نفر در پناهگاه‌های جنوب نوار غزه ساکن شدند، اما صدها هزار نفر از آنها به دلیل تراکم بالای جمعیت، در خیابان‌ها می‌خوابند. با افزایش تراکم جمعیت در اردوگاه‌های آوارگان و شرایط معیشتی سخت در آنها، صدور دستور تخلیه مناطق نوار غزه از سوی ارتش رژیم صهیونیستی باعث کاهش مناطقی شده که فلسطینی‌ها در جست‌و‌جوی مکانی امن می‌توانند به آنجا پناهنده شوند. به گزارش الحره، بیشتر ساکنان نوار غزه از نبود امکانات بهداشتی، غذا و آب پاکیزه رنج می‌برند و حدود دو میلیون فلسطینی به دلیل عملیات‌های زمینی ارتش رژیم صهیونیستی آواره شدند.

مذاکرات فلسطینی‌ها برای تشکیل دولت وحدت ملی
دبیر ارتباطات جنبش جهاد اسلامی فلسطین از مذاکراتی درباره تشکیل دولت وحدت ملی در نوار غزه بعد از پایان جنگ خبر داد. به گزارش ایسنا، هیثم ابو الغزلان، دبیر روابط جنبش جهاد اسلامی فلسطین در گفت‌و‌گو با خبرگزاری جهان عرب خبر داد: «با تشکیل دولت وحدت ملی موافقت شده است که یک دولت انتقالی و تکنوکرات خواهد بود که مسئولیت بازسازی غزه در مرحله مابعد جنگ را بر عهده خواهد داشت.» پیش از این جنبش حماس اعلام کرده بود که با گروه‌های فلسطینی دیگر برای یک راهکار ملی و تشکیل دولت وحدت ملی به توافق رسیده است. این جنبش بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی تأکید کرد. جنبش حماس اعلام کرد، گروه‌های فلسطینی که شامل جنبش جهاد اسلامی و جبهه مردمی آزادی فلسطین و جبهه دموکراتیک است، مخالفت خود را با سناریوهای رژیم صهیونیستی و غرب برای مرحله مابعد جنگ اعلام کردند. رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ کنونی تأکید دارد که جنبش حماس نباید در مرحله مابعد جنگ غزه نقشی داشته باشد.
ابو الغزلان درباره مذاکره با تشکیلات خودگردان فلسطین در خصوص تشکیل دولت وحدت ملی در غزه گفت: «تاکنون مذاکراتی با تشکیلات خودگردان فلسطین برگزار نشده است چرا که این تشکیلات به مسئولیت خود عمل نکرده است. با این حال تلاش‌هایی برای مذاکره با جنبش فتح درباره رویکرد جدید وجود دارد. ما امیدواریم که فتح بخشی از این مرحله جدید باشد.» وی تأکید کرد: «مذاکرات با جنبش فتح درباره دولت پیشنهادی شروع نشده است. این موضوع همچنان در دست بررسی است اما با تشکیلات خودگردان فلسطین مذاکره خواهد شد. در طول ۲۴ ساعت نشست‌هایی برای تشکیل این دولت و دادن یک پاسخ متحد به مصری‌ها درباره پیشنهادشان برای آتش بس برگزار می‌شود.»

 

ادامه در صفحه  4

جستجو
آرشیو تاریخی