بورس کانال ۲.۲ میلیون واحدی را فتح کرد
شاخص کل در بالاترین سطح ۱۳۱ روز کاری گذشته قرار گرفت
در آخرین روزهای فصل پاییز، حرکت شاخصهای بورس در مدار صعودی سرعت گرفته تا در زمان شمارش جوجههای بازار، سهامداران احساس رضایت بیشتری کنند. در روز گذشته شاخص کل بورس با یک جهش نزدیک به 36 هزار واحدی توانست کانال دو میلیون و 200 هزار واحدی را پس بگیرد.
در حالی که طی ماههای گذشته بازار سهام رونق چندانی نداشت، از شهریور ماه امسال نشانههای رونق بیشتر در بازار نمایان شد. در این مدت اجرایی شدن سیاست تثبیت اقتصادی باعث افت قابل توجه انتظارات تورمی شد و به همین دلیل جذابیت بازارهای رقیب بورس همانند بازار ارز، طلا، مسکن و خودرو برای سرمایهگذاران کاهش یافت و زمینه برای بازگشت سرمایهگذاران به تالار شیشهای فراهم شد. در این میان برنامه سازمان بورس برای اجرایی شدن تجدید ارزیابی داراییهای شرکتهای بزرگ و هلدینگهای بورسی نیز که بهزعم کارشناسان، شوک مثبتی به بازار وارد خواهد کرد، دلیل دیگری بود که سهمهای بورسی برای سرمایهگذاران از جذابیت بیشتری برخوردار شود چرا که پس از اجرایی شدن تجدید ارزیابی داراییها ارزش شرکتهای بورسی با رشد قابلتوجهی همراه خواهد شد.
در شرایطی که بازار سهام در هفته گذشته برای سهامداران چندان رضایتبخش نبود، با آغاز هفته جاری و در نخستین روز، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با افزایش 13 هزار و 720 واحد همراه شد و به رقم 2 میلیون و 171 هزار و 808 واحد رسید.
در ادامه این روند صعودی شاخص کل بورس گام بلندتری در روز دوشنبه برداشت، بهطوری که شاخص کل بورس با رقم دو میلیون و 207 هزار و 651 واحدی در بالاترین سطح 131 روز کاری بورس تهران قرار گرفت و بدینترتیب در مدت حدود شش ماه گذشته این بالاترین کانالی است که شاخص بورس تجربه کرده است. در هشتمین روز شهریور ماه شاخص کل توانسته بود کانال 2.1 میلیون واحدی را فتح کند و اکنون پس از گذشت بیش از سه ماه شاخص کل از سد 2.2 میلیون واحدی عبور کرد. بنابراین در روز گذشته شاهد خروج قابل توجه پول از صندوقهای با درآمد ثابت به بازار اوراق بهادار بودیم که نشاندهنده افزایش امید سهامداران برای بازدهی بالای شاخص است.
رشد 35 هزار و 831 واحدی شاخص بورس تهران
براساس این گزارش شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز گذشته با افزایش 35 هزار و 831 واحد همراه شد و توانست به رقم 2 میلیون و 207 هزار و 655 واحد برسد. همچنین شاخص هموزن با افزایش 8 هزار و 459 واحد به رقم 764 هزار و 620 واحد رسید.
همه شاخصهای بورس در روز دوشنبه سبز شدند، به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی 1.65 درصد رشد کردند، این دو شاخص با معیار هموزن 1.12 درصد رشد کرد، شاخص آزاد شناور 1.65 درصد رشد کرد، شاخص بازار اول بورس 2 درصد رشد کرد و شاخص دوم 1.22 درصد رشد کرد. روز گذشته نمادهای فولاد مبارکه، ملی مس، پتروشیمی خلیجفارس، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، بانک ملت، شستا و گروه مپنا بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را از خود به جای گذاشتنند.
رشد 246 واحدی شاخص فرابورس
در فرابورس ایران هم شاخص کل با 246 واحد افزایش به رقم 26 هزار و 640 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس به بیش از یک میلیون و 465 هزار میلیارد تومان رسید. همچنین ارزش بازار پایه فرابورس 399 هزار میلیارد تومان شد. معاملهگران امروز در فرابورس بیش از 8.4 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 266 هزار فقره معامله و به ارزش 251 هزار میلیارد تومان داد و ستد کردند.
مطابق روال دوشنبهها امروز عملیات بازار باز در شبکه بانکی برای خرید و فروش اوراق بدهی دولت انجام شد که طی آن 2.7 میلیارد ورقه در قالب 384 نوبت و به ارزش 245 هزار میلیارد تومان دادوستد کردند که ارقام آن در معاملات فرابورس نمایش داده میشود.
در این روز شاخص کل و شاخص قیمت فرابورس نسبت به روز کاری قبل 94 صدم درصد افزایش یافتند، این دو شاخص با معیار هموزن 1011 درصد رشد کردند.
شاخص بازار اول فرابورس 42.1 درصد رشد کرد، ولی شاخص بازار دوم فرابورس به میزان 75 صدم درصد رشد کرد. نمادهای مالی سپهرصادرات، آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس، ایرانخودرو دیزل، بانک گردشگری و بانک سامان بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نماد انتخاب الکترونیک بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشته است.
برش
ارزش معاملات سهام
در روز دوشنبه ارزش بازار در بورس تهران به بیش از 7 میلیون و 667 میلیارد تومان رسید. معاملهگران در این روز بیش از 3604 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 524 هزار فقره معامله و به ارزش 21 هزار و 458 میلیارد تومان دادوستد کردند. همچنین ارزش معاملات کل بازار سهام به 273 هزار و 612 میلیارد تومان رسید که از این مبلغ 8 هزار و 161 میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و صندوقهای قابل معامله سهامی بود. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 246 هزار و 332 میلیارد تومان بود که 90 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود. ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 51 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 8 هزار و 161 میلیارد تومان رسید.
در معاملات دوشنبه تعداد نمادهای مثبت ۵۳۰ و تعداد نمادهای منفی ۲۶۴ نماد بود. همچنین 73 نماد صف خرید داشتند و 32 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 57 درصدی نسبت به روز کاری قبل به 341 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 101 درصدی به 427 میلیارد تومان رسید.
خروج پول از اوراق درآمد ثابت به مبلغ بیش از هزار میلیارد تومان از نکات بارز بازار دوشنبه بود. خالص سفارشات با ورود ۲۱۰ میلیارد تومانی پول به بازار سرمایه همراه بود.