صفحات
شماره هشت هزار و سیصد و پنجاه و هفت - ۲۸ آذر ۱۴۰۲
روزنامه ایران - شماره هشت هزار و سیصد و پنجاه و هفت - ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - صفحه ۳

رؤسای موساد و سیا در قطر به دنبال راهی برای توافق جدید درباره تبادل اسرا هستند

صهیونیست ها در تکاپوی آتش‌بس

حسین فاطمی
خبرنگار


 با ورود به سومین ماه از جنگ غزه، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی تاکنون نتوانسته به دو هدف ادعایی خود یعنی «نابودی حماس» و نیز «آزادی اسرای صهیونیست» دست یابد. این نکته عملاً شکافی را در بدنه کابینه جنگ ایجاد کرده؛ در یک سو بنی گانتس و دیوید بارنیا قرار دارند که به دنبال ازسرگیری مذاکره برای تبادل اسرا هستند و در سوی دیگر بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت که مخالف مذاکره مجدد با حماس هستند. با این حال منابع خبری یکشنبه شب گزارش دادند، مقامات رژیم صهیونیستی در تلاش هستند با دادن امتیازاتی به توافق جدیدی برای مبادله اسرا دست پیدا کنند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری سما فلسطین، سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد، این رژیم در حال بررسی آزادی اسرای فلسطینی محکوم به قتل صهیونیست‌ها در توافق بعدی مبادله اسراست. تارنمای واللا رژیم صهیونیستی نیز به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد که دیوید بارنیا، رئیس موساد و سرلشکر نیتسان آلون، مسئول پرونده اسرای صهیونیستی این هفته برای بحث در مورد توافق جدید آزادی اسرا با نخست‌وزیر قطر در یکی از کشورهای اروپایی دیدار خواهند کرد.
از سوی دیگر خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام امنیتی مصری مدعی شد، رژیم صهیونیستی و حماس آماده آتش‌بس هستند و اختلافات باقیمانده بر سر جزئیات است. این در حالی است که رسانه‌های صهیونیستی پیش‌تر گزارش داده بودند، در کابینه جنگ رژیم صهیونیستی بر سر توافق جدید برای تبادل اسرا اختلاف نظر وجود دارد.
 
رؤسای موساد و سیا با مقام قطری
دیدار کردند
پیرو این گمانه‌زنی‌ها بود که رسانه‌های رژیم صهیونیستی دیروز دوشنبه از دیدار «دیوید بارنیا» رئیس سازمان جاسوسی این رژیم موسوم به «موساد» و «ویلیام برنز» رئیس سازمان جاسوسی امریکا موسوم به «سیا» با «محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» نخست‌وزیر قطر خبر دادند. به گزارش شبکه المیادین، رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند، دیدار رؤسای موساد و سیا با نخست‌وزیر قطر ظهر دیروز در یکی از پایتخت‌های اروپایی برگزار شده است. در همین حال منابع خبری یکشنبه شب گزارش دادند، مقامات رژیم صهیونیستی در تلاش هستند، با دادن امتیازاتی به توافق جدیدی برای مبادله اسرا دست پیدا کنند. سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی یکشنبه شب گزارش داده بود، این رژیم در حال بررسی آزادی اسرای فلسطینی محکوم به قتل صهیونیست‌ها در توافق بعدی مبادله اسراست.
رژیم صهیونیستی که با هدف از بین بردن گروه‌های مقاومت فلسطین از جمله حماس و آزادی اسرای خود به غزه لشکرکشی کرده بود، بعد از هفته‌ها جنایت در این منطقه به اهداف خود نرسید و به مذاکره با مقاومت روی آورد. زیاده خواهی تل‌آویو در برنامه تبادل اسرا موجب شکست مذاکرات و در نهایت از سرگیری جنایات رژیم صهیونیستی در غزه شد. ارتش اشغالگر صهیونیستی صبح جمعه (دهم آذرماه) پس از پایان موعد آتش‌بس موقت در غزه، بمباران این باریکه را از سرگرفت و صدها فلسطینی را شهید کرد.
 
چراغ سبز تل‌آویو به مذاکره مجدد
رسانه عرب زبان رأی الیوم چاپ لندن با اشاره به تمایل تل‌آویو برای مذاکره با حماس با میانجیگری قطر به دلیل تلفات سنگین ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ غزه پرداخته است. به گزارش رأی الیوم، ناظران امور با اشاره به دیدار رئیس دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخست‌وزیر قطر در یک کشور اروپایی، از عقب‌نشینی تل آویو از شروط قبلی خود مبنی بر اینکه اسیران فقط با زور و فشار نظامی بر حماس برمی‌گردند، خبر دادند و اینکه روند تحولات میدانی در غزه همه محاسبات را برهم زده و اوضاع را به نفع حماس و مقاومت در جنگ حاضر پیش برده است.
رسانه‌های رژیم صهیونیستی احتمال دادند، طی روزهای آتی، مذاکرات داغ میان حماس و تل آویو از طریق میانجیگری قطر انجام شود. به اذعان این رسانه‌ها، رژیم صهیونیستی در نهایت به شروط مقاومت به علت فشارهای داخلی و بین‌المللی تن خواهد داد. به نوشته رأی الیوم، اینکه حماس در بیانیه اخیر خود اعلام کرده که مذاکره جدیدی مگر با توقف جنگ به شکل نهایی علیه ملت فلسطین در کار نخواهد بود و نتانیاهو مجدداً از مذاکرات محرمانه خبر داده، گواه این است که نتانیاهو دست به دامان قطر برای انجام مبادله اسیران در اسرع وقت شده است.
این در حالی است که منابع مصری آگاه از شروع روند جدید مذاکرات مبادله اسیران که مراحل اولیه خود را می‌گذراند خبر داده و اعلام کردند که آغاز مذاکرات به مثابه تمایل تل آویو در این زمینه و به مثابه تحولی بزرگ است. رأی الیوم در ادامه نوشت: علت مذاکراتی که در نروژ رخ می‌دهد، هلاکت سه نظامی اسیر (توسط خود صهیونیست‌ها) است که فشار را بر نتانیاهو تشدید کرده است تا گام جدید بردارند. آیا توافق مبادله، حلقه نجات نتانیاهو است یا مقاومت دیدگاه دیگری دارد؟

ادامه در صفحه  4

 

 

خبر پلاس
1

واکنش حماس به کشف تونل مورد استفاده در عملیات طوفان الاقصی
دیر رسیدید، مأموریت انجام شده است

ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شده یک تونل بزرگ در غزه، نزدیک به جایی که زمانی گذرگاهی شلوغ به سمت سرزمین‌های اشغالی بوده، کشف کرده است. این خبر سؤالات جدیدی را در مورد اینکه چگونه سازمان‌های جاسوسی و نظارتی صهیونیست‌ها چنین نشانه‌هایی را از دست داده و متوجه آن نشده‌اند، به وجود آورده است. به گزارش ایسنا، براساس گزارش صهیونیست‌ها، ورودی تونل فقط چند صد یارد از گذرگاه بسیار مستحکم «اریز» و یک پایگاه نظامی اسرائیلی در نزدیکی آن فاصله دارد. ارتش صهیونیستی گفته است این تونل که بیش از ۲.۵ مایل امتداد دارد، به شبکه تونلی گسترده در سراسر غزه متصل می‌شود و به اندازه کافی عریض است که خودروها از آن عبور کنند. در گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس آمده است: این تونل ترانزیت وسایل نقلیه، مبارزان و تدارکات را برای آماده‌سازی حمله ۷ اکتبر تسهیل کرده است. ژنرال نیر دینار، سخنگوی ارتش صهیونیستی گفت که سرویس‌های امنیتی اسرائیل قبل از ۷ اکتبر از این تونل اطلاعی نداشتند و آنها فقط تونل‌هایی را شناسایی کرده بودند که قرار بود وارد سرزمین‌های اشغالی شوند. به گفته دینار ارتفاع این تونل دو برابر عرض دیگر تونل‌های موجود در غزه است. تونل مجهز به تهویه و برق است و در برخی نقاط ۵۵ یارد زیر زمین عمق دارد. پس از آنکه ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شناسایی برخی از تونل‌های متعلق به حماس شد، گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی جنبش حماس در پیامی در کانال خود در تلگرام که به سه زبان عبری، عربی و انگلیسی ترجمه شده و با پخش ویدیویی از کشف تونل خود در نزدیک مرز با فلسطین اشغالی و نمایش خروج بخشی از رزمندگان حماس از این تونل و انجام حمله هفتم اکتبر و به هلاکت رساندن نظامیان صهیونیست اعلام کرد: «دیر رسیدید، مأموریت انجام شده‌است.»

 

خبر پلاس
2

تخریب کامل بیمارستان کمال عدوان

در ادامه جنگ صهیونیست‌ها با بیمارستان‌های نوار غزه، منیر البرش، مدیرکل بهداشت این باریکه در گفت‌وگو با الجزیره تأکید کرد که رژیم صهیونیستی بیمارستان کمال عدوان را به طور کامل تخریب کرده و این بیمارستان اکنون قادر به خدمات‌رسانی نیست. وی همچنین گفت که رژیم صهیونیستی اجساد شهدا را در یک چاله بزرگ در بیمارستان کمال عدوان دفن کرد. هم چنین منابع خبری گزارش دادند که در جریان گلوله باران بخش جراحی بیمارستان الشفاء در شهر غزه از سوی ارتش رژیم صهیونیستی دست کم ۲۲ نفر به شهادت رسیدند. به گزارش ایرنا به نقل از المیادین، در پی بمباران ساختمان بخش جراحی بیمارستان الشفاء ۲۲ شهروند فلسطینی که بیشتر آنها آواره فلسطینی بودند، به شهادت رسیدند. توپخانه‌ ارتش رژیم صهیونیستی نیز صبح دیروز بخش کودکان مجتمع بیمارستانی ناصر واقع در خان یونس در جنوب غزه را هدف قرار داد که منجر به شهادت یک زن فلسطینی و زخمی شدن شماری دیگر شد. در این باره اشرف القدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه گفت: «نیروهای اشغالگر ساختمان التحریر در مجتمع پزشکی ناصر را با گلوله توپخانه که به دیوار برخورد کرد، اما منفجر نشد، هدف قرار دادند. این حمله باعث شهادت یک زن مجروح که در بخش تحت درمان بود و نیز مجروحیت سه نفر دیگر شد.» وی با بیان اینکه «خون شهدا و مجروحان دیوارها را پر کرد»، افزود: «اگر گلوله در داخل ساختمان منفجر می‌شد، کشتار بزرگ و هولناکی به بار می‌آورد.» جمعیت هلال احمر فلسطین نیز اعلام کرد که با جدیت بسیار توپخانه اشغالگران را تحت نظارت دارد که زایشگاه مجتمع پزشکی ناصر را هدف قرار داد. خبرنگار المیادین نیز با اشاره به اینکه بمباران بیمارستان العوده ادامه دارد به نقل از وزارت بهداشت غزه گفت، اشغالگران از ابتدای تجاوز غزه ۳۸ کادر درمانی در رأس آنها مدیر بیمارستان الشفا را بازداشت کرده‌اند.

جستجو
آرشیو تاریخی