ایران در ایران
باران جایش را به آلودگی هوا میدهد
گروه ایران زمین- سامانه بارشی که از هفته گذشته وارد کشور شده و برف و باران را برای بسیاری از استانهای کشور هدیه آورده بود از امروز(شنبه) بعدازظهر به تدریج از مرزهای شرقی کشور خارج خواهد شد. با خروج این سامانه دوباره آلودگی هوا بر آسمان کلانشهرها و شهرهای صنعتی حاکم خواهد شد.
«صادق ضیاییان»، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران و مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور با اعلام اینکه از ابتدای این هفته سامانه بارشی از کشور خارج خواهد شد به «ایران» گفت: با خروج این سامانه از سمت شرق در غالب نقاط کشور جوی نسبتاً پایدار حاکم خواهد بود و از امروز تا دوشنبه آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی به خصوص اصفهان، اراک، تهران و کرج بیشتر شده و آلودگی هوا دوباره این شهرها را دربرخواهد گرفت.
وی با اشاره به افزایش محسوس دما در نوار شمالی کشور افزود: البته بارشها طی 2 روز آینده در سواحل غربی دریای خزر و بخشهایی از شمال غرب کشور ادامه خواهد داشت. روز سهشنبه نیز در سواحل دریای خزر، بخشهایی از شمال غرب، غرب و جنوب غرب کشور ابرناکی و بارش پراکنده انتظار میرود. بر این اساس امروز در استانهای ساحلی دریای خزر و اردبیل افزایش محسوس دما و دوشنبه در این نواحی کاهش محسوس دما رخ خواهد داد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده، تصریح کرد: آسمان تهران فردا صاف و در بعضی از ساعتها غبار محلی با حداقل دمای ۵ و حداکثر دمای ۱۳ درجه سانتیگراد و در روز دوشنبه صاف و غبارآلود با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
مبادله آب مازاد کشاورزان یزدی
در بازار آب
یزد- مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای یزد از امکان مبادله 10 درصد حجم مازاد آب چاهها در بازار آب استان خبر داد.
«محمد مهدی جوادیانزاده»، با بیان اینکه ، کشاورزان پس از بررسیهای لازم اجازه مبادله آب مازاد را در بازار آب دارند، اظهار داشت: پروانه خرید و فروش آب در بازار آب یکساله بوده و کشاورزان میتوانند تنها ۱۰ درصد از پروانه مازاد خود را مبادله کنند.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقهای یزد با تأکید بر اینکه این حجم آب فقط برای کشاورزی مبادله میشود و صنعت نمیتواند آن را خریداری کند، افزود: کشاورزان و مصرف کنندگان میتوانند کمبود آب خود را از طریق بازار آب جبران کنند و صنایع نیز باید از آب منابع غیرمتعارف مانند پساب و انتقال آب از دریا نیاز خود را رفع کنند.
رئیس هیأت مدیره شرکت آب منطقهای یزد با بیان این که سالانه ۴۵ سانتیمتر سطح آب زیرزمینی استان در حال افت است، گفت: به دلیل برداشتهای بیرویه آب، افزایش جمعیت و توسعه بیرویه صنعت، آبخوانهای استان یزد به شدت در حال افت و نابودی است.
افزایش ۵ درصدی تولید عسل در لرستان
خرم آباد- با افزایش 5 درصدی تولید عسل در لرستان امسال 3 هزار و 974 تن عسل در این استان تولید شده است.
علی داوری، مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به وجود 3 هزار و 722 زنبورستان در استان اظهار داشت: بر اساس آخرین سرشماری که مهرماه امسال انجام شد، تعداد کندوهای استان ۴۶۱ هزار و ۱۶۰ کندو است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین زنبورستانهای استان مربوط به شهرستان دلفان و خرم آباد است، گفت: سال گذشته 3 هزار و 789 تن عسل در استان تولید شده بود که امسال با اقدامات انجام شده این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5 درصد رشد داشته است.
داوری میزان تولید ژل رویال را ۳۰۹ کیلو و میزان تولید گرده گل را ۱۵ هزار و ۴۱۹ کیلو برشمرد و افزود: امسال همچنین ۷۳ هزار و ۸۳۴ کیلوموم و ۴ هزار و ۳۳۱ بره موم تولید شد.
مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی لرستان وجود ملکههای قاچاق را از چالشهای پیش روی صنعت زنبورداری در استان دانست و گفت: وجود ملکههای قاچاق باعث شیوع برخی بیماریها در زنبورستانها میشود.
با اجرای طرحهای آبخیزداری
فرسایش خاک در کردستان 5 تن
در سال کاهش یافت
سنندج- با اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در ۶۰۰ هزار هکتار از زمینهای در معرض خطر کردستان، فرسایش خاک در این استان به میزان پنج تن در هکتار در سال کاهش یافت.
«بهزاد شریفیپور»، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری توانسته ۷۰ درصد خطر سیلاب در کردستان را کاهش دهد، اظهار داشت: طرح مطالعاتی در ۹۴۰ هزار هکتار از حوضه آبخیز به اتمام رسیده و در سطح ۶۰۰ هزار هکتار اجرایی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان ادامه داد: برای تثبیت آبراههها، احداث سازهها و بندهای خاکی و طرحهای تقویت و حفظ پوشش گیاهی در ۱۹۷ هزار هکتار از حوضههای آبخیز به اجرا درآمده است.
شریفیپور، مساحت آبخوان کردستان را ۱۶۳ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: این میزان ۶ درصد مساحت استان را شامل میشود که ۸۰ درصد آن در شرق کردستان قرار دارد.