مبارزان حماس ضربات سنگینی به ارتش رژیم صهیونیستی در شجاعیه زدند

زخم کاری بر جان اشغالگران

حسین فاطمی
خبرنگار


همان‌طور که در دو گزارش پیشین «ایران» مطرح شد، عملاً اتفاقات و تحولات مؤیدی بر توان میدانی و سیاسی حماس به‌رغم بیش از دو ماه کشتار و جنایت بی‌وقفه و بی‌سابقه صهیونیست‌ها در غزه است. زمانی که اسرائیل سربسته و با واسطه موضوع آمادگی برای از سرگیری مذاکرات بر سر تبادل اسرا با حماس را پیش می‌کشد و همزمان صراحتاً از آمادگی برای توافق با حزب‌الله لبنان می‌گوید، ارتباط مستقیمی با تحولات میدانی دارد که به نظر می‌آید دست برتر دیگر با صهیونیست‌ها نیست، به‌خصوص با ضربه‌ای که در شجاعیه خورده‌اند شرایط در حال تغییر معنادار است.
با اذعان ارتش رژیم صهیونیستی به کشته شدن ۱۰ نفر دیگر از نظامیان و افسرانش در درگیری‌های شمال نوار غزه، مجموع تلفات آن در عملیات زمینی‌اش علیه غزه به بیش از ۱۲۰ نفر رسید. به گزارش ایسنا، رسانه‌های عبری کشته شدن افسران تیپ گولانی در شمال غزه را «ضربه‌ای سخت» دانسته و خاطرنشان کردند که «نیروها در معرض یک کمین برنامه‌ریزی شده مستحکم قرار گرفتند.» تل لو رام، خبرنگار نظامی روزنامه عبری «معاریو» در خصوص کشته شدن افسران «تیپ گولانی» در جریان نبرد در شجاعیه غزه گفت: «آنچه رخ داده، ظاهراً یک کمین برنامه‌ریزی شده بوده ‌است.» وی افزود: «تیپ گولانی که در حین عملیات در آنجا حضور داشت، مورد حمله دقیق قرار گرفت و در عملیات امداد و نجات، نیروهایی که برای کمک رسیدند در معرض حمله قرار گرفتند و در نتیجه نیروها وقتی وارد ساختمان بمب‌گذاری شده، شدند به تله افتادند. جراحت‌ها شدید بود و بخشی از ساختمان روی نیروهای اسرائیلی داخل آن فرو ریخت.»

سخت‌ترین صبح جنگ
برای اشغالگران
به دنبال ضربه حماس به ارتش رژیم صهیونیستی در شجاعیه، گوینده شبکه ۱۲ اسرائیل هنگام خواندن این خبر گفت: «دیروز صبح (چهارشنبه) سخت‌ترین صبح از زمان شروع جنگ بود.» اور هلر، خبرنگار نظامی کانال ۱۳ عبری نیز حادثه‌ای را که نیروهای گولانی با آن مواجه شدند، «بسیار پیچیده و خطرناک» توصیف کرد. او با اشاره به اینکه احتمالاً کشته‌های دیگری وجود داشته باشند، گفت: «اسرائیل همیشه ترس این را داشت که جسد یکی از سربازان کشته‌شده تیپ گولانی ربوده شود.»
ارتش رژیم صهیونیستی پیش‌تر با انتشار اسامی 8 نفر از کشته‌های خود در عملیات زمینی در شمال نوار غزه اذعان کرد، بیشتر این کشته‌ها را افسران این ارتش تشکیل می‌دادند. به گزارش شبکه خبری المیادین، سخنگوی این ارتش اعلام کرد، 5 افسری که در عملیات‌ زمینی در شمال نوار غزه کشته شدند، عبارت هستند از سرهنگ دوم تومر گرینبرگ فرمانده لشکر ۱۳ تیپ گولانی، سرگرد روعی میلداسی، فرمانده یکی از گروهان‌های لشکر ۱۳ تیپ گولانی، سرگرد موشه آوراهام بار اون، فرمانده گروهانی از لشکر ۵۱ تیپ گولانی، سروان لیال هایو، فرمانده یکی از گروه‌های گردان ۵۱ تیپ گولانی و سرگرد بن شیلی، فرمانده گروهانی در یگان ویژه نجات «669».
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم در این خصوص اعلام کرد، گروه بزرگی از نیروهای تیپ گولانی در محله شجاعیه در یک کمین گرفتار شدند، در ادامه نیروهای حماس چند بمب منفجر کرده و شروع به تیراندازی به سمت این نیروها کردند که در نتیجه آن 7 نفر از نیروها از جمله فرمانده لشکر ۱۳ تیپ گولانی در همان لحظه کشته شدند. همچنین این مقام ارتش رژیم صهیونیستی اظهار کرد: «نظامیان کشته شده نیز روم هیخت، از سربازان یگان ویژه نجات «۶۶۹»، اوریا یاکوب، از نیروهای گردان ۶۱۴ و آهیا داسکال، از نیروهای گردان ۵۱ در تیپ گولانی بودند.»
طبق اظهارات این مسئول نظامی صهیونیست، در درگیری‌ها در شمال نوار غزه از نیروهای گردان‌های ۵۱، ۶۱۴ و ۶۰۵ هرکدام یک نظامی و یکی از نیروهای مرکز اطلاع‌رسانی ارتش بشدت زخمی شدند. در این رابطه رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند که این نیروها در جریان درگیری در محله شجاعیه و در اثر انفجار مین در یک ساختمان بمب‌گذاری شده کشته شدند، زمانی که نیروهای امدادی برای نجات زخمی‌ها در محل انفجار حضور پیدا کردند، یک بمب دیگر نیز در ساختمان منفجر شد.
این حادثه در حالی رخ داده ‌است که گرینبرگ فرمانده گردان ۱۳ تیپ گولانی هنگام ورود به غزه برای حماس رجزخوانی کرده و فرماندهان مقاومت را تهدید کرده بود. سرهنگ دوم تامر گرینبرگ چند روز قبل مدعی شده بود: «بیایید ببینیم چه کسی برای این جنگ بهتر است، ما تمایل شدیدی به حمله و کشتن بیشترین تعداد افراد را داریم.»
 
حماس: القسام به وعده خود عمل کرد
به دنبال ضربه نظامی صبح چهارشنبه در شجاعیه، حماس کشته شدن نظامیان صهیونیست از جمله افسران رژیم‌صهیونیستی را نشان‌دهنده شکست این رژیم در برابر نیروهای مقاومت دانست. جنبش حماس دیروز چهارشنبه در بیانیه‌ای تأکید کرد که نیروهای گردان‌های القسام، شاخه نظامی حماس به وعده خود برای تبدیل غزه به گورستان متجاوزان عمل کردند. این جنبش در ادامه خطاب به صهیونیست‌ها تأکید کرد: رهبران شکست خورده شما هیچ ارزشی برای زندگی سربازانتان قائل نیستند و شما چاره‌ای جز عقب‌نشینی از غزه ندارید.
همچنین روزنامه عبری‌زبان یدیعوت آحارونوت به نقل از برخی منابع در ارتش رژیم‌صهیونیستی نوشت: درگیری‌ها در محله الشجاعیه نوار غزه بسیار خونین بود. این نظامیان صهیونیست در ادامه اظهار کردند که انهدام گردان الشجاعیه متعلق به حماس با بمباران هوایی غیرممکن است.

افزایش تلفات با تجاوز زمینی
ارتش رژیم‌صهیونیستی که ۶۸ روز پس از جنگ در دستیابی به اهداف خود در غزه شکست خورده و برای سرپوش گذاشتن بر شکست‌هایش در شمال نوار غزه، جنگ در جبهه جنوب این باریکه را در دستور کار خود قرار داده ‌است، روزهای دشواری را تجربه می‌کند و همزمان با توسعه دامنه درگیری‌ها، رزمندگان مقاومت ضربات قوی‌تری به آن وارد می‌کنند و پیش‌بینی می‌شود روزهای دشوارتری پیش‌روی اشغالگران باشد. شبکه خبری المیادین در یادداشتی درباره نبرد زمینی در نوار غزه نوشت: تهاجم زمینی به غزه برای ارتش رژیم‌صهیونیستی در حال دشوارتر شدن است، چراکه ارتش این رژیم همچنان خودروهای زرهی و نظامیان خود را به سمت کنترل مراکز شهری اصلی در نوار غزه سوق می‌دهد، اما این هدف تا این لحظه به دلیل مقابله رزمندگان مقاومت چه در شمال و چه در جنوب این باریکه محقق نشده ‌است.
در حالی که صهیونیست‌ها هنوز نتوانسته‌اند در نبرد شمال غزه به پیروزی برسند و کنترل مراکز شهری و مناطق بزرگ غیرشهری در شرق این باریکه را از سمت جبالیا و شهر غزه به دست بگیرند، رهبری رژیم اشغالگر تحت فشار عدم دستاوردهای واقعی نظامی در شمال، دشواری حل نبرد و فشار زمان، نبرد در جنوب این باریکه را آغاز کرد. اکنون پس از گذشت بیش از دو ماه جنگ و تعیین هدف نابودی حماس و آزاد کردن اسرای صهیونیست برای این جنگ توسط بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ کابینه وی، به نظر نمی‌رسد صهیونیست‌ها از این عملیات دستاوردی جز ویرانی گسترده در نوار غزه و نسل‌کشی غیرنظامیان به دست آورده باشند. گشایش جبهه جنوب غزه، بار جدید و خسارات جانی و مادی مضاعفی را بر اشغالگران وارد کرد و این امر دلیل افزایش چشمگیر تعداد کشته‌ها و مجروحان اعلام شده توسط ارتش رژیم‌صهیونیستی در روزهای اخیر را تشریح می‌کند.
با توجه به آنچه گفته شد، طبق اذعان ارتش رژیم‌صهیونیستی، از زمان آغاز عملیات طوفان‌الاقصی در هفت اکتبر (۱۵مهرماه)، تعداد کشته‌های رژیم اشغالگر به بیش از ۴۳۴ نفر رسیده ‌است که دست‌کم ۱۱۱ نفر از آنها در جریان پاسخ مقاومت فلسطین به تهاجم زمینی در غزه کشته شدند. ۳۹ نفر از این تعداد در ۱۰ روز گذشته و پس از پایان آتش‌بس موقت هفت روزه به هلاکت رسیده‌اند و بیش از یک‌سوم آنها از افسران، افراد دارای درجه متوسط و عالیرتبه بوده‌اند.
بنابراین می‌توان گفت میزان تلفات روزانه میان نظامیان رژیم اشغالگر به دلیل پاسخ مقاومت در نبرد زمینی در نوار غزه از حدود ۲.۵ کشته در روز طی ۲۸ روز اول عملیات در شمال این باریکه، اکنون به حدود ۳.۸ کشته افزایش یافته‌ است. رسانه‌های صهیونیستی همچنین پس از یک دوره پنهان‌کاری فاش کردند تعداد سربازان مجروح پس از نبرد طوفان‌الاقصی از ۵۰۰۰ نفر فراتر رفته ‌است؛ از جمله حدود ۲۰۰۰ نفر از آنها برای همیشه معلول شده و حدود ۲۵۰ نفر به صورت کامل یا جزئی نابینا شده‌اند. این عدد و ارقام اعلامی از سوی رسانه‌های عبری در حالی است که ارتش رژیم‌صهیونیستی همچنان با پیروی از سیاست کتمان اصرار دارد تعداد مجروحان را حدود ۱۵۵۰ نفر اعلام کند.

 اهمیت عملیات تله‌های انفجاری و انهدام خودروهای زرهی
در بیش از شش هفته‌ای که از عملیات زمینی ارتش رژیم صهیونیستی می‌گذرد، تله‌های انفجاری حماس، همواره از اهمیت بالایی برخوردار بوده اند؛ چراکه این تله‌ها حاکی از توانایی مبارزان مقاومت فلسطین در مهار میدان نبرد به نفع خود و تلاش برای مقابله با اشغالگران است. در واقع این تله‌های انفجاری بودند که اطمینان نظامیان رژیم صهیونیستی از امنیت و حفاظت از آنها را در طول جنگ از بین می‌برد، این اطمینان همان چیزی است که دکترین جنگی رژیم اشغالگر بر اساس آن در میدان عمل می‌کند و بر اساس آن تلاش می‌کند نظامیانش باور کنند در مستحکم‌ترین خودرو ارتقا یافته مجهز به سیستم دفاع فعال در میدان حضور دارند و پشت سر آنها یک سیستم پزشکی آماده است تا در صورت آسیب‌دیدگی به آنها کمک کند.
جنگ تله‌های انفجاری، مین‌ها و مواد منفجره پس از اینکه در مرحله اول تهاجم به غزه یعنی بمباران هوایی دیده نشد، در مرحله فعلی از ارزش و اهمیت زیادی در دفاع و خنثی کردن عملیات تهاجمی رژیم صهیونیستی برخوردار است و این عملیات شکست دشمن صهیونیستی در دستیابی به هدف از بین بردن اراده مقاومت در شمال نوار غزه را ثابت و عملیات رژیم اشغالگر برای ورود به مناطق ویران شده را دشوار کرد.
با گسترده شدن منطقه تماس، توان مقابله مؤثرتر مقاومت افزایش می‌یابد و با تکمیل عملیات نظارتی و جمع‌آوری اطلاعات بیشتر، پتانسیل انجام موفقیت‌آمیز عملیات نفوذ و غافلگیری و همچنین تقسیم بهتر و دقیق‌تر نقش‌ها در میدان نیز افزایش خواهد یافت. بنابراین، تعداد تلفات ارتش رژیم صهیونیستی در نبرد زمینی، احتمالاً در روزهای آینده با سرعت بیشتری افزایش خواهد یافت، بویژه اگر اشغالگران بر تلاش برای کنترل کل مناطق نوار غزه پافشاری کنند؛ چراکه در چنین صورتی رزمندگان گردان‌های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس و سرایا القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی و همچنین دیگر گروه‌های مقاومت چاره‌ای جز جنگیدن با تمامی قدرت و تا پای دفاع از خود نخواهند داشت.
ارتش رژیم اشغالگر که فرماندهی آن وانمود می‌کند در ازای دستیابی به اهداف عملیات زمینی در غزه به تعداد کشته‌ها و مجروحان در صفوف خود اهمیتی نمی‌دهد، بیم آن دارد که افزایش تعداد تلفات باعث تحریک افکار عمومی سرزمین‌های اشغالی و سیاستمداران و شهرک نشینان در جهت مخالفت با ادامه جنگ شود؛ بویژه اینکه رژیم صهیونیستی پس از دو ماه فلجی اقتصادی و نبود امنیت بی‌سابقه و همچنین ضرر بزرگی که عملیات طوفان الاقصی به آن وارد کرده‌است، تاکنون نتوانسته به اهداف خود برای آزادی اسرای صهیونیست در غزه یا از بین بردن حماس دست یابد. علاوه بر این رژیم صهیونیستی در سطح افکار عمومی جهان نیز به‌شدت متضرر شده‌است و پیش‌بینی می‌شود که این مسأله ترکش‌های زیادی را در آینده برای این رژیم به همراه داشته باشد.

 

خبر پلاس
1

افزایش سن معافیت از خدمت ذخیره در ارتش صهیونیستی
روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت دیروز چهارشنبه گزارش داد، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی درصدد بالا بردن سن معافیت از خدمت ذخیره به ۵۰ سال است. این روزنامه عبری گزارش داد که وزارت جنگ رژیم صهیونیستی سه شنبه یادداشتی را در مورد قانون جدید ارائه کرد که بر اساس آن سن معافیت از خدمت ذخیره به ۵۰ سال افزایش می‌یابد. بر اساس این طرح، سن معافیت از خدمت ذخیره به میزان یک سال برای سربازان، افسران و برخی مسئولان افزایش می‌یابد.
یدیعوت آحارونوت گزارش داد که هدف از این اقدام جلوگیری از آزاد گذاشتن سربازان ذخیره در بحبوحه عملیات کنونی است. این روزنامه نوشت که تصویب این طرح مشروط به موافقت پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) است. تا الان قانون خدمات امنیت تأکید داشت که سربازان ذخیره در ۴۰ سالگی، افسران ذخیره در سن ۴۵ سالگی و کارمندان ذخیره در پست‌های اصلی در سن ۴۹ سالگی معاف از خدمت می‌شوند.

 

خبر پلاس
2

ویدیوهای دردسر آفرین نظامیان صهیونیست
طی روزهای گذشته ویدیوهای بسیار زیادی از رفتارها و حرکات موهن، نابجا و ناشایست نظامیان رژیم صهیونیستی در غزه منتشر شده که به دردسری برای ارتش این رژیم که با فشارهای بین‌المللی بابت تاکتیک‌هایش و افزایش تلفات غیرنظامیان فلسطینی در جنگ علیه حماس مواجه است، تبدیل شده است.
به گزارش ایسنا، فضای مجازی مملو از ویدیوهایی است که خود نظامیان رژیم صهیونیستی منتشر کرده‌اند؛ سربازان منزل شخصی غیرنظامیان در غزه را زیر و رو می‌کنند؛ یورش نیروها به یک اسباب‌بازی فروشی و تخریب مجسمه‌های پلاستیکی؛ تلاش برای سوزاندن موادغذایی و آب در پشت یک کامیون رها شده و نظامیانی که دست‌هایشان را دور هم حلقه کرده‌اند، دایره‌وار می‌رقصند و شعارهای نژادپرستانه سر می‌دهند! در پی انتشار این تصاویر، ارتش این رژیم مدعی شد که صرفاً تعداد انگشت‌شمار و اندکی سوءرفتار دیده شده که با آنها برخورد انضباطی خواهد شد!

 

خبر پلاس
3

قدرت افسانه ای موساد فرو ریخت
مقامات امنیتی سابق رژیم صهیونیستی معتقدند سرویس اطلاعات خارجی این رژیم(موساد) که ۱۳ دسامبر ۱۹۴۹ تأسیس شد، در هفت اکتبر در بدترین شکست از زمان جنگ اکتبر ۱۹۷۳ فروپاشید. شبکه خبری روسیا الیوم در گزارشی اعلام کرد، ۱۳ دسامبر (دیروز) برابر است با روزی که صهیونیست‌ها این نهاد جاسوسی را پایه‌گذاری کردند، اما قدرت افسانه‌ای که اغلب هنگام صحبت در مورد موساد در رسانه‌ها به آن اطلاق می‌شد، پس از حمله هفت اکتبر ۲۰۲۳ از بین رفت.
یک نمونه از رویکرد جدید به این موضوع، صحبت‌های یک روزنامه آنلاین است که می‌گوید: «موساد اسرائیل شاید یکی از مخفی‌ترین سرویس‌های اطلاعاتی در جهان است، گذشته و حال آن محرمانه است. میزان واقعی فعالیت‌های موساد را نمی‌توان شناخت، اما اطلاعات اسرائیل در
هفتاد و سومین سال تأسیس خود، شاید یکی از دردناک‌ترین شکست‌ها در کل تاریخش را تجربه کرد که به ۱۱ سپتامبر اسرائیل معروف شد.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و پنجاه و چهار
 - شماره هشت هزار و سیصد و پنجاه و چهار - ۲۳ آذر ۱۴۰۲