نقش تسلیحات امریکایی در تداوم حملات اسرائیل
ایالات متحده بر خلاف رویهای که در قبال جنگ اوکراین مبنی بر اعلام علنی آمار ارسال تسلیحات به این کشور در پیش گرفته بود، در پی آغاز جنگ اخیر غزه، از انتشار اطلاعات مرتبط به مراودات تسلیحاتی با اسرائیل خودداری کرده است. تا پیش از وقوع عملیات «طوفانالاقصی» ایالات متحده با فراهم کردن ۳,۸ میلیارد دلار کمک دفاعی در سال، مهمترین حامی نظامی تلآویو به شمار میرفت و این پیوند تنگاتنگ در سطح منطقهای مهمترین پیامد خود را در زمینه کمکهای گسترده نظامی به تلآویو در جنگ جاری غزه نشان داده است.
امریکا در سال ۲۰۲۲ بیش از 6 میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل ارائه کرد که بیش از یک میلیارد دلار آن با هدف پرکردن انبارهای رهگیر موشکی این رژیم برای سامانههای گنبد آهنین بوده است. این در حالی است که واشنگتن، خود را نسبت به برتری کیفی تلآویو در نبرد با دشمنانش متعهد میداند و میکوشد زمینههای لازم را برای اجرای راهبرد امنیتی اسرائیل که مبتنی بر سه گزاره تقویت بازدارندگی متقابل، راهبردهای دفاعی و اتحادهای منطقهای است، فراهم کند.
به نوشته رویترز، امریکا سالانه ۳,۸ میلیارد دلار کمک نظامی به اسرائیل میکند که این اقلام نظامی از جتهای جنگنده تا بمبهای قدرتمندی که میتوانند تونلهای حماس را تخریب کنند، شامل میشود. این در حالی است که دولت «جو بایدن» به تازگی از کنگره خواسته تا ۱۴ میلیارد دلار کمک اضافی به اسرائیل را تصویب کند. «ست بایندر»، یکی از مدیران سازمان غیرانتفاعی «پروژه دموکراسی خاورمیانه» گفت که چنین حمایتی، اهرم فشار قابلتوجهی در مورد نحوه انجام جنگ علیه حماس در اختیار واشنگتن میگذارد.
تکرار الگوی پرتاب بمبهای سنگین
امروز این کشور با استقرار ناوهای خود با قابلیت حمل ۷۰ هواپیما در شرق مدیترانه و آمادهسازی هزاران سرباز امریکایی، بزرگترین شریک اصلی جنایات اسرائیل علیه مردم بیدفاع غزه است که در روزهای اخیر زیر بمباران جنگندههای امریکایی قرار گرفتهاند.
«جاش پال»، یکی از مقامهای وزارت خارجه امریکا با اشاره به اینکه امریکا در سراسر منطقه از رژیم صهیونیستی پشتیبانی امنیتی و دیپلماتیک میکند، افزود: ما ارائهدهنده تسلیحات به اسرائیل بوده و هر ساله میلیاردها دلار پول مالیاتدهندگان را به این رژیم ثروتمند پرداخت میکنیم.
«یوآو گالانت»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ۲ روز پس از آغاز عملیات طوفانالاقصی اعلام کرد که این رژیم محاصره کامل غزه را انجام خواهد داد. او گفت: دولت امریکا مسئولیت ویژهای در قبال تداوم حملات اسرائیل دارد.
این کشور مقادیر عظیمی از کمکهای نظامی و تسلیحاتی را به اسرائیل ارائه کرده و اسرائیل محدودیتهای امریکا در استفاده از این سلاحها را نادیده گرفته است.
«ناتالی گلدرینگ»، کارشناس دانشگاه سنفورد نیز میگوید که این عرضه تسلیحات و مهمات به ارتش اسرائیل اجازه میدهد تا به حملات بیرویه خود علیه غزه ادامه دهد. این در حالی است که به گفته «عمر شاکر»، مدیر اسرائیل و فلسطین در سازمان دیدهبان حقوق بشر، همه نشانهها و گزارشها حاکی از آن است که الگوی پرتاب بمبهای سنگین و استفاده از توپخانه در مناطق پرجمعیت از زمان ازسرگیری حملات اسرائیل در حال تکرار است.
در همین حال روزنامه «والاستریت ژورنال» گزارش داده است که واشنگتن به صورت مخفیانه 100 بمب سنگرشکن و دیگر انواع سلاح را برای استفاده در جنگ برای تلآویو ارسال کرده است. این روزنامه به نقل از مقامهای امریکایی فاش کرده است که امریکا از روز آغاز عملیات اسرائیل در غزه به صورت بیسر و صدا ارسال سلاح به تلآویو را افزایش داده و از جمله 15 هزار بمب و 57 هزار گلوله به این رژیم ارسال کرده است.
همه اینها نشان میدهد مخالفت امریکا با طرحهای بینالمللی برای توقف فوری آتشبس که تلاشی برای جلوگیری از فروپاشیدن دولت فرسایشی بنیامین نتانیاهو علیه مردم غزه به شمار میرود، دیگر جای تردیدی مبنی بر همدستی بیچون و چرای واشنگتن با جنایات اسرائیل علیه مردم بیدفاع فلسطین باقی نمیگذارد.