انگلیس با گسیل هواپیماهای شناسایی خود به اراضی اشغالی به کمک نتانیاهو رفت

لندن، شریک اشغالگران!

 فائزه سادات یوسفی
خبرنگار


همزمان با شروع حملات جنون‌آمیز رژیم صهیونیستی، متحدان غربی که نقش اساسی در جعل هویتی به نام اسرائیل داشتند، اکنون به میدان آمده‌اند تا تعهد خود به بقای رژیم صهیونیستی را تکمیل کنند. روز گذشته وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد که نیروی هوایی این کشور قرار است تا پروازهای نظارتی را بر فراز غزه برای کمک به یافتن اسرا انجام دهد.
به گزارش دیلی تلگراف، وزارت دفاع انگلیس اعلام کرده، هواپیماهای شناسایی غیرمسلح Shadow R1 را که نقشی رزمی ندارند برای حمایت از فعالیت‌های نجات گروگان‌ها به سرزمین‌های اشغالی گسیل خواهد کرد و اطلاعات آنها را با رژیم صهیونیستی به اشتراک خواهد گذاشت.
این وزارتخانه طی بیانیه‌ای اعلام کرد: از روز 7 اکتبر تاکنون دولت بریتانیا با شرکای خود در سراسر منطقه برای آزادی گروگان‌ها از جمله اتباع بریتانیایی که ربوده شده‌اند، همکاری می‌کند. امنیت اتباع بریتانیا اولویت اصلی ماست. وزارت دفاع بریتانیا در حمایت از فعالیت‌های رهایی گروگان‌ها، پروازهای نظارتی بر فراز شرق مدیترانه از جمله عملیات در فضای هوایی بر فراز اسرائیل و غزه انجام خواهد داد.
در پی این بیانیه، حماس در بیانیه ای با محکوم کردن این اقدام به آن واکنش نشان داد و اعلام کرد: «انگلیس بجای ارتکاب اشتباهی دیگر و یادآوری گذشته ننگین خود به جهانیان، باید موضع تاریخی خود علیه ملت فلسطین را تصحیح می‌کرد و به وعده بالفور که اشتباه بزرگ قرن بود، فکر می‌کرد.» این جنبش خواستار تجدیدنظر فوری انگلیس شد.
در اقدامی دیگر نیز روز گذشته آژانس عملیات دریایی انگلیس مدعی شد، گزارش‌هایی در مورد فعالیت پهپادی و یک انفجار احتمالی در تنگه باب المندب دریای سرخ دریافت کرده است. رویترز به نقل از آژانس ادعا کرد، منشأ این فعالیت پهپادی یمن است و از کشتی‌ها در نزدیکی این منطقه خواست تا مراتب احتیاط را رعایت کنند. حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی جزو سرفصل‌های راهبردی متحدان غربی این رژیم است که در ذیل تعهد به حفظ و بقای اسرائیل قرار دارد. فارغ از حمایت‌های روشن و بی‌دلیلی ایالات متحده، اروپایی‌ها نیز عزم جدی در این راه از دیرباز داشته‌اند. بر همین اساس، ورود مستقیم نیروی رزمی انگلیس به جنگ غزه بعد از عملیات طوفان‌الاقصی در همان هفته اول و با اعزام دو ناو نیروی دریایی و ۱۰۰ تفنگدار دریایی سلطنتی انگلیس به دریای مدیترانه کلید خورد. همان زمان نیز انگلیس پروازهای تجسسی و شناسایی بر فراز اراضی اشغالی را به عنوان نمایش حمایت نظامی آغاز کرد. به دنبال آن ورود مقامات عالیرتبه کشورهای اروپایی چون انگلیس و فرانسه به سرزمین‌های اشغالی در بحبوحه شکست مفتضحانه اطلاعاتی-نظامی اشغالگران سفری نمادین برای تقویت صفوف دفاعی صهیونیست‌ها در برابر گشوده شدن همزمان جبهه‌های مقاومت بود. این اضطرار به حدی بود که آنها مجبور به استفاده از جت و جلیقه جنگی برای حضور در سرزمین‌های اشغالی شدند.
از این رو، مشارکت انگلیس در جنایت و نسل کشی تنها محدود به مبحث «حمایت»‌های نظامی و سیاسی و ارسال سلاح نیست، بلکه این کشور دوشادوش با امریکا به طور مستقیم در کارزار جنایت علیه مردم فلسطین به بهانه استراتژی نابودی حماس حضور دارد.
اکنون نیز بهانه‌سازی برای آزادی اسرا توسط انگلیس، یک رپرتاژ انحرافی است تا ذیل آن توانایی برای جاسوسی بیشتر را از موقعیت حماس و تحرکات مردمی ارتقا دهند و خود را از اتهامات حقوق بشری فزاینده مربوط به رژیم صهیونیستی جدا سازند. علاوه بر آن، گرچه وزارت دفاع انگلیس مدعی این است که پهپادها رزمی نیستند اما مسئولیت مخابره اطلاعات برای سیستم آفندی رژیم صهیونیستی برای نقطه زنی و تحلیل رویدادهای نظامی حماس را دارا هستند. از سوی دیگر از منظر دولت انگلیس، بهانه آزادی اسرا در کنار فشار افکار عمومی داخلی انگلیس توجیه قابل قبولی برای ورود مستقیم را مهیا می‌کند. اما باید توجه داشت که اکنون نگاه جبهه غربی درگیر در نبردهای سرزمین‌های اشغالی معطوف به مرزهای سرزمین‌های اشغالی نیست و آنها تلاش دارند که با ایجاد ائتلافی فرامرزی به مقابله با جبهه مقاومت منطقه‌ای بپردازند. در همین راستا بود که هفته گذشته انگلیس دومین ناو جنگی خود به نام دایموند را وارد خلیج فارس کرد.
 
فرانسه محتاط‌ تر از انگلیس
در این بین اما فرانسه تلاش می‌کند که با لحنی محتاطانه و فریبنده و با حرکت در نقطه تعادل توازن قوای منطقه، در گود مبارزه با مقاومت قرار گرفته و چهره ضدانسانی و ضد حقوق بشری خود را انکار کند.
روز گذشته امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در یک کنفرانس مطبوعاتی در دوبی اظهار داشت: «اگر اسرائیل برای نیل به امنیت به کشتار غیرنظامیان فلسطینی ادامه دهد، هیچ امنیت پایداری برای اسرائیل در منطقه وجود نخواهد داشت». او همچنین با هشدار به رژیم صهیونیستی برای نابودی کامل حماس گفت: «نابودی کامل حماس، این یعنی چه؟ آیا کسی آن را امکان پذیر می‌داند؟ اگر اینطور است، جنگ 10 سال زمان خواهد برد و فکر نمی‌کنم کسی بداند چطور این هدف را تعریف کند.» مکرون برای کمک به تلاش‌ها برای توافق بر سر آتش‌بس جدید و احتمالاً آتش‌بس پایدار بین اسرائیل و حماس در دوحه است. او پیشتر از نقش دوگانه خود چنین رونمایی کرده بود که: «فرانسه تعهدی تاریخی به اسرائیل دارد اما همواره از آرمان‌های مشروع مردم فلسطین حمایت کرده است.» تجمیع دو گزاره متعارض در حالی که حمایت‌های همه جانبه از رژیم صهیونیستی وجود دارد، بدرستی نشان می‌دهد که فرانسه تلاش دارد که سود سیاسی خود را از تحولات سرزمین‌های اشغالی به نحوی بهره‌برداری کند.
در مجموع به لحاظ تاریخی، دو کشور انگلیس و فرانسه سهم عمده‌ای در تشکیل کشور غاصب اسرائیل و به رسمیت شناساندن آن در جهان داشتند. در ابتدا انگلیس از قرن 19 میلادی درصدد به دست آوردن مستعمرات بیشتر در منطقه خاورمیانه و جوار کانل سوئز طرح استقرار یهودیان درفلسطین را با ادله‌های واهی تاریخی و دینی ارائه کرد. سپس این کشور به کمک فرانسه جهت حفظ منافع استراتژیک خود در خاورمیانه با طرح ایجاد یک کشورصهیونیستی در فلسطین، حفاظت از منافع خود را تضمین کردند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و چهل و پنج
 - شماره هشت هزار و سیصد و چهل و پنج - ۱۳ آذر ۱۴۰۲