در عملیات صبح دیروز مبارزان مقاومت غزه ۶۰ نظامی صهیونیست مورد حمله قرار گرفتند

غافلگیری در سپیده‌دم

آمارها نشان می‌دهد ارتش رژیم صهیونیستی ۷۰۰ غیرنظامی را در ۲۴ ساعت به شهادت رسانده است

حسین فاطمی
خبرنگار


از میزان تخریب و همچنین آمار شهدا بعد از آغاز حملات صهیونیست‌ها از صبح جمعه و در پی عدم تمدید توافق آتش‌بس، چنین برمی‌آید که اشغالگران به شکل عمدی، محور و کانون کشتار بی‌سابقه خود را روی غیرنظامیان گذاشته‌اند، این در حالی است که در نقطه مقابل مبارزان مقاومت غزه با تمرکز روی نظامیان صهیونیست در حال ضربه زدن به قدرت نظامی تل‌آویو هستند.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، روز گذشته در مقابل موج بی‌سابقه جنایت صهیونیست‌ها، کتائب القسام، شاخه نظامی (حماس)، با انتشار بیانیه‌ای از حمله غافلگیرانه به حدود ۶۰ نظامی اسرائیلی خبر داد. کتائب القسام اعلام کرد رزمندگان مقاومت، سحرگاه دیروز (یکشنبه)، بعد از رصد محل استقرار ده‌ها نظامی ارتش صهیونیستی (۶۰ نفر) در شرق منطقه «جحر الدیک» در اطراف این چادر بمب کار گذاشتند. طبق این بیانیه، ساعت ۴:۳۰ بامداد به وقت محلی بعد از انفجار بمب‌ها، یکی از نظامیان قسام برای از پا درآوردن نظامیانی که از این عملیات جان سالم به در بردند، به محل انفجار رفته و بعد از اتمام مأموریت به موضع خود بازگشته است. ارتش رژیم صهیونیستی تا لحظه انتشار این گزارش واکنشی به این بیانیه نشان نداده و کشته شدن نظامیان خود را تأیید نکرده است. با وجود این صهیونیست‌ها در آخرین بیانیه خود درباره شمار تلفات نظامیان این رژیم در بعد از آغاز نبرد زمینی در غزه اعلام کرده‌اند که ۷۲ نظامی خود را از دست داد‌ه‌ اند.
دیروز حماس همچنین اعلام کرد، محل حضور یک گروه ۸ نفره از نیروهای صهیونیست را در خان‌یونس مین‌گذاری کرده و نیروهای باقی‌مانده را با گلوله به هلاکت رسانده است. همچنین نیروهای حماس از انهدام یک تانک رژیم صهیونیستی در جنوب بیت‌لاهیا خبر دادند.
همزمان با حملات مقاومت غزه به نظامیان صهیونیست، گزارش‌ها حکایت از تداوم خشونت‌ها علیه غیرنظامیان از سوی ارتش رژیم صهیونیستی دارد. این در حالی است که دولت بایدن پیش‌تر در یک لفاظی سیاسی، پیش شرط واشنگتن برای آغاز حملات رژیم صهیونیستی در غزه را عدم تکرار کشتار گسترده ساکنان غزه اعلام کرده بود. با این حال صهیونیست‌ها در 24 ساعت منتهی به ظهر دیروز تنها در دو فقره جنایت در شجاعیه و جبالیا، بیش از ۷۰۰ شهروند فلسطینی در غزه را به شهادت رساندند. عصر دیروز نیز خبرها حاکی از شهادت ۵۰ نفر در بمباران رژیم صهیونیستی در محله الزیتون در شهر غزه بود. مدیرکل دفتر رسانه‌ای دولت غزه، با اعلام این خبر اضافه کرد که تعداد آوارگان غزه نیز از مرز یک و نیم میلیون نفر و تعداد شهدا از 15 هزار و 523 نفر گذشت. به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از «روسیه الیوم»، مدیرکل دفتر رسانه‌ای دولت غزه اذعان داشت که دیگر هیچ مکان امنی در نوار غزه وجود ندارد و نظامیان رژیم جنایتکار اسرائیل در سراسر آن قتل‌عام می‌کنند. جالب اینجاست که در میانه این کشتار، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که بدون ادامه عملیات زمینی در غزه تحقق اهداف جنگ امکان‌پذیر نیست.
 
 از مواضع ادعایی تا رفتار عملی
تداوم کشتارها در غزه در حالی است که امریکا در قبال این جنایات سکوت کرده و تنها پس از آنکه صهیونیست‌ها موضوع کوچاندن ساکنان نوار غزه را مطرح کردند، دولت بایدن ادعای مخالفت خود با هرگونه اقدامی در این راستا را اعلام کرد. با این حال رفتار عملی امریکا در تضاد کامل با مواضع ادعایی آنها قرار دارد چرا که در صحنه عمل، ایالات متحده با حمایت‌های نظامی، تسلیحاتی و لجستیکی چراغ سبز خود را نسبت به ارتکاب هرگونه جنایت در نوار غزه نشان داد؛ جنایاتی که در گزارش پیشین «ایران» عنوان شده بود که با هدف ایجاد ارعاب در ساکنین این باریکه و نهایتاً کوچاندن اجباری آنها در دستور کار قرار گرفته است.
در تازه‌ترین موضع اعلامی، کاملا هریس، معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز شنبه گفت که «ایالات متحده تحت هیچ شرایطی اجازه کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها را نمی‌دهد.» هریس تأکید کرد که ایالات متحده تحت هیچ شرایطی اجازه کوچ اجباری فلسطینی‌ها از غزه یا کرانه باختری، محاصره غزه یا ترسیم مجدد مرزهای غزه را نخواهد داد. این بیانیه در میانه دیدار هریس با عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، در دوبی در حاشیه کنفرانس Cop28 منتشر شد. معاون رئیس‌جمهور امریکا درباره ایده‌های ایالات متحده برای برنامه‌ریزی پساجنگ از جمله تلاش برای بازسازی، امنیت و حکومت‌داری صحبت کرد. وی تأکید کرد که این تلاش‌ها تنها در صورتی می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد که در چهارچوب یک افق سیاسی روشن برای مردم فلسطین به سمت کشوری که توسط تشکیلات خودگردان احیا و فلسطین رهبری شود و حمایت قابل توجه جامعه بین‌المللی و کشورهای منطقه از آنها دنبال شود. معاون رئیس‌جمهور تأکید کرد که حماس نمی‌تواند غزه را کنترل کند چراکه برای امنیت اسرائیل، رفاه مردم فلسطین و امنیت منطقه غیرقابل دفاع است.
به موازات ادعای کاملا هریس، لوید آستین (وزیر دفاع امریکا) هم روز شنبه گفت که اگر رژیم صهیونیستی اقدام بیشتری برای حفاظت از غیرنظامیان انجام ندهد، دولت تل‌آویو با خطر شکست راهبردی روبه‌رو می‌شود. آستین در مجمع دفاع ملی ریگان گفت که اگر اسرائیل هر کار ممکن را برای حفاظت از غیرنظامیان انجام ندهد، ممکن است فلسطینی‌ها را به سمت آغوش دشمن سوق دهد و شکست راهبردی را جایگزین پیروزی تاکتیکی کند. وزیر دفاع امریکا اضافه کرد: واشنگتن درس‌های سختی را در عراق و افغانستان در مورد کشتار و جابه‌جایی غیرنظامی‌ها یاد گرفته است. جنگ در یک منطقه شهری متراکم اسرائیل را متحمل مسئولیت‌های سنگینی می‌کند. با وجود این در مجموع باید به این نکته اشاره داشت که امریکایی‌ها تنها در حرف پیرامون تلفات غیرنظامی‌ها در غزه ابراز نگرانی می‌کنند و از طرف دیگر تسلیحات سنگین برای بمباران غزه به صهیونیست‌ها می‌دهند.
طبق گزارش ایرنا، حامیان رژیم صهیونیستی در مسأله غزه با حمایت نظامی و ارائه تسلیحات به بحران‌های انسانی در این منطقه دامن زده‌اند. اکنون که تصاویر جنایت‌ها علیه فلسطینی‌ها در رسانه‌ها به صورت گسترده منتشر شده و دولت‌های حامی اسرائیل از داخل به علت حجم گسترده جنایت‌ها تحت فشار قرار گرفته‌اند مجبور به اظهارنظر در مورد تلفات غیرنظامی شده‌اند. آنها که در طولانی‌مدت ادعای حمایت از حقوق بشر را دارند در روزهای ابتدایی جنگ با سکوت خود با نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه همراه شدند، اما گذشت زمان و افزایش میزان تلفات در غزه که یک قتل عام در چشم جهانیان آمد، حامیان تل‌آویو را به اظهارنظر و اعتراف به این خشونت‌ها واداشته است. باید اذعان داشت که در پس این اعتراف مقامات غربی، راهبرد حمایت آشکار و پنهانی غرب از حملات رژیم صهیونیستی نهفته است که اثبات تداوم استاندارد دوگانه امریکا و شرکایش و همچنین همدستی با این جنایات رژیم اشغالگر اسرائیل است. پیرو این نکته اگرچه اخیراً بنیامین نتانیاهو اظهار کرده که با دولت امریکا درخصوص جنگ علیه غزه اختلافاتی وجود دارد، اما به نظر می‌رسد حتی اگر اصل وجود اختلافات هم حقیقت داشته باشد تنها در سطح تاکتیکی است و دولت بایدن کماکان جدی‌ترین حامی صهیونیست‌ها در قتل‌عام دو ماه اخیر در غزه است.

 اختلافات فوران می‌کند
در گزارش‌های پیشین به طور مفصل به اختلافات عمیق در کابینه جنگ رژیم صهیونیستی اشاره شد، اما طی روزهای اخیر گسل در میان صهیونیست‌ها به قدری بالا گرفته که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد، وزیر جنگ این رژیم با مشارکت او در نشست خبری که روز شنبه در پایگاه نظامی «کریا» در تل‌آویو برگزار شد، مخالفت کرد. به گزارش ایسنا، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در پاسخ به سؤالی درباره دلیل برگزاری کنفرانس خبری جدا از یوآو گالانت، وزیر جنگ این رژیم پیشنهاد کرد که گالانت یک نشست خبری مشترک برگزار کند، اما او تصمیم دیگری گرفت.
به گزارش روسیا الیوم، تحلیلگران صهیونیستی می‌گویند، اختلاف میان نتانیاهو و گالانت شدید است. کابینه جنگ رژیم صهیونیستی بر این باور است که نتانیاهو به نوار غزه حمله کرده تا آینده سیاسی خود را نجات دهد. آنها می‌گویند، کابینه جنگ و نتانیاهو به هم اعتماد ندارند و این مسأله روی تصمیمات حمله به نوار غزه تأثیر خواهد گذاشت. اظهارات مذکور نتانیاهو نشان از تشدید اختلافات با گالانت است که تصمیم گرفت نشست خبری مستقل برگزار کند.
نتانیاهو درباره گالانت و با وجود نظرسنجی‌ها که نشان می‌دهند محبوبیت نتانیاهو کاهش چشمگیری داشته و سهم مخالفان او افزایش یافته‌ است، گفت که از سوی صهیونیست‌ها مأموریت دارد و طبق نظرسنجی‌ها عمل نمی‌کند، اما هر دو در نشست خبری جداگانه خود بر تصمیم واحد یعنی «نابودی» حماس تأکید کردند. از سوی دیگر، تحلیلگران انسجام بیشتری میان گالانت و بنی گانتس از اعضای کابینه جنگ می‌بینند.

 

خبر پلاس
1

رئیس‌جمهور کلمبیا: جنایات اسرائیل
مشابه نازی‌هاست
رئیس‌جمهور کلمبیا جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه کودکان غزه را مشابه رفتار نازی‌ها توصیف کرد. به گزارش ایرنا، گوستاوو پترو در حساب کاربری خود در شبکه مجازی ایکس خطاب به دولت‌های غربی نوشت: «آنها می‌گویند این (اقدامات رژیم اسرائیل) نازی نیست. حتی اگر وجدان غربی از این حقایق خوشش نیاید، نابودی پنج هزار و ۳۰۰ کودک فلسطینی فقط شبیه به اقدامات نازی‌هاست. من تکرار می‌کنم، این اقدامات از طرف نازی است.» رئیس‌جمهور کلمبیا در نزدیک به 60 روز اخیر، بارها فریاد انتقاد خود را علیه اقدامات اسرائیل در فلسطین بلند کرده است و حتی از احتمال قطع روابط دیپلماتیک با رژیم بنیامین نتانیاهو خبر داد و سفیر خود از سرزمین‌های اشغالی را نیز احضار کرد.

 

خبر پلاس
2

حمله پهپادی مقاومت عراق به پایگاه امریکا
در فرودگاه اربیل
مقاومت اسلامی عراق در واکنش به ادامه حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه، از هدف قرار دادن یک پایگاه امریکایی در فرودگاه بین‌المللی اربیل در شمال عراق خبر داد. به گزارش ایسنا به نقل از المیادین، مقاومت اسلامی عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد، این حمله شامگاه شنبه انجام شده است. در بیانیه مقاومت عراق آمده‌ است: «در پاسخ به جنایات دشمن علیه مردم غزه، مبارزان ما پایگاه اشغالگران امریکایی در فرودگاه اربیل را با یک پهپاد، هدف قرار دادند». این در حالی است که به گفته پنتاگون، نیروهای امریکایی از ۱۷ اکتبر تاکنون مورد هدف حدود ۷۰ حمله (۳۲ حمله در عراق و ۳۴ حمله در سوریه) قرار گرفته‌اند که منجر به زخمی شدن ۶۲ نظامی امریکایی شده‌است.

 

خبر پلاس
3

تایمز اسرائیل: وقوع انتفاضه در کرانه باختری محتمل است
یک رسانه صهیونیستی درباره افزایش محبوبیت حماس، وقوع انتفاضه در کرانه باختری و بازشدن جبهه جدید جنگ از این منطقه علیه تل‌آویو هشدار داد. به گزارش ایرنا، روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» با تأکید بر اینکه «محبوبیت حماس در کرانه باختری افزایش یافته و اعتماد فلسطینیان به تشکیلات خودگردان از بین رفته» نوشت: «در حملات اخیر اسرائیل به کرانه باختری، تاکنون ۲۲۵ فلسطینی از جمله ۵۰ کودک کشته (شهید) شده‌اند. از همین رو کرانه باختری اکنون آتش زیر خاکستر است و در شرایطی که ارتش (رژیم صهیونیستی) برای شکست حماس در غزه می‌جنگد ممکن است انتفاضه در کرانه باختری به از بین رفتن تشکیلات خودگردان و (قدرت گرفتن حماس) در این منطقه منجر شود.»

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و چهل و پنج
 - شماره هشت هزار و سیصد و چهل و پنج - ۱۳ آذر ۱۴۰۲