در کشورهای مختلف جهان برای هشتمین هفته علیه جنایت اشغالگران تظاهرات برگزار شد
نتانیاهو منفور دنیا
گروه جهان / همزمان با شروع دوباره حملات جنونآمیز و کشتار جنایتبار رژیم صهیونیستی که به گفته مقامات فلسطینی شدت بیشتری به خود گرفته، واکنشهای جهانی نیز وارد دور جدید اعتراض به تداوم جنایتها و همبستگی با مردم فلسطین شده است. روز گذشته نیز در گوشه و کنار جهان تجمعهایی در حمایت از مردم فلسطین برگزار شد.
موج اعتراضها در آسیا
بنا بر گزارشها، مردم اندونزی راهپیمایی عظیمی را در مرکز این کشور در جاکارتا به راه انداختند تا صدای اعتراض خود را به گوش سازمانهای بینالمللی مسئول برسانند. آنها همچنین علیه رژیم صهیونیستی شعار دادند و خواستار آتشبس فوری در نوار غزه شدند. علاوه بر آن، راهپیمایی همبستگی با مردم مظلوم غزه دیروز به اهتمام حزب جماعت اسلامی در شهر مظفرآباد مرکز منطقه آزاد جامو و کشمیر (تحت کنترل دولت فدرال پاکستان) برگزار شد. در این راهپیمایی، سراج الحق رهبر جماعت اسلامی پاکستان اعلام کرد که راهحل دو دولت برای مسأله فلسطین کارساز نیست و ما تنها تشکیل یک کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف را مطالبه میکنیم و این مطابق با آرمانهای ملت فلسطین و همچنین اندیشههای محمدعلی جناح بنیانگذار فقید پاکستان است. در دیدارهای حاشیهای اجلاس تغییرات اقلیمی در دوبی، انوار الحق کاکر، نخستوزیر پاکستان و حسین عرنوس، نخستوزیر سوریه با محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، خواستار اقدام جامعه جهانی برای فشار بر اسرائیل جهت توقف حملات وحشیانه و برقراری آتشبس شدند. همچنین محمد علی الحوثی، عضو شورایعالی سیاسی یمن در جریان حضور مردمی در صنعا برای اعلام همبستگی با مردم فلسطین، به امریکا، صحنهگردان اصلی تحولات سرزمینهای اشغالی هشدار داد و گفت: «به جایی برگرد که از آن آمدهای، ملت یمن؛ ملت جهاد هستند و اسلحههایشان را به سمت دشمن اسرائیلی نشانه میگیرند.» او در ادامه افزود: «انتظار میرود عربستان سعودی جنبشهای حماس و جهاد اسلامی را از فهرست «تروریسم» خارج و نام رژیم اسرائیل را در آن ثبت کند.»
خشم اروپاییها از صهیونیستها
اروپا نیز در دو روز گذشته شاهد اعتراضهایی در حمایت از مردم غزه بود. روز جمعه، معترضان به جنایات صهیونیستها در رم، پایتخت ایتالیا در اعتراض به از سرگیری جنگ اسرائیل در غزه اقدام به راهپیمایی کردند. معترضان نمادهایی از اجساد شهدای فلسطینی را بازسازی کردند.
برای هشتمین هفته متوالی شهرهای مختلف انگلیس نیز شاهد تجمع حامیان فلسطین بودند. شرکتکنندگان در این راهپیمایی اعتراضی موسوم به «روز ملی اقدام برای فلسطین» خواستار آتشبس فوری در غزه و ارجاع پرونده جنایات رژیم صهیونیستی به دیوان کیفری بینالمللی شدند. در این بین، حضور دانشآموزان در این دست راهپیماییها از سوی مقامات انگلیسی نگرانکننده شده است. در همین رابطه اندیشکده انگلیسی پالیسی اکسچینج، گسترش فرهنگ حمایت از آرمان فلسطین در میان نسل جوان این کشور را زنگ خطری در حوزه آموزش این کشور قلمداد کرد. ریشی سوناک، نخستوزیر انگلیس نیز در جریان اجلاس تغییرات آبوهوایی در امارات متحده عربی با تکرار مواضع خصمانه علیه مقاومت فلسطین و حمایت از حق ادعایی رژیم صهیونیستی برای دفاع از خود، عنوان کرد که شکست توافق آتشبس در غزه عمیقاً ناامیدکننده است. او همچنین گفت: «ما از توقف جنگ در غزه برای خروج اسرا استقبال و از این فرصت برای انتقال کمکهای بیشتر به این باریکه استفاده کردیم.» همچنین، الکساندر دی کرو، نخستوزیر بلژیک در جریان همین نشست ضمن محکوم کردن حملات وحشیانه جنگندههای رژیم صهیونیستی به غزه و از سرگیری درگیریها، ابراز امیدواری کرد که هر چه زودتر مقدمات آزادی گروگانهای بیشتری فراهم شود. او در دیدار با رئیسجمهور رژیم صهیونیستی به او هشدار داده است که به کشتن غیرنظامیان در غزه پایان داده و یک دسترسی دائمی بشردوستانه برای ساکنان غزه ایجاد کند. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: متأسفانه خصومتها در غزه از سر گرفته شده و میبینیم که چگونه تلفات بالای غیرنظامیان همچنان در حال افزایش است. او افزود: «توقف موقت در غزه باعث آزادی برخی از اسرا و ارسال کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان در غزه شد؛ اما این کافی نیست.»
دیشب همچنین تجمعهای اعتراضی در فرانسه، بلژیک و اسپانیا در همبستگی با غزه برگزار شد. همچنین جوامع مدنی آلمان و عرب اعلام کرده بودند که تظاهراتی را در شهر دوسلدورف آلمان ترتیب میدهند.
موج اعتراض در قاره امریکا
همچنین در جریان راهپیمایی مردم امریکا در اعتراض به آغاز حملات جنایتبار رژیم صهیونیستی به نوار غزه، یک خبرنگار در امریکا به دلیل پوشش تظاهرات حامیان فلسطین دستگیر شد. آلیسا رزنیک خبرنگار ایستگاه رادیویی KJZZ، در حین پوشش تظاهرات در محوطه بیرونی تأسیسات ریتون در دانشگاه آریزونا از سوی پلیس دستگیر شد. همچنین به گفته برخی منابع، روز گذشته فردی در اعتراض به جنایات صهیونیستها مقابل کنسولگری اسرائیل در امریکا خود را به آتش کشید. سرکنسول اسرائیل در جنوب شرق امریکا، معترضانی را که در مقابل کنسولگری اسرائیل در آتلانتای جورجیا خودسوزی کردند، متهم کرد از روی نفرت از اسرائیل اقدام کردهاند. در واکنش به این حادثه، آنات سلطان دادون، سرکنسول اسرائیل در جنوب شرقی امریکا گفت، از اطلاع از خودسوزی متأسفم. انجمنهای حامی فلسطین در کانادا و شیلی نیز بنا داشتند، عصر روز شنبه به وقت این کشورها تجمعهایی را برگزار کنند.
خشم قاره سیاه از کشتارها
در سرزمینهای اشغالی
مردم مراکش نیز به خیابانها آمدند و پرچم اسرائیل را در جریان تظاهرات در میدان پارلمان در رباط پایتخت مراکش سوزاندند. در آفریقای جنوبی نیز بنا بود تجمعی در حمایت از مردم فلسطین برگزار شود.
سایر واکنشهای جهانی
در ادامه واکنشها، ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در بیانیهای وضعیت غزه را فراتر از بحران معرفی کرد و اظهار داشت، تعداد زیادی از فلسطینیها در معرض خطر کشته شدن یا آوارگی اجباری به بخشهای شلوغ و غیربهداشتی غزه هستند. او ادامه داد: اظهارات اخیر رهبران سیاسی و نظامی اسرائیل که نشان میدهد آنها در حال برنامهریزی برای گسترش و تشدید تهاجم نظامی هستند بسیار نگرانکننده است. ترک یادآوری کرد که طرفهای درگیر باید در مورد تعهدشان برای اجازه و تسهیل ارسال سریع و بدون مانع کمکهای بشردوستانه برای غیرنظامیان نیازمند در سراسر غزه پایبند باشند.
در همین راستا، دبیرکل سازمان ملل ضمن ابراز تأسف از آغاز دوباره درگیریها در غزه و اسرائیل، از همه طرفها خواست که سریعاً راهی برای تمدید توقف درگیریها و تسهیل آزادی گروگانهای بیشتر، پیدا کنند. استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل گفت: ما از طرفها میخواهیم که به اقدامات نظامی بیشتر که فقط میتواند وضعیت فاجعهبار انسانی در غزه را بدتر کند، متوسل نشوند و از رنج بیشتر غیرنظامیان خودداری کنند.
بالاکریشنان راجاگوپال، گزارشگر ویژه سازمان ملل نیز در واکنش به ادامه حملات صهیونیستها و همچنین نقشه جدید نظامی اسرائیل که در آن به مردم غزه هشدار داده شده با دریافت پیام هشدار از سوی ارتش رژیم و طبق شمارههای موجود در آن اقدام به تخلیه کنند، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «کشتار بیرویه غیرنظامیان به کشتار سازمانیافته» تغییر جهت داده است. او همچنین خاطرنشان کرد که «در جنوب غزه اینترنت یا برق به طور منظم وجود ندارد. چگونه مردم پیامهای اساماس را در مورد حملات بعدی بررسی خواهند کرد؟»
تظاهرات خانوادههای اسرای صهیونیست مقابل خانه نتانیاهو
همچنین رسانههای عبری گزارش دادند، شش نفر در حالی که مقابل خانه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر در قیصریه در سواحل اسرائیل تظاهرات میکردند توسط پلیس دستگیر شدند. معترضان خواستار استعفای نخستوزیر شدند و او را مسبب حملات 7 اکتبر دانستند. در این گزارش آمده است، انتظار میرود تظاهرات بزرگتر امروز در همان شهر برگزار شود.
خبر پلاس
اردوغان: اقدامات اسرائیل، تروریسم دولتی است
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه نیز طی واکنشی اعلام کرد، شانس تداوم آتشبس در غزه به خاطر رویکرد رژیم اسرائیل از بین رفت. او انعطاف نشان ندادن رژیم صهیونیستی در مذاکرات برای تداوم آتشبس را عامل شکست مذاکرات و شروع درگیریها در غزه عنوان کرد. اردوغان ادامه داد: «اقدامات اسرائیل در غزه تروریسم دولتی است و ترکیه نمیتواند در برابر آن سکوت کند.» وی افزود: حماس، گروهی که بر غزه حکومت میکند، نمیتواند از آینده این منطقه محاصرهشده کنار گذاشته شود و حل مسأله فلسطین بدون در نظرگرفتن حماس امکانپذیر نیست.