با حملات مکرر به کشتی های صهیونیستی رگ حیاتی جنایتکاران به خطر افتاد

برمودای یمنی

فائزه سادات یوسفی
خبرنگار


درپی آتش‌بس موقت میان حماس و رژیم‌صهیونیستی و نقض آن در پی تداوم جنایات پراکنده اشغالگران، گروه‌های مقاومت به منظور ایجاد توازن بازدارندگی و تحت فشار قرار دادن محور غربی-عبری به حملات خود علیه مواضع این محور ادامه دادند و در جدیدترین رویداد، انصارالله یمن، کشتی دیگری از اسرائیل را توقیف کرد؛ رخدادی که باعث شده است یک مقام پیشین شورای امنیت رژیم‌صهیونیستی، یمن را تهدیدی راهبردی برای تل‌آویو توصیف کند.
روز گذشته منابع عبری از وقوع چند انفجار در شهر ایلات واقع در جنوب سرزمین‌های اشغالی خبر دادند. در همین رابطه منابع فلسطینی نیز گزارش دادند که صدای انفجار از سمت این بندر به گوش رسیده است. دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش رژیم‌صهیونیستی اعلام کرد که یک پهپاد ارسالی از سمت دریای سرخ به سمت بندر ایلات را با جنگنده رهگیری کرده‌اند.
علاوه بر آن، روز گذشته مرکز عملیات تجاری بریتانیا (UKMTO) از احتمال وقوع یک حمله دیگر به کشتی‌های خارجی که احتمالاً متعلق به رژیم‌صهیونیستی است، در آب‌های جنوب‌غربی عدن خبر داد.
هاآرتص به نقل از خبرگزاری فرانسه گزارش داد که نفتکش سنترال ‌پارک، تحت مالکیت میلیاردر اسرائیلی به نام عیال عوفر که متعلق به شرکت Zodiac Maritime است، توسط دولت یمن توقیف شد. این کشتی حرکت خود را از مراکش آغاز کرد و در 21 نوامبر با گذر از کانال سوئز در خلیج عدن توقیف شد. شرکت امنیت دریایی آمبری می‌گوید که یک ناو دریایی امریکایی وارد عمل شده و یک کشتی دیگر نیز به محل حادثه نزدیک بوده است.
شرکت زودیاک اعلام کرد که برای بررسی موضوع توقیف این کشتی، کارگروهی را در مقر این شرکت در لندن ایجاد کرده است. این شرکت بر خلاف اطلاعات پیشین درباره اینکه کشتی سنترال پارک حامل نفت بوده است، اعلام کرد که محموله این کشتی اسید فسفریک است.
این گزارش در حالی منتشر شده که هیچ کشوری تا لحظه تنظیم این گزارش چنین اطلاعاتی را تأیید نکرده و هیچ طرفی مسئولیت این عملیات را برعهده نگرفته است. پیش‌تر کارشناسان نظامی خبر داده بودند که هراس از تهدیدات عملی یمن موجب شده کشتی‌ها مجبور شوند در مسیر حرکت خود پیرامون موقعیت جغرافیایی دولت یمن ردیاب سیستم شناسایی خودکار خود را خاموش کنند. به همین دلیل این نفتکش آخرین‌بار در 22 نوامبر موقعیت خود را از جنوب شرم‌الشیخ ارسال کرد.
انتشار اخبار در مورد توقیف این کشتی که چهارمین کشتی‌ای است که هدف انصارالله یمن قرار می‌گیرد، حاکی از آن است که اکنون یمن به‌عنوان یک بازوی پرقدرت مقاومت در مقابله با رژیم‌صهیونیستی نقش کلیدی را عهده‌دار شده است؛ کشوری که تا چند سال قبل در معادلات منطقه‌ای تنها در محدوده مبارزه با ائتلاف سعودی تعریف شده بود.
 
چماق تحریم
از همین‌رو بود که امریکا تلاش کرد با استفاده از ظرفیت سوخته و همیشگی خود یعنی تهدید تحریم و تروریستی خواندن حوثی‌های یمن، کمی از فضای علیه خود بکاهد تا لااقل در این آوردگاه عرض‌اندامی کرده باشد.
در همین رابطه کاخ سفید تلاش کرد از طریق گاردین به طور ضمنی انصارالله یمن را به حملات تلافی‌جویانه علیه ایالات‌متحده تهدید کند. این روزنامه انگلیسی نوشت:«گزارش‌ها حاکی از آمادگی امریکا برای حمله به مواضع نظامی حوثی‌ها در صنعا، پایتخت یمن و اطراف آن و همچنین اتاق عملیات بنادر یمن در صورت آزاد نکردن کشتی توقیف شده گلکسی لیدر است.»
این روزنامه در ادامه کوشید تهدیدات یمن را به کل منطقه تعمیم دهد و چنین نوشت:«اگر چه برخی طرف‌ها حملات موشکی و پهپادی یمن را نمایش نمادین همبستگی با فلسطین می‌دانند، اما نگرانی بین‌المللی زمانی که نیروهای یمن کشتی گلکسی لیدر را با یک بالگرد پیشرفته توقیف کردند، افزایش یافت.»
آنچه در فرامتن این گزارش خودنمایی می‌کند، تأسی ایالات‌متحده برای ایجاد راه‌حل و غلبه بر ضعف مقابله با نیروهای مقاومت یمن است. به معنایی تصویر‌سازی تهدید منطقه‌ای از انصارالله، تنها برای به خط کردن سایر بازیگران منطقه‌ای برای رویارویی با این جنبش و دفع خطرات احتمالی از سوی آن است.
 
پاسخگویی انصارالله
تمام این وقایع در حالی است که انصارالله یمن نیز نسبت به تهدیدات رسمی و غیررسمی ساکت ننشسته و به آن واکنش نشان داده است.
حسین العزی، معاون وزیر خارجه دولت نجات ملی یمن در توئیت خود نوشت:«تهدید به تروریستی خواندن انصارالله ابداً ما را نگران نمی‌کند زیرا اگر این اتفاق بیفتد استانداردهای امریکا را افشا و اعتبار آن را برای همیشه تضعیف می‌کند.»
به گزارش المسیره، وی تأکید کرد:«اگر این تصمیم به منافع مردم ما لطمه بزند ما آن را به منزله اعلام جنگ می‌دانیم و در آن زمان امریکا فاجعه‌ تشدید تنش خود را با یمن -گورستان امپراطوری‌ها و اولین کشور فرسایشی تاریخ- کشف خواهد کرد.»
عملیات‌ گروه مقاومت یمنی موجب شده دولت یمن اکنون در دید مقامات رژیم‌صهیونیستی یک تهدید راهبردی تلقی شود. در همین راستا گیورا آیلند، رئیس پیشین شورای امنیت رژیم‌صهیونیستی در گفت‌و‌گو با شبکه 12 اسرائیل گفت:«یمن برای اسرائیل یک تهدید راهبردی است و چنانکه مشخص است امریکایی‌ها توجهی به این موضوع ندارند و ترجیح می‌دهند وارد درگیری نشوند.» او افزود:«مشکل ما با یمنی‌ها این است که آنها در دهانه جنوبی دریای سرخ قرار دارند و این مشکل بسیار بزرگ‌تر و خطرناک‌تر از موشک‌های آنهاست. مشکل بزرگ‌تر زمانی است که یمنی‌ها تصمیم بگیرند هر کشتی اسرائیلی را توقیف کنند. آیا از این پس بندر «ایلات» می‌تواند به فعالیت ادامه دهد؟»
دولت نجات ملی: هدف ما پابرجاست
این در حالی است که جنبش یمن همچنان بر هدف‌گذاری خود تا حصول آتش‌بس پایدار اصرار دارد. در همین رابطه جلال الرویشان، معاون نخست‌وزیر دولت نجات ملی یمن در امور دفاعی و امنیتی در دومین روز آتش‌بس میان حماس و رژیم‌صهیونیستی اعلام کرد که آتش‌بس مربوط به غزه است و سخنگوی نیروهای مسلح نیز در مورد تصمیمات یمن گفت:«هدف ما برای بستن دریای سرخ به روی دشمن همچنان پابرجاست.»
موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک کشور یمن ویژگی منحصر‌به‌فردی را در اختیار جبهه مقاومت قرار داده و این دست اقدامات راهبردی از سوی انصارالله ضربات امنیتی و اقتصادی جبران‌ناپذیری را برای رژیم‌صهیونیستی و ایالات‌متحده ایجاد کرده است.
اما منحصراً موقعیت استراتژیکی باب‌المندب، گلوگاه گذر کشتی‌های رژیم‌صهیونیستی یک موقعیت دردناک را برای اشغالگران به وجود آورده است. این تنگه بین دریای سرخ و اقیانوس هند واقع شده است و نزدیک‌ترین آبراه بین شرق و غرب می‌باشد. واقع شدن یمن در این موقعیت جغرافیایی این کشور را نزدیک‌ترین آبراه بین شرق و غرب کرده است، به همین دلیل یمن یکی از راهبردی‌ترین تنگه‌های آبی جهان را در اختیار دارد. تحلیلگران اقتصادی با اشاره به توقیف کشتی صهیونیستی توسط رزمندگان ارتش یمن تأکید کردند که تجارت رژیم‌صهیونیستی در سایه تداوم حملات و تجاوزگری علیه نوار غزه دیگر در امان نخواهد بود.
به هر روی تهدیدات اخیر از سوی گروه‌های مقاومت یمن تحول حساس و بزرگی را در جنگ غزه به وجود آورده است که با گذر زمان کارایی آن بیشتر ثابت می‌شود. ناظران معتقدند هدف قرار دادن کشتی‌های صهیونیستی تحولی مهم در شکافتن دیدار دفاعی محکمی است که امریکا در حمایت از رژیم‌صهیونیستی در تجاوز به غزه ایجاد و وضعیت اقتصادی  این رژیم را به لحاظ عدم مصونیت حرکت کشتی‌ها و تجارت با چالش اساسی مواجه کرده است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و سیصد و سی و نه
 - شماره هشت هزار و سیصد و سی و نه - ۰۶ آذر ۱۴۰۲