توسعه تنش بین اروپا و رژیم صهیونیستی
امیر فرشباف
خبرنگار
سفیر رژیم صهیونیستی در مادرید احضار شد و نخستوزیر بلژیک بر مواضعش درباره تل آویو تأکید کرد. اینها جدیدترین نشانهها در وخامت روابط اسرائیل با دو کشور اروپایی است.
همه چیز از بازدید نخستوزیر اسپانیا و همتای بلژیکیاش از گذرگاه رفح شروع شد؛ پدرو سانچز، نخستوزیر اسپانیا و الکساندر دی کرو، نخستوزیر بلژیک در سفر مشترکی که به مصر داشتند اقدامات رژیم صهیونیستی در کشتار غیرنظامیان و ویران کردن غزه را محکوم کردند.
پدرو سانچز در جریان این سفر اعلام کرد بهرسمیت شناختن کشور فلسطین را جزو اولویتهای دولت خود قرار خواهد داد. سانچز همچنین روز جمعه تأکید کرد چنانچه اتحادیه اروپا فلسطین را به رسمیت نشناسد، ممکن است کشور اسپانیا خود در این زمینه اقدام کند. الکساندر دی کرو، نخستوزیر بلژیک نیز ضمن غیرقابلقبول دانستن ویران کردن غزه توسط دولت صهیونیستی، اعلام کرد که اسرائیل باید دست از کشتار غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه بکشد.
ایجاد و تداوم تیرگی روابط
این اظهارات نقطه آغاز تنشهای دیپلماتیک و تیرگی روابط دو کشور اروپایی با دولت صهیونیستی بود؛ دفتر بنیامین نتانیاهو با صدور بیانیهای اظهارات این دو مقام اروپایی را محکوم کرد و الی کوهن، وزیر خارجه رژیم نیز این اظهارات را «حمایت از تروریسم» خواند و مدعی شد: سفیران اسپانیا و بلژیک را جهت «توبیخ» احضار کرده است. در مقابل، خوزه مانوئل آلبارز وزیر خارجه اسپانیا، سفیر رژیم صهیونیستی در مادرید را احضار کرد و از او درباره آنچه صهیونیستها «حمایت از تروریسم» خواندند، توضیح خواست. نخستوزیر بلژیک نیز در پاسخ به واکنش رژیم صهیونیستی، در حساب شخصی خود از نتانیاهو انتقاد و پایبندی خود به اظهاراتش در رفح را اعلام کرد.
همزمان با تشدید تنشها بین اسپانیا و رژیم صهیونیستی، روز جمعه شورایشهر بارسلون با قطع روابط با این رژیم تا رسیدن به آتشبس دائمی در غزه و رعایت قطعنامههای بینالمللی موافقت کرد. به گزارش سرویس عربی آناتولی، براساس بیانیه شورایشهر بارسلون تا زمانی که آتشبس در غزه برقرار شود و حقوق مردم فلسطین تضمین شود، روابط با تلآویو تعلیق خواهد شد.
در بیانیه مصوب شورایشهر بارسلون، هرگونه مجازات دستهجمعی، جابهجایی اجباری، تخریب سیستماتیک منازل و زیرساختهای مدنی و قطع ارسال انرژی، آب، غذا و تجهیزات پزشکی به غزه محکوم شده است. به گفته شورای دومین شهر پرجمعیت اسپانیا، «اشغال و استعمار سرزمینهای فلسطینی» و «نفی حقوق مردم»، موانع اصلی ایجاد صلح در منطقه است.
تداوم جنایات جنگی کابینه راستگرای صهیونیستی در غزه باعث شده اعتراض دولتهای اروپایی وارد مرحله تازهای شود؛ در هفته ابتدایی نوامبر امسال بود که معاون نخستوزیر بلژیک طرح تحریم اسرائیل را بهدلیل کشتار مردم بیدفاع و مظلوم فلسطین به کمیسیون اروپا پیشنهاد داده بود.
تمجید حماس از مواضع شجاعانه اروپاییها
پس از این اتفاقات بود که جنبش حماس در بیانیهای از موضع شجاعانه بلژیک و اسپانیا در قبال جنگ علیه غزه و مسأله فلسطین تمجید کرد. به گزارش فلسطین الیوم، جنبش مقاومت اسلامی حماس از مواضع روشن و جسورانه نخستوزیران اسپانیا و بلژیک قدردانی کرد. حماس در این بیانیه از همه کشورهای جهان خواست تا در کنار آرمان قدس و حق مردم فلسطین در تعیین سرنوشت خود، از این مواضع شجاعانه حمایت کنند.
حماس همچنین در بیانیهای اقدام شهرداری بارسلون را شجاعانه خواند و از آن تمجید کرد. به گزارش آناتولی، این جنبش همچنین در بیانیهای از شهرداریها و شوراهای شهر در سراسر جهان خواست تا آنچه را که شهرداری بارسلون بهعنوان پیروزی ارزشهای انسانی همچون آزادی و عدالت انجام داد، دنبال کنند.
جنبش حماس در بیانیهای که در بستر تلگرام منتشر شد، ضمن تقدیر از این تصمیم، اعلام کرد: ما از موضع شهرداری بارسلون قدردانی میکنیم که تصمیم گرفت ضمن محکومیت تجاوز و نسلکشی، روابط خود را با رژیم اشغالگر قطع کند.