فرمانده نیروی قدس سپاه و فرماندهان حماس دروغهای اتاق فکر غرب را تکذیب کردند
پاتک مقاومت به عملیات رسانهای رویترز
اتاق عملیات جنگ رسانهای غرب در پی ناکامی کشورهای متبوع خود در تحولات بحرانی خاورمیانه که به قرار گرفتن تلآویو در سراشیبی شکست انجامیده، به صرافت اجرای طرحی جدید برای متأثر کردن واقعیات صحنه و نقشآفرینی فراگیر جمهوری اسلامی برای مدیریت بحران منطقهای برآمده است. قابل انتظار بود در جدیدترین اقدامات از این دست، باز هم خبرگزاری رویترز باشد که پیشتاز طرح دروغی بزرگ درباره نسبت و نقش ایران با گروههای مقاومت در پی جنگ جاری شود؛ دروغی که در آن از نارضایتی ایران نسبت به بیاطلاعی از عملیات«طوفانالاقصی» و تأکید بر عدم حمایت از جریان مقاومت سخن رفته است تا بلافاصله از سوی سردار سید اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه و جریان حماس پاسخی کوبنده بگیرد. چنانکه فرمانده شاخه برونمرزی سپاه پاسداران در نامهای سرگشاده بر پیوند ناگسستنی جمهوری اسلامی با «محور مقاومت» و حماس صحه گذاشته و از سوی دیگر دفتر سیاسی جنبش مقاومت فلسطین، این دروغپردازی را اقدامی بیارزش و نشانگر عجز و درماندگی تلآویو در صحنه تحولات جاری دانسته است.
دروغی که حقیر بود
پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از سه مقام ارشد ایران و حماس ادعا کرده بود که رهبر جمهوری اسلامی در دیدار 15 آبانماه گذشته با «اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، نارضایتی خود را نسبت به اینکه حماس، ایران را از عملیات «طوفانالاقصی» مطلع نکرده، ابراز و تصریح کرده که به همین دلیل تهران وارد جنگ نخواهد شد. رویترز همچنین مدعی شده که رهبر انقلاب از «هنیه» خواسته صداهای افرادی در حماس را که از ایران و حزبالله میخواهند به سود جنگ حماس وارد کارزار شوند، خاموش کند.
قابل انتظار بود این خبرسازی نهتنها از سوی جریانهای مقاومت و مقامهای بلندپایه جمهوری اسلامی رد شود بلکه از طرف ناظران سیاسی نیز تحقیر شود. سردار اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران در نامهای خطاب به فرمانده گردانهای «القسام»، شاخه نظامی حماس اعلام کرد که جمهوری اسلامی هر کاری لازم باشد در این نبرد تاریخی انجام خواهد داد و مانع از آن خواهد شد تا رژیم صهیونیستی به اهداف خود در غزه و فلسطین برسد. فرمانده نیروی قدس سپاه خطاب به مبارزان حماس با تصریح اینکه برادران شما در محور مقاومت با شما متحد هستند و اجازه نخواهند داد دشمن به اهداف کثیف خود در غزه و فلسطین برسد؛ تأکید کرد: «ما بر عهد برادرانه خود که ما را با هم متحد میکند، هستیم و به شما اطمینان میدهیم هر کاری لازم باشد، در این نبرد تاریخی انجام خواهیم داد.»
تکذیبیههای رسمی
در همین حال نشریه خط حزبالله وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای نیز در گزارش هفته آخرین شماره خود، خبر منتشر شده در خبرگزاری رویترز درباره محتوای دیدار رئیس دفتر سیاسی حماس با رهبر انقلاب اسلامی ایران را سراسر کذب خواند. نشریه خط حزبالله با اشاره به دروغگوییهای متعدد صهیونیستها در جریان حملات وحشیانه اخیر به ملت فلسطین و مردم غزه خصوصاً بیمارستان شفا، اینگونه عملیات روانی را، بازی صهیونیستها و پروژهبگیران رسانهای و بنگاههای خبرپراکنی با افکار عمومی دنیا در جهت سرپوش گذاشتن روی جنایات صهیونیستها در نوار غزه عنوان کرده است.
گروه حماس نیز با صدور اطلاعیهای، دروغپردازی رویترز از مضمون دیدار رهبر انقلاب و «اسماعیل هنیه» را بیاساس اعلام کرد. همچنین «اسامه حمدان»، عضو دفتر سیاسی حماس در تهران در گفتوگو با ایرنا ادعای رویترز را دروغ و افترای محض خواند و ضمن تأکید بر اتحاد نزدیک ایران و مقاومت، دلایل انتشار چنین اخباری را نگرانی تلآویو از افزوده شدن بر قدرت میدانی محور مقاومت در منطقه و شکست محتمل رژیم صهیونیستی در منطقه دانست.
خبرسازی از روی ناچاری در میدان
موجی که رویترز با ادعای اخیر خود درباره رابطه جمهوری اسلامی و مقاومت راه انداخته و با همراهی دیگر محافل رسانهای غرب و رسانههای فارسیزبان اپوزیسیون ادامه یافته، در واقع نمایش روی صحنهای است که قاعدتاً کارگردان و طراح صاحب نفوذتری دارد؛ ایالاتمتحده و تلآویو که در پی آغاز جنگ اسرائیل و حماس در دشوارترین شرایط میدانی و دیپلماتیک قرار گرفتهاند و بازتاب عملکردشان تا اینجا در همسویی بیسابقه ایران و کشورهای عربی منطقه دیده شده است، چارهای جز این ندیدهاند که با طرح ادعاهای واهی، راهی برای خروج از شرایط متزلزل کنونی بیابند.
این سناریو متناظر بر وجوه کمرنگ کردن نقش ایران در مناسبات جاری خاورمیانه و ایجاد تنگنای راهبردی برای آن و بر مبنای انواع و اقسام شگردهای فریب برای اثرگذاری بر فضای رسانهای و خبری در پیش گرفته شده است. دیگر گفتن ندارد که مجموع این تلاشها در حقیقت تکرار خطای بهرهگیری از اهرم سیاسی برای تحقق اهداف زیادهخواهانه غرب در قبال ایران چه در زمین مذاکرات و چه پروندههای ادعایی دیگر در عرصه بینالملل و منطقه است.
سوای اینکه اهداف شوم پشت این تجربه تاریک عیان شده است، این رویکرد میتواند مانع دیگری برای گرهگشایی از بحرانهای خودخواسته کشورهای بینالمللی و منطقهای به وجود آورد و حتی یک جنگ محدود را به سطحی فراتر بکشاند.
رویترز یا بنگاه شایعه؟
بر این اساس جنجال رویترز و فضاسازی اخیرش پیرامون نسبت و پیوند ناگسستنی جمهوری اسلامی و مقاومت، پیرو عقبه و ایجاد فشار برای عقب راندن ایران از صحنه تحولات بویژه در روند مواجهه سالهای اخیر آن با امریکاست. چنانکه موفقیت ایران در فروش نفت خود با وجود تحریمهایهای فزاینده امریکا به مثابه چراغ سبز «جو بایدن»، رئیسجمهور امریکا به ایران تعبیر میشود تا معلوم شود رویترز و رسانههای همسو برای تحقق اهداف ضدایرانی خود کمترین ابایی از ساخته و پرداخته کردن ادعاهایی که دروغین بودن آن به سهولت قابل اثبات است، ندارند.